Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » SOS! Éjszakai szobatisztaság...

SOS! Éjszakai szobatisztaság kérdés?

Figyelt kérdés

Mit csináljak?Már egy éve szobatiszta nappal a kisfiam,éjszakára csütörtökön nem adtam rá először pelust.

Viszont az éjjel 2-szer bepisilt.Vagy nem veszi észre,hogy pisilni kell,vagy lusta felkelni,nem tudom mi lehet.

Érdemes erőltetni?Mennyi idő alatt szokott ez kialakulni?

2011. júl. 4. 21:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem pont fordtíva volt. A lányom (28 hónapso) most lett nappalra szobatiszta, de éjjel már nagyon régóta száaraz volt pelus.

Most már éjjelre se adok rá.

2011. júl. 4. 22:07
 2/11 anonim ***** válasza:
5 éves korig normális ha még van baleset éjszaka.Befolyásolni nem tudod,erre abszolút csak megérni lehet.
2011. júl. 5. 07:11
 3/11 A kérdező kommentje:
Mennyit ártok azzal,ha újra adok rá pelust?Nagyon nem megy a téma:(
2011. júl. 8. 13:09
 4/11 anonim ***** válasza:
Szia. Az én kislányom most 2,5 éves már egy éve szobatiszta, de az éjszakát február óta próbáljuk. Az első 3 hetem nekem ugy telt hogy minden nap mostam. Utána jött egy időszak amikor felkelt hogy pisilnie kell . Rá egy hónapra nem is pisilt éjszaka de mostanság megint becsúszik néha. Nekünk azt mondták hogy ez normális és nem szabad visszatérni a pelusra. Hallottam olyat hogy valakinek egy év is kellett ehhez, mire teljesen szobatiszta lett a gyerkőce. Sok sikert és kitartást!!
2011. júl. 8. 13:14
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!3 éves múlt a fiam,ás ez az éjszakai szobatisztaság nem nagyon akar menni.A védőnő azt mondta,várjak még vele.
2011. júl. 8. 13:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Testvérem gyerekénél volt ilyen, kiderült, hogy egy hormon hiánya okozta, kapott gyógyszert, és hamar rendbe jött, elhagyták a pelust. De ő akkor már 4 éves is elmúlt, és több mint egy éve nappalra szobatiszta volt.

4 éves korig mindenképpen várnék, és persze, addig adjál rá pelust. Ha kérni fogja, hogy nem akar venni, az más, de gondolom nem erről van szó.

2011. júl. 8. 13:33
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekünk is 4 éves kora előtt került csak le az éjjeli pelus. Sőt, még így is előfordulnak balesetek.

Nálunk szabály: nincs lefekvés előtt ital és dinnye.

Ha később kelünk, reggel felkeltem és megpisiltetem. Utána mehet tovább az alvás.

2011. júl. 8. 13:51
 8/11 anonim ***** válasza:
Add rá a pelust. Ha majd ő letépi, akkor ujra próbálhatod.
2011. júl. 8. 14:00
 9/11 anonim ***** válasza:

5-6 évesen se gond, ha akár heti egyszer bepisil éjjel, ill. nappali pihenés alatt, és az sem kóros, ha NÉHA (2-4 havonta egyszer) bepisil éjjel egy 7-8 éves gyermek.

A ti esetetekben -nappalra szobatiszta ÉS MOSTANÁBAN KEZDTED elhagyni róla éjjelre a pelust- nem nagy gond, ha még visszaadod rá, bár a szobatisztává válás folyamatát akkor nem fogod tuti megakasztani, ha nem adsz rá éjjelre, és ez utóbbi hozzáállás egyébként nem erőltetés. (Amikor valóban erőltet a szülő valamit a gyermeknevelésben, az többnyire gátolja a gyermek fejlődését, kivéve ha vészhelyzetekről, napi ritmus fontos kérdéseiről, túlélésről stb van szó.)

Állítólag léteznek vízhatlan lepedők is, nem tudom pontosan, milyenek és hogy mi a nevük, de többen írták, hogy a mosási gondokat ezáltal csökkentették.

(Egyébként úgy fest, kizárható a szervi és a hormonális ok, mivel állítod, hogy nappal már jó ideje szobatiszta, de a szervi ok kizárását 100-ra nem lehet venni látatlanban.)

2011. júl. 8. 14:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia, az én fiam nyár végén lesz 5 éves és még mindig NEM szobatiszta éjszaka. Nála 3-5%-ban fordul elő, reggel tájban a bepisilés. Én is aggódok, így elmentem a háziorvoshoz. Ő is azt mondta, hogy 5 éves korig előfordul a bepisilés. Adott beutalót hasi UH-ra és Nephrológiára, illetve egy vizelet beutalót a laborba. Jelenleg ott tartunk, hogy UH-n voltunk ma, ahol mindent rendben találtak, de mondta az Uh-s orvos, hogy nem kell aggódnunk, 6-7 éves (elsősorban lányokról beszélt) gyerekeknél még mindig előfordul. Szerintem ez érettség kérdése lesz a fiam esetében, nappalra is eléggé későn lett szobatiszta, pont a 3 éves születésnapjára. Szokták mondani, hogy családi probléma is okozhat éjszakai bepisilést, pl elválnak a szülők, vagy egyéb változás éri a gyereket, nálunk ilyen tényező sincs. Türelmesnek kell lenned, és inkább használtam a libero 7-es méretet, kb 4 éves koráig, mert addig szinte minden éjjel bepisilt, aztán amikor egyre több éjszaka után száraz volt a pelusa, akkor elhagytuk és vettem az ágyára biztonság kedvéért pisifogó lepedőt. És fontos, hogy ne legyél ingerült vele emiatt. Sok sikert :)
2011. júl. 8. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!