SOS! Éjszakai szobatisztaság kérdés?
Mit csináljak?Már egy éve szobatiszta nappal a kisfiam,éjszakára csütörtökön nem adtam rá először pelust.
Viszont az éjjel 2-szer bepisilt.Vagy nem veszi észre,hogy pisilni kell,vagy lusta felkelni,nem tudom mi lehet.
Érdemes erőltetni?Mennyi idő alatt szokott ez kialakulni?
Nekem pont fordtíva volt. A lányom (28 hónapso) most lett nappalra szobatiszta, de éjjel már nagyon régóta száaraz volt pelus.
Most már éjjelre se adok rá.
Testvérem gyerekénél volt ilyen, kiderült, hogy egy hormon hiánya okozta, kapott gyógyszert, és hamar rendbe jött, elhagyták a pelust. De ő akkor már 4 éves is elmúlt, és több mint egy éve nappalra szobatiszta volt.
4 éves korig mindenképpen várnék, és persze, addig adjál rá pelust. Ha kérni fogja, hogy nem akar venni, az más, de gondolom nem erről van szó.
Nekünk is 4 éves kora előtt került csak le az éjjeli pelus. Sőt, még így is előfordulnak balesetek.
Nálunk szabály: nincs lefekvés előtt ital és dinnye.
Ha később kelünk, reggel felkeltem és megpisiltetem. Utána mehet tovább az alvás.
5-6 évesen se gond, ha akár heti egyszer bepisil éjjel, ill. nappali pihenés alatt, és az sem kóros, ha NÉHA (2-4 havonta egyszer) bepisil éjjel egy 7-8 éves gyermek.
A ti esetetekben -nappalra szobatiszta ÉS MOSTANÁBAN KEZDTED elhagyni róla éjjelre a pelust- nem nagy gond, ha még visszaadod rá, bár a szobatisztává válás folyamatát akkor nem fogod tuti megakasztani, ha nem adsz rá éjjelre, és ez utóbbi hozzáállás egyébként nem erőltetés. (Amikor valóban erőltet a szülő valamit a gyermeknevelésben, az többnyire gátolja a gyermek fejlődését, kivéve ha vészhelyzetekről, napi ritmus fontos kérdéseiről, túlélésről stb van szó.)
Állítólag léteznek vízhatlan lepedők is, nem tudom pontosan, milyenek és hogy mi a nevük, de többen írták, hogy a mosási gondokat ezáltal csökkentették.
(Egyébként úgy fest, kizárható a szervi és a hormonális ok, mivel állítod, hogy nappal már jó ideje szobatiszta, de a szervi ok kizárását 100-ra nem lehet venni látatlanban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!