Szobatisztaság?

Figyelt kérdés
2.5 éves a kisfiam. Kb.1.5 hete próbálkozunk a szobatisztasággal. A pisinél már legtöbbször szól de a kakinál nem az bemegy a gatyába. Baj ez vagy korai aggódnom? A másik hogy bilire szokatam és ülve és nem nagyon akar állva pisilni ha kint vagyunk az udvaron egyszer próbáltuk nagy nehezen sikerült. Ez nem gond? Az utolsó kérdésem elmerjek vele indulni pelus nélkül kb. 1 órás útra míg a nagyért elmegyünk az oviba vagy még az korai lenne?
2012. márc. 10. 07:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Legyél türelmes, én is az vagyok. :) Ugyanez a helyzet nálunk is. A pisilésnél nagyon ügyes, akár egyedül is megoldja, ha kell neki, de a kaki még sokszor besikerül a bugyiba, és ahogy berottyant, azonnal szól, hogy kakilni kell. Na ilyenkor azért nem vagyok boldog... de kitartok, és azért sincs pelus, mert nagyon is tudja ő, hogy mit kellene csinálni. Mondja is, csak lusta a kis drágám. De előbb-utóbb csak megtanulja már, hogy hová kell a kakit végezni, mert már sokszor kakilt bilibe és vécébe is, ha még előtte el tudtuk csípni, amikor csak olyan képet vágott, mint akinek kelleni fog. Szóval türelem! (Szintén 2,5 éves kisfiú anyukája.)
2012. márc. 10. 07:54
 2/6 anonim ***** válasza:
én nem bírtam 2,5 évesen leszoktatnia a pelusról. Ráadásul nyár volt, ha beleoisilit/kakilt a gatyóba szólt, csere és takarítás. De esze ágába sem volt bilire/WC-re menni. Igérhettem és mindent. 33 hónaposan novemberbe szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. Onnantól 2 hét alatt nappalra szobatiszta lett, 1 hónap után már a nappali alváshoz sem kellett pelus, 2 hónap után már éjjelre sem. Tehát 2 hónap alatt szobatiszta és ágytiszta lett. Úgyhogy türelem.
2012. márc. 10. 08:20
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 évesen kezdődött a szobatisztaság, egyik napról a másikra, de már lassan 3 éves, de még alváshoz mindig kell pelus. Annyit tudsz tenni, hogy ha látod, hogy kakilnia kell, akkor próbáld ráültetni a bilire. Mondjuk nálunk a kaki egy hosszabb folyamat eredménye, pedig minden nap van.

Nem gond, ha csak ülve pisil, én meg nem tudom rászoktatni, hogy ráüljön a wc-re. Vagy bili, vagy állva a wc-be. Sokat voltunk máshol, ahol nem volt bili és már akkor sem akart ráülni, inkább állva, pedig van szűkítőnk is.

2012. márc. 10. 09:02
 4/6 A kérdező kommentje:
De egyáltalán nem lehet észrevenni ha kakilik pedig figyelem és volt hogy ott ült mellettem amikor kérdeztem hogy kell e kakálni azt mondta nem de 1-2 perc múlva már bent is volt a gatyóba de úgy csinál mintha semmi nem történt volna. Jó még nem sok idő telt el amióta próbáljuk csak idegesít hogy miért nem sikerül mikor a pisi már elég jól megy. Köszi egyébként az eddigi válaszokat :)
2012. márc. 10. 09:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Én sem tudtam a lányom leszoktatni a pelusról, csak 2 év 10 hónaposan. Először a pisi ment a bilibe, aztán 3 nap múlva már a kaki is. Éjjelre sem kellett soha többet a pelus. Mindenhol azt hallottam, hogy a kaki később megy, legyél türelme,s hamarosan megérti azt is. A fiúkat ülve biliztetik, én úgy tudom.
2012. márc. 10. 10:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam 20 hónaposan lett nappalra szobatiszta, 23 hónaposan ágytiszta.

Még mindig ülve pisil a bilibe-wcbe, pedig már 2,5 éves. Kint az udvaron viszont állva pisiltetem. Kaki nálunk a 2. naptól megy a bilibe, azzal nem volt gondunk, úgyhogy ahhoz nem tudok hozzászólni.

A séta. Én kb. 2 hét után vettem le a pelust a sétához. Először csak az utcában sétáltunk. Becsurgott, hazamentünk. Aztán az apját kísértük ki a kb. 10 percre lévő buszmegállóban, oda vittem váltás ruhát, hogy azért míg kiérünk, jön a busz és hazaérünk (az egész fél óra), addig se legyen pisis, ha netán bemegy. 2 nap után már ezzel sem volt gond, akkor megpróbáltuk a boltot (az kb. 40-45 perc oda-vissza vásárlással, akkor még babakocsival). Váltás ruhát azért vittem oda is.

Kb. 1 hónap múlva vittem hosszabb útra pelus nélkül (ez pl. egy egész délelőttöt jelent).

2012. márc. 10. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!