Ez jól sülhet el, vagy inkább erőltetésnek fogja érezni? Szobatisztaság
2,5 éves fiam hallani sem akar a szobatisztaságról, egyszerűen nem hajlandó ráülni sem a bilire sem a wc-re. Erőltetni soha nem akartam, de azért többször el lett már neki mondva mit hova kéne, de határozottan elutasítja. Aztán tegnap a mamáék is kérdezték tőle, hogy mikor fog már végre bilibe pisilni, azt mondta, hogy majd pénteken (persze nem tudja a napokat, csak mondott valamit). Meg is ígérte. Én meg kihasználtam az alkalmat, egy matricát ragasztottunk péntekre a naptárba, és minden nap meg fogjuk nézni mikor lesz már péntek, megszámoljuk addig a napokat.
Kérdésem ezzel kapcsolatban: nem megy-e még jobban el a kedve, ha minden nap ez lesz a téma? Nem érzi majd sürgetésnek? És mit csináljak pénteken? Ültessem a bilire, akkor is, ha nem akar? De ha ráhagyom hogy nem akar, akkor mit mondjak neki?
Lehet, hogy túlbonyolítom ezt, de úgy szeretném már, ha valahogy egy picit is elindulna a szobatisztaság felé, és talán ez egy jó alkalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!