2.5 éves gyerek miket tud?
2,5 éves fiam van
egy hónapja lett szobatiszta és nemrég ágytiszta is.
Folyékonyan,ragozva,összetett mondatokban beszél.egész nap be nem áll a szája.mondjuk ez így megy egy éve,1,5 éves korában kezdett mondatokat mondani,egy 10-11 hónaposan már mondott tudatosan pár szót.szóval a beszéd hamar ment,a mozgás kevésbé
minden érdekli,de ezt szó szerint kell érteni.folyamatosan kérdez,és addig nem hagy békén,amíg nem kap minden kérdésére választ.
pár hónapja tud csak normális módon közlekedni az utcán,de sokszor még most is bevadul.régebben kitépte a kezét,vagy meg sem engedte,hogy megfogjam.össze-vissza elszaladgált,megállt egy számára érdekes helyen fél órákra,ha szóltam nem állt meg.szerencsére ez most már jól működik,fogja a kezem magától is, a kocsiktól nagyon fél,így nem szalad ki az útra.de ha már elfárad,akkor elmennek neki otthonról,és hisztizik.nagyon akaratos,bár az utóbbi időben sikerül hamar letörni.régebben sokat küzdöttünk.
nagyon szereti az embereket,mindenkivel kommunikál,kedves,barátságos.fél éve bölcsis,az rengeteget alakított rajta pozitív irányba.
miket eszik?mindenevő szerencsére.bár nem egy zabagép,és nem egy debella kb 13 kiló és 95 centi,magas,vékony.mindent lemozog,amit megeszik.
reggel iszik két deci tejet ébredés után,aztán nyolcra viszem a bölcsibe,ott reggelizik.kenyér feltéttel,valamilyen tejes ital vagy tea.tízórai gyümilé vagy valami ropogtatnivaló.ebéd főtt étel,sokszor főzelék feltéttel,hetentre egyzser leves,gyümölcs.uzsonna kenyér feltéttel.uzsonna után hozom el,öltözés közben benyom egy tejszeletet,rudit vagy kismackót.ez a napi nasi adagja
vacsora vagy főtt étel amit magunknak főzök,vagy ha nem kér,akkor tejbegríz,tojás,szendvics,ilyesmi.
amúgy régebben én is gyomorideggel mentem mindenhova,hogy mit fog művelni,és nálunk a bünti segített.akkor még vittem mindenhova babakocsit,de gyalog jött.ha nem fogadott szót,akkor ment a kocsiba és jöttünk haza.fáradtságos és hosszú meló volt,de megérte,mert sikerült megtanítanom közlekedni.most már pár hónapja nincs kocsi,és szépen jön mellettem kézenfogva,vagy simán
Szia!
Nekem is 2,5 éves a lányom, nem éppen a jógyerek kategória.
A szobatisztaságtól olyan messze vagyunk, mint Makó Jeruzsálemtől, határozottan kijelentette, hogy ő csak pelusba hajlandó pisilni, kakilni.
A beszéd is nehezen indult meg, kétévesen csak pár szót mondott, mostanra már egész jól áll, mondatokban beszél, ragoz is, de mond olyanokat, hogy kettéáll a fülem :) Viszont más téren nagyon ügyes, 10-ig számol, 20-ig ismeri a számokat, 40-50 darabos kirakókat kirak egyedül. Nagyjából csak a kirakó érdekli, egész nap játszana, néha legózik, csak kényszerre való hajlama van, ezért csak sorokat épít.
Enni eszik rendesen, nagyjából mindent, amit én is, viszont eléggé sovány, 96 centi és 12 kiló. Nagyon mozgékony ő is, nehéz az energiáit lekötni. Ami a legnagyobb problémát jelenti nálunk, az a tesóbántás, van egy lassan 9 hónapos tesója és rendszeresen üti. Más kisebb gyerekeket is bántana, persze nem hagyom és van büntetés is, de elég rémisztő.
Fiam van, elmúlt 2,5 éves.
Hááát nem egy földre szállt angyal, az tuti. :) Ma éppen nagyon kiborított, elegem is lett belőle, mondtam neki bérbe adom, ha nem bír magával. :) Fájó pont, mert én rontottam el, de sokat ül(ne) a tévé előtt, ha lekapcsolom, akkor nyafog. Mit nyafog, visít. :) Borzasztóan aktív, rohangál, visít, sikít, itthon is és társaságban is, ritka az, ha csendesen játszik. Bár a kis motorokkal, házikókkal, bábukkal, legoval csendesen le tudja magát foglalni.
Akaratos. Ha valami nem a kedve szerint van, képes sikítófrászt kapni, és nehezen hagyja abba.
Egy-egy játék általában csak 5 percig érdekes, utána másikat keres. Mondjuk azt már megtanítottam vele, hogy 3 játéknál több nem lehet elő (festék, legok, autók pl), ha 4.-et szeretne, rakja el a többit. Néha vergődik, néha viszont gyorsan elpakol.
Enyém is úgy visít mintha agyon vertem volna, én is a kezét szoktam elkapni, hogy na most már hagyd abba és maradj itt mellettem (pl boltban), de ilyenkor képes a földhöz vágni magát... szinte lóg a kezemben. Nehéz.
Úgy amúgy nem egy nagyétkű. Leveseket szereti, tésztaféléket is, egytálételt is... nem válogatós nagyon, viszont kis adagokat eszik. Reggelire pl 4 harapás a kenyérből elég is neki.
Szobatisztaság rendben. Június elején lesz 3 éves, tavaly júniusban, mikor 2 volt, akkor vettem le róla a pelust. 2-3 baleset után megtanult bilizni, wc-zni, de a kakit még a pelusba nyomta. Szólt, ha kakilni kellett, ráadtam, elbújt, végzett és vettük is le. A "kakis" pelust véglegesen tavaly októberben adta oda 2 éves 4 hónaposan, és ekkorra már déli alváshoz sem kellett neki, csak éjszakára. Éjszakai pelust pedig most 1 hete, 2 éves 9 hónaposan adta oda. Igaz eddig nem is próbáltam elvenni.
Beszéd. Rendben. 1,5 éves kora előtt kezdett beszélni, két évesen már nagyon ügyesen beszélt, persze még nem tisztán és hibákkal tele, de már mondatokat, mondókákat is sokat mondott.
Ami érdekli most a festés, gyurma, lego, autók + bábuk mindig, kinti játékok mindig, könyvek.
Én ebbe az egybe is bele tudok fáradni, elhiszem, hogy kettővel nehezebb.
Nagyszülők nem tudnak besegíteni?
Barátnők esetleg? Leviszed a lurkót a játszóra és elrohangál a többivel. Bár, ha olyan, mint az enyém... nem nagyon merem egyedül hagyni a játszón, mindig futok utána.
Nekem fiam van de tipikus rossz gyerek típus lett 1-2 hónapja,nemis tudom mi történt az én okos szófogadó fiammal! Újabban az a heppje hogy fogja magát és otthagy a boltban vagy akár az utcán míg én pakolok vagy épp beszélgetek,és ha rászólok csak nevet rajtam azt hiszi azért szaladok utána mert kergetőzünk :( Nem olyan rég még ő köszönt előre mindenkinek és leállt dumálni az emberekkel,most meg se köszönés se semmi,még el is fordul ha hozzászólnak:( Na erre varrjatok gombot,én ezt nem értem!Tudom hogy figyelemfelkeltés céljából csinál sok mindent mert még játszani sem játszik el magában! Amúgy meg nagyon értelmes gyerek,csak épp "szelktív"a hallása.
1,5 éves korától beszél,2 évesen mondatokban,26 hónaposan lett ágy tiszta is,imád mondókázni,sokszor énekelget,száguldozik a motorral és közben üvölti a mondókákat,kirakózik sokat,és a kedvencei a markológépek és a traktorok,amiből van itthon bőven. Van neki sok jó oldala is a rosszak mellett,szeret bújni,puszit ad és mondja hogy szeretlek,ha rosszat csinál bocsánatot kér stb....
na végre megnyugodtam hogy nem csak az én fiam egy kisördög.szinte teljesen olyan mint ahogy a 6.válaszoló leírta,gaz a fiam még nem ágytiszta.november óta nincs pelus nappal,rá 2 hétre elhagyta a déli alvás alattit is,de az estitől nem akar megszabadulni.iszonyat akaratos hisztis csóka egyébként.szerencsére földhöz még nem vágja magát,de toporzékolni és hányásig visítani azt tud.ez a legújabb heppje.addíg hisztizik míg össze nem hányja magát,és mindegy mit csinálok,sehogy nem nyugszik mag.már sokszor kivagyok és egyre többször érzem magam rossz anyának,mert valamit elrontottam,de akkor megnyugodtam hogy nem bennem van a hiba hanem a 2,5 éves gyerekekben,mert ha nem csak az enyém ilyen kisördög,akkor nem én rontottam el a nevelését.egyébként egy iszonyat szeretetre éhes,szeretetreméltó kisgyerek.imád hízelegni.és elolvad tőle még a jég is az anktarktiszon mikor hízeleg,az a mosoly :)
kedvenc mondatom tőle a Büszke vagyok rád.ezt nekem szokta mondani,imádja a hajam,és amikor fogja akkor mindig mondja.
3. vagyok
Hát csajok. Valahol jó olvasni, hogy tényleg nem vagyunk egyedül a kisördögünkkel.
Egyébként nálunk is szokott olyan lenni, amit a 6. válaszoló írt, hogy míg én pakolok, addig ő elszaladgál és azt hiszi vicces!
A földhöz verem magam is olyan eset nálunk, hogy nem hisztiből toporzékolósan, hanem elszaladna én meg elkapom, így direkt a földre fekszik, mert azt hiszi játszunk. Olyan igazán földhöz vágós, visítós hisztije nem volt... na de két lábon állva is szörnyen tuid hisztizni! :)
Na és ha ti is írtátok, leírom én is, hogy egyébként szeretetre méltó, imádni való kis tökös. :) Ő is puszilgat, ölelget, mondja, hogy szeret. Ha megütöm magam jön vígasztal, simogatja a fejem és azt mondogatja "Jól van kis butusom, semmi baj" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!