Az igaz, hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond? Kisbabam van, akkor ezek szerint most van a legkonnyebb dolgom?
Nálam ez bejött! :-) Amíg pici babák voltak, addig volt a legkönnyebb, főleg, amikor még csak egy gyerekem volt. Soha életemben nem jutott annyi időm bármire, amit szerettem volna, mint amikor picurka volt az elsőszülöttem. A másodiknál már ott volt a kétéves nagyobbom, így több dolgom volt.
Onnantól nehezedik a dolog, amikor már önállóan helyváltoztatásra képesek. :-)) Ha megtanul mászni, járni, nem győzöl a nyomában lenni, bár még ez se volt annyira gáz, babarácsokkal tettük biztonságossá a lakást, mehettek kedvükre.
Most van egy három és félévesem, ovis, meg egy 19 hónaposom, na meg egy pocaklakóm. Igen, az ovissal több a gond, pedig nagyon rendes kiscsajszi alapból, de kismillió program van oviban és ovin kívül is, plusz akármilyen csúcs oviba jár, a közösség negatív hatásokkal is bír, kell olykor nyesegetni a vadhajtásokat... Az is igaz emellett, hogy egyre önállóbb, nem kell minden lépését felügyelnem... Nem úgy az öccsének, akit naponta negyvenkétszer szedek le a bútorok tetejéről... :-))
De még így is összetehetem a kezem, nem túl problémás gyerekek, bár csend azóta nem volt nálunk, hogy az első gyerekem megtanult beszélni. :-DDD
A kamaszkortól jobban tartok, de az szerencsére még odébb van.
Nem, nálam fordítva volt. Míg kicsi baba volt elég sok gondom volt vele, de ma már (~ 3 éves) alig van. Persze kezdi a dackorszakot, de simán tudom kezelni a helyzetet. Kisbabaként elég húzós napjaim voltak, bár ez betudható annak, hogy egyedül voltam rá.
22F
Amíg baba volt, semmi gond nem volt vele. Evett-aludt. Mondjuk ő tényleg nagyon jó baba volt, könnyen ment a fogváltás, nem fájt a hasa, jól evett, stb.
Aztán jött a dackorszak, akkor kicsit nehezedett a dolog, de még mindig könnyen kezelhető volt.
Most 5 és fél éves, másfél éve jár oviba, megjött az akarata, és igencsak nehéz vele mostanság. Nagyobb rálátása van arra, hogy ott több mindent szabad, és már nem olyan könnyű leszerelni.
A sok vita viszont mindannyiunkat stresszel, emiatt még nehezebb.
Szóval nálunk eddig bejött..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!