Van problémás gyerek óvodai csoportotokban? Mi vele a gond? Hogy kezelitek?
Nagyon vegyes a csoportunk minden tekintetben. Egyik gyerek sem kiemelkedően "problémás", de sokakkal vannak teendők. Az egyik harap, a másik csúnyán beszél, a harmadik verekedős, a negyedik ki sem bújik az asztal alól, az ötödik rendre magával hozza a tetűt is otthonról etc...
Mindegyiknek a kezelését nem kezdem el fejtegetni.
Átlag falusi óvoda vagyunk.
Nálunk vegyes csoportok vannak az oviban. Van a fiam csoportjában egy túlkoros gyerek, már rég iskolában lenne a helye, de visszafogták, szerintem nem minden tiszta nála, már bocs, hogy ezt mondom. És terrorizálja a többi gyereket, az udvaron leszedi a sapkájukat, eldobálja, emiatt pl fülgyulladásunk is gyakran volt már. Meg a szobában is butaságokat beszél, verekszik stb. Szóval nagyon rossz hatással van a gyerekekre. Amúgy a szülei sem sokat foglalkoznak vele, 6 és fél évesen egyedül szoktuk a játszón látni. Az anyja az oviban dolgozik, így hiába panaszkodunk rá, megvédik. Meg nagyon nem is tudnak ellene mit tenni. Szerintem ez annyira gáz. A másik amit nem értek, hogy miért van az, hogy az óvónők az udvaron 10-esével állnak és beszélgetnek, és nem figyelnek a gyerekekre. Ezt valaki meg tudná magyarázni? Az okés, hogy beszélgetnek, de ezek többnyire körbe állnak, és még csak nem is tartják a szemüket a gyerekeken. Sosem fogom ezeket a dolgokat megérteni...
De vissza a kérdésre, szerintem semmit nem lehet tenni az ilyen gyerek ellen :-((((
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!