Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kb hány nap hét hónap míg egy...

Kb hány nap hét hónap míg egy gyerek megtanul két keréken biztonságosan biciklizni? Amikor már kivehetem a seprűnyelet:-)

Figyelt kérdés
Nem volt futóbiciklije... ejnye ejnye milyen rossz szülő vagyok:-) sztem hülyeség mert sok-sok generáció megtanult nélküle, na mindegy szóval 3 napja kezdtük elég ügyes minden nappal egyre többet bír menni úgy hogy nem dől erre vagy arra a bot csak kíváncsi lennék kb mennyi idő? most 3éves és nem mi erőltettük ő kérte hogy vegyük le.
2012. márc. 6. 17:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk motorozott sokáig a lányom azután kb.3-4 évesen kezdett el biciklizni pótkerékkel! mondtam neki hogy az oviba jobb lenne ha 2 kerekessel mennénk meg a barátnője is 2 kerekessel megy már stb! Belement hogy megpróbáljuk kb.2-3 kört ment az udvaron és már sikerült is a dolog egyedül nem volt seprűnyél meg semmi apa fogta addig. Egyszer csak elengedte és már ment is. Most nyáron lesz 7 éves!
2012. márc. 6. 18:04
 2/8 anonim ***** válasza:
A két lányomnak soha nem tettem be seprűnyelet.Levettem a pótkereket és először úgy lökdösték,mint a motort,aztán sikerült a pedálra is feltenni a lábukat,onnantól meg sima út volt.Nem hazudok de kb. fél óra gyakorlás után tekertek és alig múltak 3 évesek.Nem tartom jó ötletnek a nyelet,mert úgy te tartod és nem érzi magától,hogyan egyensúlyozzon.Kisfiam 3 éves,most fogok neki venni bicajt,de ő is egyedül fog megtanulni.Én biztos nem loholok utána :) Ja és futóbiciklije se volt egyiknek sem.
2012. márc. 6. 18:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ez egy délután alatt megtörtént, és neki sem volt előtte futóbiciklije. Tehát szerintem ha ügyes, akkor nyugodtan vedd ki a seprűnyelet, max. az első pár körnél, még menj utána, ha esetleg elesne el tudd kapni, nehogy megijedjen, aztán hadd menjen :)
2012. márc. 6. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk apa fogta hátul a biciklit,de hamar elengedte. A fiam biztosan ment,csak akkor ijedt meg,mikor rájött,hogy apa nem fogja. Utána már ment egyedül is.
2012. márc. 6. 18:11
 5/8 anonim ***** válasza:

Férjem úgy tanult meg, hogy mikor megkapta a biciklit, első 20 percben jól lenyúzta a saját bőrét, ekkor bevágta a sufniba a bringát. Állítólag 1 év múlva előszedte, hogy ő átteker a haverjához. És áttekert.

Én úgy tanultam meg, hogy anyámmal elmentünk a boltba. Amíg ő vásárolt, és bolt előtt gyakoroltam. Mire kijött, már egyedül tekertem a bicómmal.

A fiamat a lányom tanitotta meg. Látta, hogy neki milyen jól megy, és ő is kipróbálta.

Lánykámnak nehezen ment a tanulás. Már csupa horzsolás, és folt volt. vagy 2 hétig kinlódott, de megtanult biciklizni. egyedül, seprünyél nélkül.

2012. márc. 6. 18:33
 6/8 A kérdező kommentje:
úgy szoktam, hogy a seprűnyelet nem fogom csak a két kezem között tartom ha megdől visszatolom középre és elengedem, igazából erős sétával tudom követni, amúgy 2éves kora után kapta a bicót azóta pótkerekezett, most ő kérte hogy vegyük le
2012. márc. 6. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:
A fiam 4 eves lett mikor tavasszal elokerult a bringa. Apa mondta hogy leveszi a potkereket, a gyerek ezutan rault es ment egybol. A kanyarodas meg a megallas nem ment neki de egyenesen haladni tudott elsore is. Unokatesoja ugyanigy csinalta 4 evesen
2012. márc. 6. 22:25
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, esetleg vki aki ténylegesen futott utána mennyi idő volt?
2012. márc. 7. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!