Balkezes gyerek nevelese?
Én még annyit tennék hozzá,hogy sokan még 4-5 évesen is váltogatják a kezüket,vagy hirtelen áttérnek a másikra.
Elvileg 6-7 éves kor környékére kialakul,addig ne vedd biztosra,hogy balkezes lesz.
ha az lesz,semmilyen különleges nevelés,bánásmód,eszköz nem szükséges mert csak megnehezíted vele a gyerek későbbi életét. Már kitaláltak minden szirszart balkezes toll,olló,karóra,stb de én balkezesként mondom,hogy semmi értelmük. Egy sima ceruzával is ugyanúgy megtanul írni a gyerek,és nem olcsók ezek a cuccok,felesleges pénzkidobás.
Amit semmiképp ne tegyetek,és figyeljetek rá,hogy az ovónők se legyenek ilyenek: ne akarjátok ráerőszakolni,hogy a másik kezét használja.Nagy károkat lehet vele okozni.
Szia !
Tapasztalatból mondom hogy nem kell vele foglalkozni én bal kezes vagyok és gyermekeim is balkezesek 21 éves és 4 éves a lényeg hogy én is gyermekként megtanultam báni a jobb kezeseknek készült dolgokkal és a gyermekeimnek is ezt alkalmaztam. Nem jó ha direkt balkezes dolgokkal segítesz neki, mert sem az oviba sem pedig az iskolában nincsenek tartva bal kezeseknek szánt dolgok. nagyon okosak a gyermekek és hipp-hopp rájönnek és megtanulnak bánni a jobb kezeseknek gyártót felszerelésekkel. Ne idegesítsd magad ez miatt mert nem kell, nekem egyetlen egy dolog ami a mai napig kicsit gondot okoz de ezt is meg tudom oldani csak lassabban na ez a szerkezet a konzervnyitó :)))
az én kisfiam is balkezes, és ezt tudjuk "születése óta" mindig mindent bal kézzel csinál
azt olvastam, hogy balkezeseknél hamarabb megállapítható a kézdominancia, azért, mert a bal agyfélteke lassabban fejlődik mint a jobb
én azon gondolkodom, hogy bal kezes egeret meg balos ollót vegyünk e neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!