Ha 4-5 évesen is egy ágyban alszik a szülővel a gyerek,
származhat hátránya ebből?
Figyelt kérdés
Nővérem elvált, egyedül neveli a kislányát aki 4,5 éves.
Garzonban lakik, így nem is lehetne külön szobája, de nekem fura, hogy egy nagy franciaágyban alszanak.
Nincs még gyerekem, így fogalmam sincs, tényleg van-e negatív hatása a gyerek fejlődésére, vagy csak én gondolom így, ezért vagyok kíváncsi tapasztalatokra.
Nővéremnek amúgy jó ez így, esze ágában sincs külön ágyat venni a gyereknek.
2012. márc. 6. 13:33
1/6 anonim válasza:
Szerintem nincs ezzel semmi baj.Ha nekik jó így miért is ne?
2012. márc. 6. 13:37
2/6 A kérdező kommentje:
Azért aggódom, mert (amellett, hogy szerintem ez nem normális), a kislány nagyon visszahúzódó, félénk, "anyás".
Lehet, hogy emiatt túlzottan is ragaszkodik az anyjához és a testvérem is hozzá?
Amúgy nem tudjuk, hogy a gyereknek ez valóban jó-e, ezt csak a nővérem állítja.
2012. márc. 6. 13:39
3/6 anonim válasza:
Hát, ez kevés információ,de én pszichológusként azt tudom mondani, hogy elvált szülőknél azt kell kerülni, hogy hiánypótló legyen a gyermek. Ha nincs hely máshol altatni, akkor ez van, de ha megoldható, egészségesebb lenne külön. Mindkettőjüknek.
2012. márc. 6. 13:41
4/6 A kérdező kommentje:
Hely éppen lenne egy kiságynak.
Csak nem akar venni.
Engem az érdekel, hogy konkrétan milyen lelki sérülést szerezhet a gyermek ezáltal.
Vagy feleslegesen aggódom?
2012. márc. 6. 13:43
5/6 anonim válasza:
Ez nem ilyen egyszerű. Lehet, hogy semmilyen hatással nem lesz rá, lehet az is, hogy lesznek kötődési-leválási zavarai, és az is lehet, hogy teljesen irreális mértékben függeni fog az édesanyjától. De pusztán attól, hogy együtt alszanak, ez nem történik meg, rengeteg más dinamika is kell hozzá.
2012. márc. 6. 13:47
6/6 anonim válasza:
Szerintem egyelőre lelkileg mindkettőjüket csak erősíti ez, hogy együtt alszanak. Ha az anya dolgozik, akkor a kislánya legalább álmában pótolja a hiányzó órákat, amiket nem tölthetnek együtt. Majd magától elmúlik ez az állapot. Ha nem nagy a rokonság, akkor később 10-20-30 év múlva is fontos lesz az anya szerepe, még akkor is, ha a kislány már nagylány feleség sőt akár anya lesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!