Bárányhimlő ellen oltassak vagy sem?
Én be fogom adatni a fiamnak.
Először én is úgy voltam vele, hogy ezen át kell esni, aztán anyukám emlékeztezett rá, hogy én hogy estem át rajta huszon évvel ezelőtt: az én esetemben a bárányhimlő nem csupán lázzal és foltokkal jelentkezett, hanem iszonyatos szédüléssel, és egyensúly zavarral is, mivel a vírus megtámadta az agyamat is. Én ebből csak annyira emlékszem, hogy nem tudtam a lábamon állni, és szó szerint forogtak a szekrény tetején lévő cserepes virágok a fejem körül. Ezt a képet a mai napig elő tudom idézni. Egy hétig voltam kórházban, ahol anya nem maradhatott velem.
Tudom, hogy nem törvényszerű, hogy ez a fiamnál is megtörténik, de én biztos szeretnék lenni az elkerülésében. Ezért az orvosunk javaslatára IS egy oltást kapni fog, ami mellett ugyanúgy összeszedheti ezt a betegséget, de sokkal könnyebben és sokkal kevesebb lehetséges szövődménnyel fog rajta átesni.
És még csak burokba se nevelem, mert ma pl sikerült neki a konyhakőről felcsipegetni a reszelt sajtot, és annak ellenére, hogy 4 napja nem volt felmosva, nem kezdtem el kicibáni a szájából a már bekapott falatokat.
Egész egyszerűen a saját bőrömön tapasztaltam a vírus komolyabb oldalát, és ettől szeretném megvédeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!