Fürdés közben egyedül hagyni pár percre is egy 18hós és annál kisebb gyereket?
Itt gyk.n olvasgattam ilyenekről,"amíg fürdik 1-2 percre magára hagyom míg megcsinálom a tápszerét" és hasonlók.
Nem lehet magára hagyni,én sosem hagyom egy pillanatra sem ott a kicsit még 1m sem megyek arrébb,majd megcsinálom azt a k...va tápszert ha felöltöztettem és jön velem a konyhába.
Sokan még ki is írják,hogy leforrázta a gyerek magát mert ott hagyta DE CSAK 1-2 PERCRE hát ilyet.
Ti mit gondoltok,ott mernétek hagyni a kicsit,kb 18hós babákról és kisebbekről van szó.
Dehogy merném otthagyni!!!!!!
Amikor már akkora volt hogy eljátszott a fürdőkádban egyedül a játékaival, akkor is ott ültem a kád mellett a stokin. Mindig ott voltam a közelében. Sohasem lettem volna ilyen felelőtlen. A baj egyszer van meg, de akkor tényleg baj van!
Mióta iskolás azóta fürdik egyedül.
Ennyi idősen nem hagytam egyedül.
A kicsit ennyi idősen akkor, amikor a 3 éves nővérével pancsikolt és vagy fél órát játszottak a kádban. De akkor sem a konyhába mentem, hanem csak ide a géphez ültem, mert ez 3 méterre van a kádtól és ha a fejemet félrefordítom, akkor pont odalátok.
Nekem 3 éves lesz a fiam,de sosem hagynám ott se én se a férjem egy másodpercre sem.
Én kislány koromba kb 7 éves lehettem mikortól egyedül fürödtem.
Olyan kicsit sohasem hagynék egyedül,képesek fél centi vízben is megfulladni.De szépen be is üthetik magukat.Fürdés előtt kell mindent odakészíteni, eszembe nem jutott volna, hogy amíg a kádban van, addíg lötyköljem a tápszert.
A fiam 3 éves, ott ücsörgök mellette,csak akkor szaladok el, ha esetleg a kisebb ellopikálta a törölközőjét.Az egy perc sincs.És ilyenkor van az, hogy a gyereknek baja van, és sír a szülő, hogy csak egy perc volt az egész...........
Szerintem minden attól függ, hogy milyen a gyermek habitusa, illetve milyen a lakás elosztása. Nem értem miért kell felelőtlennek nyilvánítani egyből bárkit is, aki ott meri hagyni pár mp-re a gyereket a fürdőkádban. Mindenki ismeri a gyerekét, tudja, mik a határok, és milyen kárt tehet magában. Nem tudom, hogy mikortól, talán még 18 hónaposan nem, de már régóta van, hogy igen, én is kiszaladok vizet feltenni a tápszernek, vagy akár wc-re is elmegyek (ilyenkor mindig szólok a páromnak, hogy wc-n vagyok, fürdőajtó nyitva, a nappaliból belátni).
Nekünk 54 nm-es panel lakásunk van, a fürdő kb. egy személyes, és nincs olyan pont a lakásban, ahonnan kb. 5 lépésnél messzebb tudnék menni.
A fiam nyugodt természet, csúszásgátló van a kádban, leforrázni nem tudja magát, mert alig folyik a melegvíz a csapból, és mindig hideggel zárjuk, mellesleg már első perctől tudja, hogy mi a meleg, és mi a hideg. Ha olyan dologra készül, ami veszélyesebb, vagy nem lehet, az úgyis meghallom. Pl. a csapnak a hideg vizét szokta mindig megengedni, amit utálok, de csak azért, mert pocsékolja a vizet. Más kárt ezzel sem tudna tenni magában.
És hangsúlyozom: nem percekre hagyom ott, hogy fürödjél, és szólj ha kész vagy, hanem mp-re kiszaladok, utána vissza megnézem. Egyébként én is ott szoktam ülni mellette a fellépőjén de ha elvan, akkor minek üljek ott.
Egyáltalán nem érzem magam felelőtlennek, most 2 éves 3 hónapos.
Nem hiszem, hogy több kárt tehet magában egy fürdőszobában, mint mikor a szobájában hagyom egyedül. Nem lehetek ott folyton a sarkában. Tudom, hogy mire képes a gyerekem. A szobában is rosszul léphet le az ágyáról és fejre eshet róla... akkor is én vagyok a felelőtlen? Szerintem vagy ez is el van túlozva, vagy tényleg arról beszélünk, hogy egy 100 nm-es családi házban percekre otthagyják a gyereket a 20nm-es fürdőszobában.....
Én a 3 évesemet bátran bent hagyom, amíg a kishugát felöltöztetem. Nem is értem, hogy egy 3+ gyereket miért ne lehetne a kádban hagyni.
Ők már okosak, meg van tanítva nekik dolgok, csúszásgátló a kádban, és beszélgetek vele, míg a hugit öltöztetem. Kb 5 m a fürdőszoba távolsága, de falak vannak. Én nem hiszem, hogy felelőtlen lennék. Csak azért írtam, mert írták, hogy a 3 éves mellé leülnek, ott nem hagyják.
De, szerintem ott lehet hagyni.
8. vagyok. Akkor a 3 évest nem engeditek futóbiciklizni, tekerős biciklivel menni, mert veszélyes? Ez csak egy példa.
Egy 1,5 évest és egy 3 évest nem lehet egy napon említeni fejlettségi szintben.
A másfél évest is magára hagyom olykor, mert a gyerekszoba a fürdővel szemben van és előfordul, hogy beszaladok megágyazni, vagy összekapkodni az építőkockát. Megbízható gyerek és folyamatosan látom, így nem aggódom.
A három és fél éves tesóját egyedül bármikor otthagyom játszani is, igaz, az ajtót mindig nyitva hagyom, így hallom, mit csinál. A két gyereket együtt is magára hagyom olykor egy-egy percre, amíg hozok tiszta törölközőt vagy ilyesmi, a nagyobbom már nagyon ügyesen vigyáz is a kicsire. De tényleg megbízható gyerekek.
Ismerek olyan háromévest, akit egy centire nem mernék otthagyni, az enyémek hála Istennek nem ilyenek. Szerintem mindenki ismeri a saját gyerekét és el tudja dönteni, mi fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!