Tényleg azért szülnek sokan 2 gyereket, hogy később a szülők halála után ne maradjon egyedül a gyerekük?
Egy csomó topikot olvasgattam most, és meglepett, hogy mindenki azt írja, testvér márpedig kell, még akkor is, ha nem jönnek ki egymással még fiatal felnőttként sem (majd később úgyis kijönnek majd), de hogy ha ők (mármint a szülők) majd meghalnak, ne maradjon az a gyerek egyedül a nagyvilágban.
Hát nem is tudom. Nekem az unokatestvéremnek pld. nincs testvére, szülei már rég meghaltak, és ő mégsincs egyedül a nagyvilágban. Férjhez ment, 3 gyereke van, sógor, sógornők, anyós-após, és rengeteg barátjuk van.
Tényleg ez a fő indok? Meg hogy legyen kivel játszani? Én pld. soha nem játszottam a tesómmal együtt, (én lány, ő fiú, két év korkülönbséggel) mert egyáltalán nem érdekelt minket a másik játéka, és nagyon különböző személyiségek voltunk, és vagyunk most is. Persze imádom, de ezek az indoklások.... ?
Szóval Te miért vállaltál (vállalsz) minimum kettőt?
Én még családalapítás előtt állok, de egyáltalán nem rettenek meg sem az 1, sem mondjuk a 4 gyermektől sem.
Szia, ez jó kérdés ám! Hát igazából sztem ez úgy van, hogy amennyi megfogalmazódik benned még kamaszkorodban, mikor tervezgetni kezded a családodat. Legalábbis én igy hiszem, gondolom. Én mindig kettőről álmodoztam, két lányról. Aztán lett két fiam. :)
A nővérem meg egy fiúról álmodozott, és lett egy fia. :)
Manapság viszont sokszor az anyagiak miatt sem árt előre "tervezni" és nem az első évekre gondolok, mikor még nem olyan jelentősek a költségek a gyerkőcökkel, hanem később, iskolás, középiskolás évek alatt. hajjaj, mi is előtte állunk még :(
Meglátásom szerint számtalan oka van,ha egy szülőpár két gyermeket vállal.Nem hinném,hogy csak a fent írtak.
Van,aki nem akarja, hogy a "vagyon" sokfelé menjen,ezért csak kettő...
Van,aki túl sok nyavalyát tapasztal a második szülés után,s nem vállal többet.
Szia
Én egyek vagyok és mindig is vágytam tesóra, emlékszem, amikor 8 éves koromban megszületett az unokahúgom ,akit aztán mi neveltünk 4 éves koráig, az maga volt a boldogság számomra. Később is mindig körülvettek kisgyerekek, hivatást is így választottam. Valahogy bennem túlteng az anyai ösztön, vagy nem is tudom. :-) Egyszerűen rettentő jól érzem magam velük, és el sem tudnám gyerekek nélkül képzelni az életemet.
Amikor sok nehézség után végre megszületett a lányunk, korababaként, problémásan stb, akkor úgy éreztem, hogy bár szeretnék még gyereket/gyerekeket, csakis jópár év múlva jöhet a következő... végül nem így alakult, csodamódon becsúszott a kistesó és csak 17 hónap lett köztük mindössze. A lányom 3, a fiam 1.5 éves. Időközben a házasságom tönkrement, és úgy érzem, hogy ha most születne egy új baba, az valahol a meglévő kettő rovására menne, anyagilag-fizikálisan és érzelmileg sem vagyok olyan helyzetben, hogy most bevállaljak egy új babát - de ez nem azt jelenti, hogy ne akarnék még! Sőt! Nagyon is vágyom rá! :-)
Részben talán valóban azért, hogy ők legyenek egymásnak. Részben meg önző módon azért, mert imádtam a várandósságot és a babázást is, és mert a világ legnagyobb csodájának tartom a kisgyereket, és minél többször szeretnék részesülni az örömből, amit ők jelentek!
És remélem, hogy egymásnak is fognak később is (nekem szerencsére nagyon jó tesók, imádják egymást és testi-lelki szövetségesek, mintha kb ikrek lennének)
Ha úgy állnék anyagilag, nagyon nagy családom lenne... A sok gyerek sok gond- de hatványozott öröm. Akinek csak 1 van, ezt nem tapasztalta még meg. Pedig érdemes! :-)
Mi akartunk 4-et, mert szeretjük a gyerekeket, de kettő lett. Csak mert szeretjük őket, és elképzeltünk jó lesz hallani őket játszani, jó lesz szeretni őket. A jövőre, hogy jóban lesznek e nem lehet építeni.
Nomármost több nálunk nem lett mert közben rájöttem, hogy sajnos nem vagyok abból a fából faragva, akinek többet kellene vállaljon ( ez az amit sajnálok magammal kapcs.), másik anyagilag is könyebb az ember akarva akaratlanul többet akar megadni a gyerekének, és mi kettővel tudjuk ezt megtenni valamelyest. Így pont jó, nehézkes néha, és nem akarjuk bonyolítani. Örülünk, hogy van két egészséges gyönyörű, okos gyermekünk.
3. gyerek vagyok nagy korkülönbséggel a két bátyám után.Nem az az igazi a kapcsolatunk.
Két gyermekem van két házasságból nagy korkülönbséggel.A nagy lány,a kicsi fiú-ők másképp testvérek,mint mi voltunk,vagyunk.Szerettem volna 3 gyerkőcöt,de az élet másképp rendelte-már nem merek bavállalni egy újabb terhességet,pedig életem legszebb időszakai voltak-a babázással együtt.
A kicsi vállalását persze a második házasság indokolja.Ha tehetném,varázsolnék,hogy vállalhassam a harmadikat:)
állítólag apám is ezzel érvelt, amikor rá akarta venni anyámat egy második gyerekre... mondjuk sikerült és örülök a tesómnak, de azért azt nagyon nem szeretem, amikor a szüleim ezt a haláltémát felhozzák...
(azon még filózom, hogy a 0:47-es válaszolónak ha nincs testvére, akkor hogy lehet unokahúga...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!