Hány éves gyereket lehet már nyugodtan otthon hagyni egyedül?
asszem én már 9-10 évesen egyedül jöhettem haza a suliból, és vártam anyumat, aki délutános volt, tehát 8 körül ért haza.
mindig csinált nekem kaját, csak a mikróba kellett betennem, felhívott óránként, h jól vagyok-e.
persze volt, h rosszalkodtam, kipakoltam a szekrényét, felvettem az összes ruháját :D
én azt mondom, hogy ha mondjuk postára mész, vagy a közeli boltba, akkor 7-8 éves kortól otthon lehet hagyni a gyereket fél órára, persze közben hívd fel 1-2x h minden oké-e. vagy kérd meg a szomszédot, h nézzen rá.
ha érett, megbízható a csemete, akkor nem gyújtja magára a házat :D
Nekem a szüleim kénytelenek voltak itthon hagyni délutánra amikor elkezdtem a sulit.
6 éves voltam.
Persze nem minden délután de elég gyakran.
6 éves koromtól egyedül voltam otthon.Nem egy-két hanem öt-hat órákat, hétvégén egész nap.Elvileg a bátyámmal, de hát ő akkor már 12 volt, inkább csavargott mint a húgára vigyázott. :)
Hogy ezt a saját fiammal is meglehet-e tenni még nem vagyok benne biztos.
Azért nálam, mint kisebbik gyereknek azért volt ez más, mint egy egykének, mert már amikor még csak 4 éves voltam, akkor is otthon mert hagyni anyu 1-2 órára, mert már akkor a tesóm nagyobb volt ugye 9 éves.
Így hozzá szoktam ahoz hogy bizony ha nincs otthon anyu akkor is viselkedni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!