Mi a véleményetek a kisgyerek-kisállat (kutya, macska) barátságról?
mi kertes házban lakunk, van két cicánk. a fiatalabbat szokta simogatni a 20 hónapos kislányom, szinte együtt nőttek fel, szereti a cicám is, még a farkát is húzogatta régen, amíg rá nem szóltam, hogy nem szabad. de a cicám sose bántotta, ha megunta inkább odébb ment. persze a kislányom meg ment mindig utána, amíg a földön maradt :)
pár hét múlva lesz kiskutyánk is, a vau-vau-t egyébként előbb, mondta mint az anyát :)
viszont állatszeretet ide vagy oda, a lakásba mi se engedjük be őket.
szerintem nem kell túl dramatizálni ezt a dolgot, sokat elmondom neki, hogy cicasimogatás után kézmosás, persze nem azonnal, hanem amikor bemegyünk.
az együttalvással nem igazán értek egyet, de egy benti állatnak teljesen más a mikrokörnyezete, mint egy kintinek.
Azért a kutyát nem nevezném kisállatnak. Az ember egyik legfontosabb nem emberi barátja. :)
Az a véleményem, hogy egy egészséges, rendesen gondozott és nevelt állat (és jól nevelt gyerek!) a gyereknek csak jót adhat. Mind egészségileg, mind lelkileg, szellemileg a gyerek javát szolgálja egy ilyen barátság.
Személy szerint engem idegesít amikor valaki nem szereti az állatokat, eltúlozza a féltést. De hát egyéni vélemény, hogy valaki nem szereti az állatokat de az nem 'ér' amikor valaki az unszimpátiát tévhitekre, tájékozatlanságra, régimódiságra alapozza. És sajnos az országban ebből nagyon sok van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!