Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lányom nyáron lesz 3 éves, de...

Lányom nyáron lesz 3 éves, de még mindig nem tud tisztán enni. Szeptemberben menne oviba. Hogy tudom megtanítani Neki a tisztán evést? Nagyon durván le tudja enni magát!

Figyelt kérdés
Az oviba nem vihetünk előkét... Az ovisok közül mindenkinek tiszta marad a ruhája- a nagyobb lányomért amikor megyünk,akkor látom.
2012. febr. 22. 14:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Egyrészt még addig borzasztó sok idő van, rengeteget fog addig fejlődni. Másrészt milyen ovi az, ahol nincs előke???? Nekünk vinni sem kell, a legkisebbeknek adnak, ki is mossák minden étkezés után.
2012. febr. 22. 14:28
 2/12 A kérdező kommentje:

Nálunk nincs ilyen! Egy kis városban lakunk,erre felé az önkormányzatok elég sóherek! Az alap szükségleteket nem oldják meg az óvodák körül. Pl az egyik játékra a szülők segítségével gyűjtöttek pénzt az óvoda vezetők! Őszintén azon is csodálkozok,hogy étkészletet nem kell biztosítanunk a gyerekeknek! Sajnos ez van,előke nincs.

Lányom sok mindenben nagyon szépen fejlődött,pl már ha napocskát rajzol,akkor az látszik,hogy egy napocska,mondókázni,énekelni is tud,stb, de evés szempontjából.. ugyan úgy eszik már 1 éves kora óta...

2012. febr. 22. 14:38
 3/12 anonim ***** válasza:

Most lett ovis a lányom és mesélték az óvónők, hogy hihetetlen, de nem tudnak enni a gyerekek:(

Tanítsd meg tisztán enni nyárig.

2012. febr. 22. 14:59
 4/12 A kérdező kommentje:

Azt értem!! Itthon is ciki,ha eszik,pedig a nagyapja jót mosolyog rajta...

De hogyan tudom megtanítani Neki,hogy tisztán egyen??

Kicsi kanállal is ugyan ilyen durván eszik!

2012. febr. 22. 19:01
 5/12 anonim ***** válasza:
Amíg mosolyogtok rajta, addig azt fogja gondolni, hogy ez így helyes.
2012. febr. 22. 19:31
 6/12 A kérdező kommentje:

Bár a nagyapja jót mosolyog rajta, de két mosoly közt komolyan szokta mondani ő is,hogy szépen kellene enni,mert...

De ettől még nem lettem okosabb,és nem kaptam választ a kérdésemre!!!

2012. febr. 22. 20:02
 7/12 anonim ***** válasza:
A te felelősséged, hogy megtanuljon a gyereked szépen enni. Gondolom, te tudsz normálisan enni. Mutass példát a gyerekednek, tanítsd meg enni.
2012. febr. 22. 20:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Ez akkora baromság!! Könyörgöm egy még hároméves sincs kislányról beszélünk, nem egy iskolásról! Nem kell tudnia tisztán enni, ha gyötritek vele, csak magát az evést fogja megutálni. Nem hiszem, hogy minden hároméves tökéletesen tisztán tud enni. Az én lányom három és fél éves, fél éve ovis, egyre szebben eszik, de balesetek előfordulnak. Ahogy a többivel is az oviban. Nem véletlenül adnak a kiscsoportosoknak előkét.
2012. febr. 22. 21:18
 9/12 A kérdező kommentje:

Nálunk nem adnak! Egyébként össze volt csoport.

Persze,kisebb balesetek előfordulnak,kisebb balesetek miatt nem is írtam volna ki a kérdést! De az nem nevezhető kisebb balesetnek,amikor a fél tányér leves leve a ruhájára tett kötényen landol!- az előke kevés Neki!

És hiába eszik szépen a nagyobb lány is...

Akkor ráhagyom!! Had röhögjék ki a gyerekek,mert bizony Ő lesz az egyetlen,aki nem fog tudni szépen enni!- azért az milyen kellemetlen lesz majd Neki!!

Had súgjanak össze a szülők,hogy "nézd,ez a kislány megint csupa kaja! Hát soha nem fogott még kanalat,mindig az anyja etette?!"

Mert bizony,fel kell hogy világosítsalak,hogy ennyire "kedves" emberek is vannak a Földön!

2012. febr. 23. 08:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Együtt szoktatok enni vele? Látja a példát?

Vagy egyedül eszik, ahogy akar, mókázva?

2012. febr. 23. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!