Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 15 hónapos oltás okozhat...

15 hónapos oltás okozhat affektív apnoét?

Figyelt kérdés

Az oltást követő 11-12. napon hőemelkedést, 13. napon 39-es lázat, 15. napon pedig ájulással végződő, légzéskimaradásos sírást tapasztaltunk.

Gyermekem eddig nyugodt, vidám természet volt, nem volt hisztis, jól kommunikált, most viszont 5 -6 napja kifejezett nyűgös, rosszul alszik, éjszaka felsír, forog. Mellkasát fogja, mindig le akarja tépni róla a ruhát. Mivel jelenleg nem lázas, nem gondolnám, hogy gyulladás okozza, inkább az oltás következményeként fogom fel, amire ráerősíthetett a front is.

Maga az apneós eset teljesen meglepett, mivel vacsi közben nyúlt egy nyers hagymaszelet után, én pedig eltoltam előle, mondva, hogy az erős lenne neki. Erre teljesen váratlanul, minden előjel nélkül kezdett el levegővétel nélkül ordítani, fejét és testét mereven hátraszegezve, szemei szinte fennakadva, és kb. 10-15 másodperc után rongybabaként csuklott össze. Még jó, hogy az ölemben volt...Azonnal felkaptuk, és fejét lelógatva picit megráztuk, mire 3-4 másodperc után már magánál is volt, és persze az ijedtségtől sírni kezdett-ezúttal "rendesen", levegőt is véve.

A gond, hogy tegnap óta újra 3x megismétlődött ugyanez, bár ájulásig nem jutottunk, mert a szájába fújtam, és reflexszerűen levegőt vett. 1 esetben tutira nem hiszti volt a sírás kiváltó oka, ami aggaszt, mert lehet, hogy valami fájdalma van, csak még nem tudja elmondani. :(

Szerintetek mit tegyek? Vigyem neurológiára, ahol mindenféle vizsgálatnak fogják alávetni, vagy ez tényleg csak affektív apnoe lehet, azaz nem szükséges kezelni?

Más nem tapasztalt hasonlót? Főleg oltás után!!!

2012. febr. 18. 11:48
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szia! nem tudom, megkapod-e még ezt a levelet! én 3 évvel a sztoritok után kerültem erre az oldara az affektiv apnoe és oltás összefüggését kutatva...

Részvétem a sok baromság miatt, amiket összeírogattak azok, akik azt hiszik, hogy ilyenkor újjá kell éleszteni... Meg kivizsgáltatlni.

Megköszönném, ha írnál nekem privátban. Főleg az érdekel, hogy végül mire jutottál, és hogy mostanra elmúlt-e az ájulási hajlam, ha igen, mikor, stb. Sajnos nem tudom, hogy hogy tudnánk magánban levelezni. Te tudod?

köszi előre is!

2015. ápr. 18. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!