Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 15 hónapos oltás okozhat...

15 hónapos oltás okozhat affektív apnoét?

Figyelt kérdés

Az oltást követő 11-12. napon hőemelkedést, 13. napon 39-es lázat, 15. napon pedig ájulással végződő, légzéskimaradásos sírást tapasztaltunk.

Gyermekem eddig nyugodt, vidám természet volt, nem volt hisztis, jól kommunikált, most viszont 5 -6 napja kifejezett nyűgös, rosszul alszik, éjszaka felsír, forog. Mellkasát fogja, mindig le akarja tépni róla a ruhát. Mivel jelenleg nem lázas, nem gondolnám, hogy gyulladás okozza, inkább az oltás következményeként fogom fel, amire ráerősíthetett a front is.

Maga az apneós eset teljesen meglepett, mivel vacsi közben nyúlt egy nyers hagymaszelet után, én pedig eltoltam előle, mondva, hogy az erős lenne neki. Erre teljesen váratlanul, minden előjel nélkül kezdett el levegővétel nélkül ordítani, fejét és testét mereven hátraszegezve, szemei szinte fennakadva, és kb. 10-15 másodperc után rongybabaként csuklott össze. Még jó, hogy az ölemben volt...Azonnal felkaptuk, és fejét lelógatva picit megráztuk, mire 3-4 másodperc után már magánál is volt, és persze az ijedtségtől sírni kezdett-ezúttal "rendesen", levegőt is véve.

A gond, hogy tegnap óta újra 3x megismétlődött ugyanez, bár ájulásig nem jutottunk, mert a szájába fújtam, és reflexszerűen levegőt vett. 1 esetben tutira nem hiszti volt a sírás kiváltó oka, ami aggaszt, mert lehet, hogy valami fájdalma van, csak még nem tudja elmondani. :(

Szerintetek mit tegyek? Vigyem neurológiára, ahol mindenféle vizsgálatnak fogják alávetni, vagy ez tényleg csak affektív apnoe lehet, azaz nem szükséges kezelni?

Más nem tapasztalt hasonlót? Főleg oltás után!!!

2012. febr. 18. 11:48
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Most lehet b...ó leszek,de még itt kérdezel,mikor 3x előfordult?Nem vesz levegőt a gyermeked és itt kérdezed mit tegyél?Többen jól megírták,hogy vidd azonnal kórházba és ide írkálsz???!!AZONNAL ORVOSHOZ!!!Mit csinálsz,ha éjszaka jön rá és megfullad???
2012. febr. 18. 16:27
 12/21 A kérdező kommentje:

A kérdésem nem az, hogy mit tegyek... hogy tisztább legyen a kép: ilyen sírása eddig is volt, igaz nem sokszor, talán eddig max 10x; ha hirtelen megijedt, elesett, akkor csinált ilyet, de végül mindig vett levegőt ájulás nélkül. Most az a 3-4 mp-nyi ájultság volt az, ami eddig sosem volt. A családban több orvos is van, köztük gyerekorvos is. Ők fogják előbb megnézni, de telefonon megnyugtattak, hogy ez az affektív apnoe.

Csak ezután kezdtem ide írni...nem a diagnózisban kételkedem...csak esetleges összefüggést kerestem e között és az oltás között. Most én lettem a közellenség, de nem a virtuális besorolás érdekel. A való életben én vagyok a mintaanya, hogy ti mit hoztatok ki ebből, az más kérdés, és bevallom, ez semmiben sem vitt előre, kérdésemre érdemi választ nem kaptam. Talán a védőnőtől, aki leírta az oltásos tüneteiket. Köszönöm.

Mondom, családunkban ez a kórkép már előfordult. Ha más baja lenne, akkor az rohamszerű lenne, nem lehetne visszafordítani, pláne nem 1-2 mp alatt.

Dackorszakát kezdi, és még nem tudja kezelni az indulatait. Ez egy kifejezési forma, amivel megpróbál irányítani. Egyelőre még nem tud beszélni, így keresett egy másik módot, amivel esetleg gyorsabban kifejezheti magát. Szépen lassan leszoktatjuk róla. Nem kapja meg, amit eredetileg akart és amiért dühkitörése volt, inkább eltereljük a figyelmét. Ez már ma be is vált. Egyszerű hiszti ez, most már biztos vagyok benne. Tegnap óta ezzel gyakorlatozik, mert látja, hogy ezzel hatást gyakorol ránk. Mióta nem rémülök meg, csak higgadtam befújok a szájába, amit így kezd sírni, azonnal abbahagyja. Igen, azóta újra így sírt...már 2x is, kb 2 másodpercig. Na de vigyem orvoshoz, mert sír a gyerek??? Ezért ne szondáztassák meg...ne szurkálják össze, mert azzal olyan törést szenvedne, ami komolyabb következményekkel járna. Soha nem volt beteg, max enyhe láza volt az oltásoktól, a mai napig szopizik. Kifejezetten erős, makk egészséges!

2012. febr. 18. 16:44
 13/21 anonim ***** válasza:
Ebbe igazad van,de az én kisfiam pl a 15 hónapos oltástól 1,5 hónap alatt 3x volt beteg. Sok ismerősöm mondta,hogy elég erős ez a védőoltás,sok mindent kihozhat a gyerekekből.Jobb esetben hisztizik,de nem tudni.
2012. febr. 18. 16:47
 14/21 A kérdező kommentje:
Így van...ezért gondolom, hogy ez hozhatta ki. Hajlama eleve volt, oltástól jött ki. Egyébként minden oké, jól lélegzik, eszik, nem lázas. Nyűgös olykor, és az csap át hisztibe... de mit tudnának ezzel kezdeni? Azt nem fogják belátni, hogy az oltástól van, azt fogják mondani, hogy a.apnoé, majd kinövi...
2012. febr. 18. 17:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Vidd el homeopátiás oltáskivezetésre egy homeopátiás gyermekorvoshoz!t nagyon ajánlják. És igen, lehet összefüggés.

Azóta hogy vagytok?

2012. márc. 3. 08:59
 16/21 A kérdező kommentje:

Azóta is fordult elő ilyen sírás, de csak hirtelen esés, ijedtség miatt, fújtam rá a levegőt, így nem tudom, hogy el is ájulna-e...

Viszont újra a régi, nem nyűgös, az oltás miatt volt rossz passzban 2 hétig.

Volt itthon Viburcol kúp, talán használt is, mert 2 napi alkalmazása után eltűnt a nyűgösség.

2012. márc. 3. 11:16
 17/21 anonim ***** válasza:
Azért én utólag is elvinném erre a kivezetésre, elmúlhatna véglegesen ez a dolog. A vivőanyagok sejtszintig beépülnek.
2012. márc. 3. 11:24
 18/21 A kérdező kommentje:

Tudnál írni erről a "kivezetésről", és ennek szükségességéről bővebben? Vagy link is jó..

Még nem hallottam erről. Köszi előre is!

2012. márc. 5. 15:10
 19/21 anonim ***** válasza:

Még most olvasom én is a könyvet és a 15 hós oltás előtt állunk, én alkalmazni fogom. Nagyon izgalmas az egész homeopátia téma, főleg ilyen ügyekben, és ahogy én olvasom a leírásodból, szerintem biztosan összefüggés van az oltás és a problémátok között. Elképesztő tünetek vannak, el se hinnéd.

A lényeg, hogy oltások előtt is vannak megelőzésre szerek (nozódák), és oltások után is ki tudják vezetni ezzel a módszerrel a káros dolgokat, és megszűnnek a problémák. Összegyűjtöttem nektek pár linket, hogy tájékozódni tudj az egészről. Gyermekorvos végzi az ilyet, úgyhogy szakember kézben lesztek, persze aki homeopátiás végzettségű. Ne késlekedjetek, keressetek egy ilyen orvost!

:)

Itt a könyve annak az orvosnak, aki kitalálta ezt a gyógymódot a védőoltásra:

[link]

Itt meg a hasznos linkek:

[link]

[link]

[link]

Majd írd meg léci, mi lett az eredmény, akár priviben is.

Drukkolok neked és a picidnek.

2012. márc. 5. 19:08
 20/21 anonim válasza:

Szerintem a Heim Pál-ba kellene vinni és csak akkor megnyugodni, ha ott nem találnak semmit.Ők a legjobbak M.o.-on. Szerintem egy oltástól nem lehet apnoé a gyereknél.

Mi is voltunk szerintem egy éjszakát ki lehet bírni, pláne ha esetleg a gyerekem élete forog kockán. Én mentőt is hívtam volna egyből! Ezzel nem lehet játszani. Nagyon veszélyes és szerintem a legtöbb anyuka nem tudja hogyan kell újraéleszteni a gyereket. Az is lehet, hogy mire ki ér a mentő, már az sem tud segíteni.

Ha rongybaba lesz az nagyon veszélyes ki kell vizsgálni.

És persze tilos rázni a gyereket pláne fejje lefelé fordítva!!!! Kicsi rázás is komoly problémákat okozhat ilyen pici babánál!!

2012. márc. 22. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!