Lábfétisiszta a fiam? Egészséges ez még vagy vigyem pszichológushoz?
2,5 éves múlt a fiam és borzasztóan szereti a meztelen lábakat. Már rég óta tart ez az állapot nála, igaz így télen nem feltűnő, mivel mindig zokniban vagyunk.
Nyáron volt két éves, alig tudtam levakarni magamról, bárhova mentem jött utána és fogta a meztelen lábamat, az arcához dörgölte, simogatta, puszilgatta. Néha már idegesítő volt, de pusztán azért, mert szó szerint lépni nem tudtam tőle, ezért kénytelen voltam nyáron is zoknit húzni, de amiatt sokszor volt hiszti és rángatta volna le rólam. Gondoltam majd kinövi, aztán kezdtek is ritkulni a lábam utáni hisztik.
De 2-3 hónapja újra felütötte fejét nálunk a lábimádat, ám ez már nem csak az enyémre terjed ki, nővérem, nagymamám, Apukája, mamája... mindenkinek a lábát ölelgetni, puszilgatni akarja. Viccesen hangzik, mert bármikor jönnek hozzánk, fiam egyből megy és veszi le a zoknijukat és a földön heverve simogatja magát a lábakkal.
2-3 hete vettem észre, hogy pont akkor mikor a lábamat piszkálja, piszkálja a fütyijét is. (Az előbb is, kb 10 perce) Rákérdeztem, hogy pisilnie kell-e, azt mondja nem, csak megnőtt a fütyi. Először véletlennek gondoltam, de az utóbbi hetekben pont akkor nő meg a fütyije, mikor a meztelen lábamat babrálja.
Mit tegyek? Hagyjam, majd kinövi vagy vigyem el gyerek pszichológushoz, nehogy komolyan rossz irányba befolyásolja ez a lábimádat a későbbi életét?
Előre is köszi a válaszokat!
Gondolkoztam elég sokat így az este folyamán és arra jutottam, hogy beszélek először a gyerekorvossal. Bemegyek a fiam nélkül és rákérdezek ő mit javasol.
Annyira talán nem drasztikus a helyzet, tehát ne úgy képzeljétek el, hogy lépten nyomon a lábammal foglalatoskodik, bár nyáron tényleg gyakori volt. De azért ma este is rákérdezett, hogy miért vettem fel a zoknit. Tehát figyeli, kiszúrja. Annyit mondtam, hogy fázik és nem is hisztizett miatta, gyorsan eltereltem a figyelmét.
Tényleg attól félek, hogy mikor abban a korban lesz, nehogy ez befolyásolja a szexualitását. Gondolok itt arra, hogy pl, ha nem találkozik meztelen lábakkal, akkor nem lesz erekciója, tehát lehet, hogy ez nála az előjáték fontos része lenne, de esetleg nem talál hozzá partnert. Vagy ami még rosszabb enélkül nem lesz erekciója.
Lehet túlbonyolítom. De csak egy aggódó anyuka vagyok.
Az természetes, hogy aggódsz, és nem is alaptalan. Figyeld meg, hogy csak a te lábad cirógatásánál van merevedése, vagy más lábaktól is. Ha másétól is, akkor én se tudok mást mondani, hogy fordulj szakemberhez.
Ha viszont csak a tiedre gerjed, az nem baj. Nem tudom, hallottál-e már arról, hogy gyerekkorban a fiúk egy ideig szerelmesek lesznek az anyjukba, a lányok pedig az apjukba. És ez nem baj, ennek így kell lennie. Ő valószínűleg most tart itt (ha csak a tiedtől gerjed), és ez így mutatkozik meg. Ha majd "kiszeret" belőled (ami természetes), nem fogja csinálni, és szép lassan visszafogja majd magát. És ilyen lábfétissel pedig lehet élni, csupán egy kis óvatosságot igényel, de ha majd lesz barátnője, aki megérti majd és szereti őt, akkor az előjáték része lehet majd minden gond nélkül. (Én is lábfétissel élek, ha érdekel.)
Szóval valahogy állapítsd meg, hogy csak a tiédre izgul rá, vagy máséra is, és ha az előbbi ne aggódj, el fog múlni... :)
Szia!
Én nem pont ahhoz szeretnék hozzászólni, amire a kérdésed irányul. Nem tudom, hogy normális-e, ha 2,5 évesen ennyire "érett" szexuálisan egy gyerek.
Inkább a lábfétishez, amiről úgy beszéltek itt az előttem szólók, mintha ez valamilyen szitokszó lenne.
A Te kisfiad az élő példa arra, hogy az ember nem választhatja meg azt, hogy mihez vonzódik. Nem a divattól, nem attól függ, hogy mit látott. Ez vele/velünk születik, nincs benne semmi szégyellni való, nem lehet és nem is kell rajta változtatni.
Ha nagyobb korában is a talpakhoz fog vonzódni, akkor szerintem a te dolgod az, hogy erősítsd benne azt, hogy ő nem más, ő nem rosszabb, őt egyszerűen ez vonzza. A párom (aki amúgy doktorival rendelkezik és 3 nyelven beszél, tehát végül is csak ember lett belőle) szintén talpfetisiszta, kb. 6-7 éves kora óta vonzzák a lábak, de mivel minden fiútól csak azt hallotta, hogy "de jó segge/melle" van valakinek, ezért ezt állandóan elfojtotta magában. Egyszer valahogy az anyja rájött, hogy neki tetszenek a talpak, és ő is közölte vele, hogy ez milyen aberrált dolog. Miután a tulajdon anyja is így állt hozzá, még nehezebb volt evvel az egésszel mit kezdenie. Már talán húsz éves is elmúlt, mire megbékélt magával. Ma, ha szóba kerül, nyíltan beszél a dologról, és már csak bosszantja, ha néhány szűklátókörűség ember úgy beszél a talpfétisről, mint valami betegségről.
Egyébként, a mell imádat is egy fétis, hiszen a mell imádók (férfiak 90%-a) szintén kiemelten vonzódnak egy bizonyos testrészhez. Az mitől jobb?
Tehát szerintem jelen pillanatban csak annak járj utána, hogy mennyire egészséges az, hogy ilyen pici korban megmutatkozik a szexuális érdeklődése, de semmiképpen se akard az érdeklődés tárgyát meghatározni.
Pl. gondolj bele, milyen lenne az életed, a neked azt mondták volna, hogy a fiúkhoz vonzódni aberrált, undorító, beteg dolog, és csak a lányokhoz szabad vonzódni, mert az a normális.
Előző vagyok. Most látom, hogy már fél éves a kérdésed. Érdekelne, hogy milyen dokit kerestél fel végül, és mit mondott.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!