Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért viselkedik így? Vigyem...

Miért viselkedik így? Vigyem pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Két és fél éves lányom egyszerűen hetek, hónapok óta nem találja fel magát otthon. Olyan, mint aki depressziós,csak állandóan a cumit kéri, és feküdne meg mesét nézne, ha hagynám. Ha próbálom csalni, játszani vele, az sem érdekli, szinte semmilyen játékával nem játszik, csak néha babázgat, vagy "főz", de pár percnél nem tart tovább. Borzasztóan unott, vagy unatkozik, nem is tudom, hogy fejezzem ki. Ha valaki jön, apa, rokon, akkor el van, örül, játszik velük, de egyedül....

Egyébként okos és cserfes kislány, de nem tudom miért nem találja fel ennyire magát. Lehet hogy depressziós, vagy csak ennyire unatkozik és már ráférne, hogy közösségbe járjon? Esetleg viselkedik másnak is hasonlóan a gyereke?

2012. jan. 19. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:

mennyi játéka van? Az olyan gyerekere jellemzö ez a fajta unalom (nem találom fel magamat) akinek túl sok játékuk van és szó szerint már semmi nem köti le öket.

Nálunk kevés a játék, de az is meg van felezve. a legók és fakockák külön vannak, és kb 2 hetente váltják egymást. az egyéb játékok két kis dobozban vannak és azok is 2 hetente váltják egymást. vagy i a gyerekemnek 2 hetente új játéka van, de egyszerre nincs elötte túl sok.

vannak könyvek amiket nem ér el, és a puzzel is ilyen. ezeket csak együtt vesszük le, majd elpakoljuk, így ha nagyon esös rossz idö van, egyszerüen elövesszük és egy megszokott de nem mindennapos tevékenység.

2012. jan. 19. 14:24
 2/4 anonim ***** válasza:

vond be a házi munkába

az otthoni dolgokba de nem erőltesd

és jó ötlet tedd el a játékai felét és cserélgesd

(anno nekem is bevált)

2012. jan. 19. 14:27
 3/4 A kérdező kommentje:
Nincs kevés játéka, de túl sok sincs, annyi mint a környezetünkben lévő gyerekeknek. Szoktam trükközni, hogy előveszek olyat amivel már rég játszott, vagy egy játékdobozt, amivel már rég találkozott, de az is csak rövid ideig használ. Nem hajlandó egyedül rajzolni, színezni, nyomdázni. Mindent csak én: Anya, Te, Anya, TE! Ezt mondogatja
2012. jan. 19. 14:36
 4/4 anonim ***** válasza:
mennyit viszed társaságban? egy nap mennyi időt töltötök kint???
2012. jan. 19. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!