Lábfétisiszta a fiam? Egészséges ez még vagy vigyem pszichológushoz?
2,5 éves múlt a fiam és borzasztóan szereti a meztelen lábakat. Már rég óta tart ez az állapot nála, igaz így télen nem feltűnő, mivel mindig zokniban vagyunk.
Nyáron volt két éves, alig tudtam levakarni magamról, bárhova mentem jött utána és fogta a meztelen lábamat, az arcához dörgölte, simogatta, puszilgatta. Néha már idegesítő volt, de pusztán azért, mert szó szerint lépni nem tudtam tőle, ezért kénytelen voltam nyáron is zoknit húzni, de amiatt sokszor volt hiszti és rángatta volna le rólam. Gondoltam majd kinövi, aztán kezdtek is ritkulni a lábam utáni hisztik.
De 2-3 hónapja újra felütötte fejét nálunk a lábimádat, ám ez már nem csak az enyémre terjed ki, nővérem, nagymamám, Apukája, mamája... mindenkinek a lábát ölelgetni, puszilgatni akarja. Viccesen hangzik, mert bármikor jönnek hozzánk, fiam egyből megy és veszi le a zoknijukat és a földön heverve simogatja magát a lábakkal.
2-3 hete vettem észre, hogy pont akkor mikor a lábamat piszkálja, piszkálja a fütyijét is. (Az előbb is, kb 10 perce) Rákérdeztem, hogy pisilnie kell-e, azt mondja nem, csak megnőtt a fütyi. Először véletlennek gondoltam, de az utóbbi hetekben pont akkor nő meg a fütyije, mikor a meztelen lábamat babrálja.
Mit tegyek? Hagyjam, majd kinövi vagy vigyem el gyerek pszichológushoz, nehogy komolyan rossz irányba befolyásolja ez a lábimádat a későbbi életét?
Előre is köszi a válaszokat!
Tiltásról nincs szó. Mármint nem olyan értelemben, mintha pl egy csokit akarna enni úgy, hogy nem ebédelt.
Szóval, ha nekem már elég, akkor megkérem hagyja abba, felveszek egy zoknit, mert fázik a lábam. Aztán nem hisztizik már, mert előtte 5 percet eljátszott vele.
Most is engedtem neki, én az ágyon ültem, ő a földön és magához húzta a lábam, az arcát simogatta vele. Ahogy mindig szokta. Csak ugye most megint megnőtt a fütyi is. :(
Én többször hallottam már ilyenről a környezetemben, hogy valamit jobban szeret a gyerkőc az átlagosnál, ezért nem is aggódtam még. Eddig a pontig, mikor is már sokadjára van éppen akkor merevedése.
Azt hiszem akkor keresek egy pszichológust.
Nem, nem egyedül nevelem. Apukájával együtt élünk hármasban. Én még vele vagyok gyesen, az egész napom az övé, persze a házimunkát ellátom, szóval, ha dolgom van nem ugrok azonnal, tehát elkényeztetve sincs, de foglalkozva van vele. Apa is itthon van már kora délutántól, ma is kettesben mentek sétálni, délelőtt meg velem. Gyerektársasága pl most nincs, de egész nyáron a játszótéren, mamánál, dédinél voltunk. Szóval társasághiánya sem nagyon lehet.
Eddig azért mentem bele a játékba, igazából aranyos volt, ahogy rajongott, de a játék sosem tartott 5 percnél tovább, nem gondoltam kórosnak... mondom a mai napig.
Mondjuk többször volt, mikor egy nehéz nap után és még fürdés előtt jött, nem engedtem neki, mondván koszos a lábam, megértette, de más indokra ha hivatkozok, akkor duzzog.
Lehet, hogy rossz ötlet, de most az jutott eszembe, kipróbálom esténként, hogy odaadom neki a lábam és megnézem, hogy tényleg csak akkor nő meg a fütyije? Vagy ez butaság?
Holnap meg beszélek a gyerekorvossal, hátha ismer egy pszichológust.
Még annyi jutott eszembe, hogy ha fényképen vagy reklámban, tévében lát lábakat (meztelen), akkor is megrökönyödik, megáll, bambul rájuk, izgatott lesz.
És nagyon szereti a kirakatokban kiállított próbababák meztelen lábait is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!