Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek hogy megbocsásson...

Mit tegyek hogy megbocsásson a kisfiam?

Figyelt kérdés

Kapott egy kiskutyát még mikor 3 éves volt együtt nőttek fel,,nagyon imádta a mindene..

ma délután felajánlottam hogy vigyázok rá, a lelkemre kötötte hogy nagyon figyeljek oda.(kertes házunk van nem nincs megkötve,benti kutya)míg ő foci edzésen van, (jelzem alig bír elmenni az edzésre annyira hiányzik neki),

de vhogy lefoglalt a papírmunkám meg se álmodtam hogy kiszökik, eddig sose csinált ilyet, vmi megzavarhatta, nem ugatott hogy ki akar kérezkedni

1 órával később kopogott a szomszéd, hogy talált egy hasonló kutyát az úttesten elütve,,

hát a kisfiam kutyája volt,...

és elpusztult,..

pár órával később jött haza a fiam, és hát az első hogy : - Apa hol van Borzos..(palotapincsi)

leültettem és próbáltam elmagyarázni neki hogy mi történt,

azonnal felállt a kanapéról és el akart rohanni meg se akart hallgatni, sírt és azt mondta hogy gyűlöl, nem akartam elengedni, megöleltem,de nem hagyta magát és

felrohant a szobájába és azóta nem nyit ajtót, kulcsra zárta..

hallom hogy sír és ha szólok hozzá, csak annyit hajtogat hogy gyűlöl..

pocsékul érzem magam..tudom az én hibám megígértem hogy vigyázok rá..

nincs mentségem..

arra gondoltam hogy veszek neki egy másikat..

tudom nem pótolja Borzost, de mégis mit tegyek?

a kisfiam a mindenem ,az anyja lelépett.. akkor vettem neki a kutyát,..

sajnálom ha hosszúra sikeredett, de tiszta ideg vagyok

mit csináljak?

.én 30 éves vagyok a kisfiam 8 éves..

nem támadásokat várok, hanem megoldást .

egy elkeseredett apa.

2012. febr. 4. 21:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
86%

Hát....páran csodás ötleteket adtatok szegény apukának. (pl. venni egy ugyan olyat, vagy kitömetni). Kíváncsi lennék aki ezeket írta megtenné-e. Na mindegy......

Apa! Szeret a kisfiad, jobban mint a kutyát ez nem is kérdés, de neki ő volt a barátja, a kis kedvence. Pár nap és megbékél, de szerintem várd meg amíg ő kér egy másik kutyát, ne erőltesd egy ideig. Reggel felébred, csinálj neki reggelit, próbálj beszélgetni vele (ne a kutyusról) és nézz vele tv-t, vagy vidd ki egy kicsit hógolyózni ha van felétek hó. Nincs olyan 8 éves aki ne élvezné a havat. Sok sikert és sajnálom szegény kutyust, de főleg a kisfiadat :( :(

2012. febr. 4. 23:17
 22/34 anonim ***** válasza:
75%

* (elhagyhatod, mint Anya vagy balesetet szenvedhetsz, mint a kutya)

És még:

- tényleg ne legyen kulcs a zárjában egy nyolcévesnek

- a bűntudatoddal ne rendelődj alá a gyereknek, ne alakuljon ki egy játszma, hogy apa zsarolható a bűntudatával... veszélyes vizek azok. Neki APÁRA van szüksége, az erősre, aki legyőzhetetlen, aki mellette áll mindig, nem hagyja el, nem hal meg.... LÉGY ERŐS!

2012. febr. 4. 23:19
 23/34 anonim ***** válasza:
90%

Hát meg kell hogy mondjam könnyeket csalt a szemembe a történet, nagyon sajnálom, elég sz@r lehet most :( én 35 éves fejjel is képes voltam egy álló napig bőgni, mikor a macskámat elütötték, sőt! hibáztatni azt, aki miatt elmentem otthonról (pedig nem akartam) és ez idő alatt ütötték el a cicát, szóval megértem a kissrácot.

Egyébként ez is fura dolog, amikor meghalt a macskám, azt gondoltam nekem soha többé nem kell másik, csak ő kéne vissza, aztán csak lett másik, és megszerettem azt is, hiába nem ugyanaz, de valahogy mégis pótolja a hiányát. Szóval egyelőre ne vegyél új kutyust, de ha már lenyugodtak a kedélyek, és a kisfiú beszél veled, akkor egy idő után szerintem rákérdezhetsz arra hogy szeretne e másik kutyust.

nagyon szorítok! minden jót nektek!

esetleg megírhatnád majd hogy hogy alakultak a dolgok!

2012. febr. 4. 23:39
 24/34 anonim ***** válasza:
90%

Kutyaimádó, háromgyerekes anyuka vagyok (legkisebb még pocakban).

Nem fogsz tudni mit kezdeni egyelőre a kicsivel, ő a legjobb barátját veszítette el, s bizony meg kell gyászolnia. Ez nehéz és hosszú menet is lehet.

Megalázkodni nem kell a gyerek előtt, de egyáltalán nem baj, ha kimutatod az érzéseidet, látja rajtad, hogy bánt nagyon az eset, szomorú vagy és bűntudatod van.

Ha eddig nem tettétek, kérdezd meg a kisfiadat, hol szeretné, hogy el legyen temetve a kutyája és temesd el saját kezűleg (nem lesz könnyű a fagyott földben, de megéri), tegyetek neki valami kis emléket oda, stb.

Az új kutyát nem erőltetném egy darabig semmiképpen, nekem is halt meg kutyám, azt mondtam, soha többé másikat, de évekkel később nem tudtam ellenállni, az állatvásáron odajött hozzám egy kiskutyus, őt meg kellett vennem, nem felejtettem el soha az előző kutyámat, de nagyon sok boldogságot ad a másik és imádom, ma már 11 éves.

Talán tavasz körül elnézhettek egy állatvásárba, akár egész más céllal, s ha közben megláttok néhány kutyást, ha a fiad is úgy akarja, menjetek oda és engedd, hogy megnézze, ha akarja, válasszon. De ne erőltesd.

Remélem, mielőbb megoldódik ez a helyzet, sok erőt addig!

2012. febr. 5. 07:16
 25/34 anonim ***** válasza:
90%

Mi annak idején a hörcsögömet eltemettük a kert végében, hónapikig gondoztam a sírját, virágokat vittem rá, kb. 4-5-dikes lehettem.

Ja, most először nyugodjon meg valamennyire, most biztos semmi sem lesz jó neki, talán most nem is akarna másik kutyát sem, hiába is kérdeznéd.

Ha tudsz vele kommunikálni, esetleg valami közös programokat szervezzetek, hátha kicsit másra is gondolna, pl. mozi, esetleg játszóhába elmehettek, vagy pizzázni, amit tudod, hogy szeret csinálni. Már ha szóba fog veled állni az elkövetkezendő napokban. Sajnos csak az idő fog segíteni nektek, türelemmel legyél felé.

2012. febr. 5. 08:47
 26/34 anonim ***** válasza:
7%
Az a minimum, hogy pocsékul érzed magad! Ilyennek van gyereke, aki még egy kiskutyára se tud vigyázni!!!!!!????? Szánalom!
2012. febr. 5. 11:52
 27/34 anonim ***** válasza:
90%
(26-os a szánalmas, ostoba és ítélkező és részvétlen hozzászólásod után érezd te magad pocsékul)
2012. febr. 5. 11:56
 28/34 A kérdező kommentje:

sziasztok

kössz a további válaszokat is, bár volt egy ami eléggé rosszindulatú volt..

végül is délelőtt előjött..

a kulcsot elvettem tőle és mondtam neki hogy nem zárhatja be az ajtót kulcsra mert bármi történhet és akkor én nem tudok bemenni( persze be tudnék, mert simán berúgnám az ajtót de ez mellékes)

a kedvenc ételét csináltam meg neki,de épp csak belenyalt,

és tudjátok mit mondott??????

csodálkoztam is mert az egyik válaszoló is ezt írta:

-- apa, veled is ez fog történni?

akiket szeretek mind elhagynak?

szépen elmondtam neki ahogy egy 8 éves megértené, hogy

ha én rajtam múlik soha nem hagyom el, és ami Borzossal történt véletlen baleset volt, ezerszer bocsánatot kértem,

(egyébként a kutya ma vettem észre hogy a kerítésnél ásott egy jó nagy gödröt azért tudott kiszökni, érdekes mert betonkerítésünk van)

úgy vettem észre kicsit megnyugodott, hagyta hogy egy kicsit megölelgessem, de utána el is tolt és kiment az udvarra levegőzni

egyenlőre ennyi..holnapra kifogok találni vmi programot hátha letudom kötni

köszi a válaszokat mégegyszer !

2012. febr. 5. 16:30
 29/34 anonim ***** válasza:
71%

Fhú, azta...

Én írtam ezt. Tanultam egy kis pszichológiát, gondoltam, hogy ez van a gyerek lelkében. De hogy ezt tudatosítja magában, és meg bírja fogalmazni!!! Hát, nem egy akárki a Te kisfiad...

Tölts vele sok időt, most a BIZTONSÁG az, amire szüksége van. Hogy ne érezze úgy, teljesen törékeny a világa, hogy bármikor bárki elhagyhatja, meghalhat.

Csak Te vagy neki, vagy nem tudom, nagyszülők vannak-e. Akije van, az most legyen nagyon mellette....

Szegényke. Tudom, hogy mennyire tud szorongani egy gyerek, és hogy rá tud szakadni a megsemmisülés a lelkére.....

Te jó apukája vagy, szerencséje van... Legyetek boldogok!

2012. febr. 5. 16:46
 30/34 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon ügyes a kisfiad, hogy ilyen bátran elmondja, mi nyomasztja a lekét. Örülök, hogy kezd alakulni a dolog, minden jót nektek!
2012. febr. 5. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!