Mit tegyek hogy megbocsásson a kisfiam?
Kapott egy kiskutyát még mikor 3 éves volt együtt nőttek fel,,nagyon imádta a mindene..
ma délután felajánlottam hogy vigyázok rá, a lelkemre kötötte hogy nagyon figyeljek oda.(kertes házunk van nem nincs megkötve,benti kutya)míg ő foci edzésen van, (jelzem alig bír elmenni az edzésre annyira hiányzik neki),
de vhogy lefoglalt a papírmunkám meg se álmodtam hogy kiszökik, eddig sose csinált ilyet, vmi megzavarhatta, nem ugatott hogy ki akar kérezkedni
1 órával később kopogott a szomszéd, hogy talált egy hasonló kutyát az úttesten elütve,,
hát a kisfiam kutyája volt,...
és elpusztult,..
pár órával később jött haza a fiam, és hát az első hogy : - Apa hol van Borzos..(palotapincsi)
leültettem és próbáltam elmagyarázni neki hogy mi történt,
azonnal felállt a kanapéról és el akart rohanni meg se akart hallgatni, sírt és azt mondta hogy gyűlöl, nem akartam elengedni, megöleltem,de nem hagyta magát és
felrohant a szobájába és azóta nem nyit ajtót, kulcsra zárta..
hallom hogy sír és ha szólok hozzá, csak annyit hajtogat hogy gyűlöl..
pocsékul érzem magam..tudom az én hibám megígértem hogy vigyázok rá..
nincs mentségem..
arra gondoltam hogy veszek neki egy másikat..
tudom nem pótolja Borzost, de mégis mit tegyek?
a kisfiam a mindenem ,az anyja lelépett.. akkor vettem neki a kutyát,..
sajnálom ha hosszúra sikeredett, de tiszta ideg vagyok
mit csináljak?
.én 30 éves vagyok a kisfiam 8 éves..
nem támadásokat várok, hanem megoldást .
egy elkeseredett apa.
szerintem tisztában van vele hogy mennyire sajnálom..
én is szerettem azt a szerencsétlen jószágot, persze nem annyira mint a fiam..
nem veszek egyenlőre másikat,
és nekem épp elég büntetés hogy a kisfiam nem áll velem szóba.
vhogy előkell csalogatnom a szobájából.
"elmagyarázni neki hogy mi történt,
azonnal felállt a kanapéról és el akart rohanni meg se akart hallgatni,"
Én most itt megállnék egyelőre, ezt a fejezetet kellene befejezni, ha letudsz majd vele ülni, hogy ne legyen "elvarratlan szál."
Utána lehet-kell majd a többin gondolkodni.
köszi a sok tanácsot,
szerencsére úgy alakult, hogy
neki iskola szünet lesz a héten, mert nincs fűtés az iskolában, én meg szabin leszek
lesz idő ,lesz 1 hetem hogy kiengeszteljem..
kösz még egyszer !
Velem ugyanez történt kiskoromban :)) 9 éves voltam mindennek elmondtam anyukámat szegényt ( ma már nem él, borzasztóan bánok minden ilyen rossz szót amit mondtam neki ) még azzal is meggyanusítottam hogy direkt üttette el mert nem szerette a kutyát :)) Pedig anyukámnál kevés állatszeretőbb embert ismertem.
Na de a lényeg hogy lenyugodtak a kedélyek és kihevertem a kutya elvesztést is:) ma már 30 éves vagyok, tökre megértem akkori önmagamat szegény anyukámat is és mostani magamat is érteném ha ilyesmi történne.
Sajnos ilyen bármikor előfordulhat. Most csalódott, szomorú, de természetesen szeret téged. Majd megnyugszik, idő kell neki. Ja és hozzátenném az után az incidens után is nagyon szerettem anyumat és ez egészen a haláláig így volt :)
Nagyon jókat mondtak a többiek, csak ismételni tudom. -
- Gyászolnia kell, nem kell most új kutya, legyen temetés, ez része a gyászmunkának, az elengedésnek.
-Tudja, mennyire sajnálod, és szeret téged minden haragja mellett.
- Nem szerette jobban a kutyát, ezt te is tudod. Sőt: Te és a kutya voltatok neki, egy buta balesetben elveszítette a kutyát -- ez aktiválhatja benne az attól való szorongást, hogy esetleg téged is elveszíthet. Mert ezt biztosan átélte már akkor, amikor anyukája elhagyta. Szinte biztos vagyok benne, hogy benne van egy könnyen aktiválódó félelem, szorongás, hogy téged is elveszíthet... (elhagyhatod, balesetet szenvedhetsz...) Érzékeny időszak ez most neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!