Máshol is ilyen pofátlanok az óvodában?
Köszönöm a bíztatást! Már kezdtem azt hinni, hogy én egy rossz, gonosz anya vagyok, amiért vinni akarom szeptemberig! És nem hagytam magam, beírattam a listára, hogy előre láthatólag járni fog a nyárból "fennmaradó" cirka 7-8 hétben is! Még anno bölcsis tapasztalat ugyanis, hogy minden szülőnek előadják a hattyú halálát pl. egy szombati munkanap kapcsán, hogy, jaj hát már mindenkit megkérdeztünk, és csak a te gyereked jönne... Ilyenkor a "csíra" szülő nyel egyet, és megoldja... Aztán összefut a játszótéren még másik hat anyukával, akit ugyanezzel a szöveggel etettek be. Megjegyzem, először és utoljára. Én nem tudom, milyen világot élünk. Tény, hogy az iskolaszünet már egész nyárra szól, de azzal úgy tisztában van az ember és tudomásul veszi, de mikor ilyen helyzetbe kerül, köpni-nyelni nem tud...
Majd meglátjuk amúgy, hogy végül visszük-e mert az is lehet, hogy rosszul fogja viselni szegény, hogy a kicsi itthon marad, neki meg menni kell. De ez szeptemberben így is úgy is bekövetkezik, és szerintem minél több időt fog itthon tölteni velünk, annál nehezebb lesz visszaszoknia. De minden esetre feliratkoztunk a "menők" listájára.
Én a helyedben nem vinném oviba újszülött mellől, mert valóban azt hiszi, le akarod rázni. És igaza van. Bocs, de hiába mondod azt, hogy az ő érdeke, ez nem igaz. A te érdeked. Az rendben van, ha az első két hétben nem igazán mozdultok, de könyörgöm, azért egy második gyerek nem köt ágyhoz egész nyárra!
Unatkozna?
Tényleg nem lehet akár szoptatás KÖZBEN is mesélni, beszélgetni, kirakósozni, játszani?
Este csak rá összpontosítasz? Miért, estére megszűnik az újszülött, annak csak napközben lesznek igényei?
Bocs, de én a felét nyavalygásnak érzem. Mondom ezt négy gyerekkel. Úgy, hogy nem fogom a két nagyobbikat - tehát van két ovisnál kisebbem is! - vinni oviba összevont csoportba. Mert itthon vagyok. És mert négy gyereknek is lehet programot csinálni, ha és amennyiben valóban komolyan gondolod ezt a "többgyerekesdit".
Jól tetted hogy felírattad a menők közé. Ha úgy látod neki jobb lesz így akkor tedd. De lehet hogy majd úgy fogja érezni mikor meglesz a pici hogy ő nem akar menni. Akkor vedd ki, aztán majd szeptemberben elkezditek megint, persze akkor nehezbb lesz.
Majd látod mit kell tenned!
Amúgy ha kell valakinek segítség gyerekvigyázásban a szünetben lehet róla szó! Igaz Békés megyében, de lehet van itt valaki akinek jól jönne! Ha valakit érdekel írjon privátban és meglátjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!