Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Máshol is ilyen pofátlanok az...

Máshol is ilyen pofátlanok az óvodában?

Figyelt kérdés
Nálunk 5 hét az oviszünet, amit ugyebár meg kell elvileg oldani, hová tedd a gyereket ( ha már ügyeletes ovit említesz, akkor kitöri őket a frász) Most júni 11-től lesz a szünet a mi ovinkban, én pedig úgy állok, hogy bármikor szülhetek. Semmi gond, természeten azt az 5 hetet megoldjuk, bár nem lesz könnyű egy újszülöttel. De most jön a lényeg! Tegnap feltették a nagy kérdést, hogy mi lesz júli közepétől a gyerekkel, jön oviba szeptemberig? Hirtelen azt se értettem, mit kérdeznek, mire közölték, hogy oké, hogy nyitva lesz az ovi, de összevont csoportok lesznek, és hát ugyebár én itthon leszek a kicsivel, akkor miért viszem a nagyot? Mondtam, hogy talán azért, hogy ne unatkozzon egész nyáron. mire volt képe az óvónőnek azt mondani, hogy "programot kell csinálni a gyereknek!" B... meg, egy újszülött mellett??? Mégis mit, strandolást, vagy hogy gondolják? Félre ne értsetek, nem akarom lerázni a nagyot, sőt, épphogy az ő érdekét nézem, mert szerintem sokkal inkább mellőzöttnek érezné itthon magát,hisz nincs mese, az újszülött egész egyszerűen ha akarom, ha nem rengeteg időmet fogja elvenni, és nem akarom, hogy a nagyra egész nap kiabáljak esetleg, mert ingerült leszek és fáradt. Akkor már inkább játsszon az oviban a pajtásokkal, nem? Este pedig megpróbálok minden szabad percet úgy eltölteni, hogy rá összpontosítsak.
2009. máj. 27. 14:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
65%
Ez őrület! Olyan mintha te lennél értük. Miért nem akarnak ezek dolgozni is? Ja és ha rossszul szólsz vissza leszarják a gyereked. Rémes.
2009. máj. 27. 14:30
 2/18 anonim ***** válasza:
72%
Ez nem semmi!
2009. máj. 27. 14:39
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
iskolában is ez lesz :-))) minap kaptunk egy papirt, hogy köv. évben igénylünk -e napközit. én úgy gondolom, hogy egy 8 éves gyerek még legyen napközis. nem mintha nem tudnék érte menni ebéd után a babával, de szeret napköziben lenni, megcsinálják a leckét is, akkor miért ne lehetne napközis? ma felvilágositott a tanitónő, hogy csak az lehet napközis, akinek dolgozik mindkét szülője. nagyot néztem. jövőre meg majd kitalálják, hogy tulajdonképpen ha már otthon vagyunk a pici babákkal, akár meg is taníthatnánk írni és olvasni a nagyobb gyerekeket.
2009. máj. 27. 14:39
 4/18 anonim ***** válasza:
69%
Én tavaly ugyanígy jártam szórul-szóra ahogy most te!Pofátlanul megkérdzték miért nem marad otthon velem a nagy,mikor én úgyis otthon vagyok a picivel.Aki ekkor volt két hetes!Császároztak,a nagy csak unatkozik itthon,főleg egy hónap után,az oviban a barátaival játszhat.Én bizony megmondtam a magamét a dadusnak,azóta még köszönni is alig akar.
2009. máj. 27. 14:42
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
A 4. vagyok,csak annyit még ne hagyd magad,nem mondhatja meg vidd-e ovodába a gyereket vagy sem!A nyáriszünetet úgyis otthon tölti,nem viszed ügyeletre gondolom.Én még azt is fontolgattam hogy szólok az óvoda vezetőjének,de szerencséjükre elutazott!
2009. máj. 27. 14:46
 6/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a bíztatást! Már kezdtem azt hinni, hogy én egy rossz, gonosz anya vagyok, amiért vinni akarom szeptemberig! És nem hagytam magam, beírattam a listára, hogy előre láthatólag járni fog a nyárból "fennmaradó" cirka 7-8 hétben is! Még anno bölcsis tapasztalat ugyanis, hogy minden szülőnek előadják a hattyú halálát pl. egy szombati munkanap kapcsán, hogy, jaj hát már mindenkit megkérdeztünk, és csak a te gyereked jönne... Ilyenkor a "csíra" szülő nyel egyet, és megoldja... Aztán összefut a játszótéren még másik hat anyukával, akit ugyanezzel a szöveggel etettek be. Megjegyzem, először és utoljára. Én nem tudom, milyen világot élünk. Tény, hogy az iskolaszünet már egész nyárra szól, de azzal úgy tisztában van az ember és tudomásul veszi, de mikor ilyen helyzetbe kerül, köpni-nyelni nem tud...

Majd meglátjuk amúgy, hogy végül visszük-e mert az is lehet, hogy rosszul fogja viselni szegény, hogy a kicsi itthon marad, neki meg menni kell. De ez szeptemberben így is úgy is bekövetkezik, és szerintem minél több időt fog itthon tölteni velünk, annál nehezebb lesz visszaszoknia. De minden esetre feliratkoztunk a "menők" listájára.

2009. máj. 27. 15:04
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Érdekes hozzáállás az óvónők részéről, nálunk épp azt nem hagyják, hogy ne vigyük a gyereket, mivel fejkvóta van, pénz az óvodának! Így tehát évi 4 hét a szünet minden nyáron, ilyenkor vannak a felújítások. Sokan, akinek van iskolás gyereke, ilyenkor már egyáltalán nem akarja vinni az ovis gyerekét, mert otthon szépen elvannak együtt. Aki meg vinni szeretné, annak ciki, kellemetlen, mintha le akarná rázni...Én is vinni fogom, habár itthon vagyok GYES-en, de nálunk büntetés jár érte, ha valaki egyet gondol, és otthon tartja a gyereket...
2009. máj. 27. 15:21
 8/18 anonim ***** válasza:
37%

Én a helyedben nem vinném oviba újszülött mellől, mert valóban azt hiszi, le akarod rázni. És igaza van. Bocs, de hiába mondod azt, hogy az ő érdeke, ez nem igaz. A te érdeked. Az rendben van, ha az első két hétben nem igazán mozdultok, de könyörgöm, azért egy második gyerek nem köt ágyhoz egész nyárra!

Unatkozna?

Tényleg nem lehet akár szoptatás KÖZBEN is mesélni, beszélgetni, kirakósozni, játszani?

Este csak rá összpontosítasz? Miért, estére megszűnik az újszülött, annak csak napközben lesznek igényei?

Bocs, de én a felét nyavalygásnak érzem. Mondom ezt négy gyerekkel. Úgy, hogy nem fogom a két nagyobbikat - tehát van két ovisnál kisebbem is! - vinni oviba összevont csoportba. Mert itthon vagyok. És mert négy gyereknek is lehet programot csinálni, ha és amennyiben valóban komolyan gondolod ezt a "többgyerekesdit".

2009. máj. 27. 15:31
 9/18 A kérdező kommentje:
Én megértem a te álláspontodat is, de neked talán épp azért könnyebb, mert négy gyerek van és nem kettő... Ők már egymással is egész jól megvannak, gondolom én. Lehet, hogy azért vagyok ennyire beparázva, mert nekem a nagy borzasztóan nehéz természetű kisbaba volt, alig aludt, hasfájós volt, teljesen kimerített mindkettőnket az első fél évben. Lehet persze, hogy picúr egész más lesz, de tudom, hogy a "nagytesó" mellett a nap 24 órája is kevés volt. És azt ne mondd, hogy azzal jót teszek a nagynak, ha egész nap azt látja, hogy a kicsi minden percem lefoglalja. Azért mégiscsak könnyebb az esti órákra akár a nagyszülőket beszervezni mondjuk a kicsi mellé, hogy 1-2 órát tényleg csak a nagynak szenteljek. És nyugodt órát, nem idegbeteget. Én így látom. És nem tudom, az mitől lenne jobb, ha három hónap után mondom majd azt neki szeptemberben, hogy na eddig tartott, mehetsz óvodába, anya meg itthon marad a kistesóddal. Ennek ellenére szeretném leszögezni, ha lepontoznak netán, azt nem tőlem kapod. Ez a te véleményed, és én tiszteletben tartom.
2009. máj. 27. 15:41
 10/18 anonim ***** válasza:
85%

Jól tetted hogy felírattad a menők közé. Ha úgy látod neki jobb lesz így akkor tedd. De lehet hogy majd úgy fogja érezni mikor meglesz a pici hogy ő nem akar menni. Akkor vedd ki, aztán majd szeptemberben elkezditek megint, persze akkor nehezbb lesz.

Majd látod mit kell tenned!

Amúgy ha kell valakinek segítség gyerekvigyázásban a szünetben lehet róla szó! Igaz Békés megyében, de lehet van itt valaki akinek jól jönne! Ha valakit érdekel írjon privátban és meglátjuk!

2009. máj. 27. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!