Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Unokázás-"Ne képzeljétek,...

Unokázás-"Ne képzeljétek, hogy kihasználtok! "?

Figyelt kérdés

Van két gyermekem az egyikük ovis,a másik pedig nemsokára bölcsibe megy majd.

Édesanyámékkal együtt lakunk még kb egy évig,amíg el nem készül teljesen a házunk.

Készülök a munkakezdésre,aggódom előre,hogy a munkahelyen is helyt tudjak állni és a gyerekek is el legyenek láttva rendesen.

Nagy szükség van a keresetemre az épülő házunk miatt,nem tehetem meg,hogy nem megyek vissza dolgozni.

Idáig itthon voltam és nem nagyon volt szükség arra,hogy anyukám a gyerekeket elvállalja,azt már a kezdetektől leszögezte,hogy magunknak vállaltuk őket és rájuk ne számítsunk,mert nekik sem volt lehetőségük mászkálni fiatalon (most az anyagiak miatt nyugodtan mehetnének,jól állnak,de sehová nem mennek szinte,panaszkodik anyukám mindig,hogy jó lenne kikapcsolódni,kimozdulni,de mégsem mennek),ha valamelyik gyerekkel esetleg sürgősen orvoshoz kellett mennem miközben a férjem dolgozott ,akkor azért elvállalta a másikat,de azt már felháborító elképzelésnek tartotta,hogy a férjemmel kettesben bármi programunk legyen és ő eközben 1-2 órára elvállalja a gyereket (évek óta nem voltunk sehol kettesben) ,mert neki sem volt lehetősége és mit képzelünk.

Karácsonyi nagybevásárlás -két gyerekkel,az én körzetiorvosmhoz az én betegségem miatt -két gyerekkel stb .

A testvérem gyerekei hetekig nálunk vannak sokszor,itt is alszanak,de anyukám azt mondja ,hogy az más,hogy őket hetekig is elvállalja (úgy ,hogy én foglakozom velük ,én látom el őket,programokra viszem őket,nagyon aranyos gyerekek),mert ők nem laknak itt.

Szinte pánikhangulatban mondtam ma anyukámnak,hogy félek,hogy majd flottul menjen a gyerekek oviba-bölcsibe hozala,vitele ,munkahelyen megfelelés...erre ma is megkaptam,hogy ne idegesítsem őt ezzel...sehogyan sem tudtam azt hallani amit akartam ,hogy azért néha számíthatok rájuk,ha egyikünk sem tud a munkahelyről szabadulni,hogy elmennek a gyerekekért vagy valamiben...ehelyett azt mondta ismét,hogy ne képzeljük,hogy mi majd flangálunk munka után,ők meg szivatva lesznek ,hogy nekik kell vigyáznia gyerekre állandóan.Mindig ajnározza a gyerekeimet,hogy ő mennyire szerti őket...mégsem hajlandó segíteni nekem egyálktalán.

Nagyon fájt ez a hozzáállás...azon gondolkozom,hogy valamiképp éreztetnem kellene ezt anyukámmal,hogy csúnya dolog ilyent modnani.

2012. jan. 19. 14:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

szerintem anyukád belefásult a mindennapokba. ez hülyeség?

kicsit fenéken kéne billenteni, mondjuk 1-1 színházjegy, a lealkudtuk kuponokat nézegesd, vannak vacsik 3-4000.- (korlátlan, 2 személynek) egy egy ilyennel meglepni ami még belefér nektek.

pár hét után lehet már maguknak veszik a jegyet és a nagyi kivirul :)))

nálunk totál fordított a helyzet.

anyósomnak nem volt segítsége, folyton "ellopja" a fiamat :) karácsonyra azt kérte, hogy ott szilveszterezzen, ha megyünk nagybevásárlásra ő vagy apukám vigyáz a fiamra (apukám az alvó gyerekre vigyáz csak, vagyis a bébiőrt figyeli-együtt lakunk vele- de ez is óriási segítség)

anyukámnál kétszer járt eddig a fiam :S még karácsonykor se mentünk hozzá, akartunk, de nem ért rá mert vendégei voltak :S mi folyton le voltunk passzolva gyerekkoromban, ezért is furcsa. mondjuk sokszor mondja, hogy szívesen vigyáz rá és el is hiszem, de a lelke mélyén nem hiszem, hogy ezt szeretné, így inkább megkíméljük, ő most jár szórakozni, hát menjen ha ettől boldog :)

2012. jan. 20. 01:14
 22/29 anonim ***** válasza:
Boldogok a lepontozós lelki szegények ebben a topikban is úgy látom.
2012. jan. 20. 04:53
 23/29 anonim ***** válasza:
Hát azért én elképedek azon, hogy milyen anyák léteznek a földön.... Merthogy te anyukádnak a gyereke vagy könyörgöm, akinek végülis segítenie kéne, ami nem azt jelenti, hogy az ember kihasználja a segítségét, de normál keretek között azért előfordul, hogy be kell segítenie. Az meg egyenesen felháborító, hogy csak a te gyerekeidre nem vigyáz, ha kell. Az én anyukám olyan, hogy nem is kérem, de hetente többször mondja, hogy ő szeretne elmenni a lányomért az oviba, mert pár napig nem látja, már minden baja van. Az egyértelmű, hogy nem neki vállaltátok, de ha szökőévben egyszer megkéred, hogy vigyázzon rájuk, az még nem jelenti azt, hogy ráterheled. Az meg egyenesen bicskanyitogató, hogy azért nem vállalja, mert anno neki sem volt segítsége és nehogy már ezért neked jobb legyen..... Szóval aki ennyire elzárkózik a saját gyereke kérése elől az számomra nem anya!
2012. jan. 20. 13:27
 24/29 A kérdező kommentje:

Tegnap jól kisírtam magam miután ez történt,ma ismét próbáltam felhozni,hogy azért vívódom magamban ,hogy mi lesz ha visszamegyek dolgozni,mert nagyon félek,hogy semmi segítség nélkül nem tudok mindent megoldani...erre a válasz "és ha én addigra leesnék a lábamról,hogy ígérhetek én olyasmit,hogy majd biztosan segíteni fogok"

:,-( !

Mikor azt is mondtam,hogy a testvéremnek 3 helyről is van segítsége (én szüleim,sógorom szülei,plusz egy nagyon kedves szomszédnéni) ,nekem meg senkim,akkor felállt az asztaltól és otthagyott sértődötten.

Már arra gondoltam,hogy valami nincs rendben anyukámmal...hogy így reagál,lehet,hogy 62 évesen már megváltozik az ember ennyire,hogy ilyen lesz lelkileg ?

Annyira el vagyok keseredve.

Tegnap az egyik nyújtott karjára rátette a másikat,majd az alúl lévővel felfelé integetett,hogy "Ezt fogok segíteni,miközben ti meg flangáltok majd munka után" .

Senki nem akar flangálni munka után,senki nem akarja kihasználni,szinte gyűlöletet éreztem a hangjából ki,hogy mit képzelek én.

Egyik nap a kisfiamat kellett gyorsan elvinnem orvoshoz ,a kistetvére éppen aludt,akkor tettem le aludni,nagy nehezen elvállalta az alvó kistestvért ,majd miután megjöttem 1 óra múlva közölte,hogy neki mennyire nehéz volt,hogy 5 X is lejött a mi szintünkre,hogy nem e ébredt fel a kissebb és ő eközben ha akart volna menni valahová akkor nem mehetett volna,mert én lekötöttem ezzel.

2012. jan. 20. 15:22
 25/29 anonim ***** válasza:
.
2012. jan. 20. 16:05
 26/29 anonim ***** válasza:

Anyukád elszégyelhetné magát. Ti laktok nála vagy fordítva?

Ha ti akkor szerintem minél hamarabb költözni.

Az érem másik oldala, hogy barátnőmék is a nagyinál laknak és ő is állandóan panaszkodik, hogy pl. szex közben rájuk nyit a nagyi és társai mégsem költözik el, mert ingyen van, pedig meg tudnák oldani.

Akkor azt tudom mondani, hogy megérdemli és türje el. Az már megint egy másik kérdés, hogy a másik fél is lehetne tapintatosabb.

2012. jan. 21. 09:51
 27/29 anonim ***** válasza:

Nekem anyám egyszer intene be, soha többé nem állnék vele szóba, sőt még az unokáit sem láthatná többet az biztos.

Nem tudok tanácsot adni már, nagyon bunkó anyád van.

2012. jan. 21. 15:28
 28/29 anonim ***** válasza:
Én a helyedben egyet tennék. Soha, ismétlem SOHA nem kérném meg az ilyen anyámat arra, hogy vigyázzon a gyerekekre!!!!!! Ha ég a ház és muszáj valakit keríteni, akkor egy barátnőt vagy babysittert keresnék és inkább fizetnék (gondolom nem lenne ez sok alkalom), de az biztos, anyámnak nem adnám oda a gyerekeket. Sőt miután elköltöztünk, a látogatást is hanyagolnám (azt is csak azért, mert tudom, a gyerekeket nem szabad elszakítani a nagyanyjuktól). Szóval én biztosan többet nem kérném meg semmire. Akkor meg lehet, az lenne a baja. Milyen emberek vannak, atyaég!
2012. jan. 22. 19:25
 29/29 anonim ***** válasza:
Egyetértek. Írtad, hogy jól kerestek a férjeddel, így olykor egy bébiszitter igazán belefér.
2012. jan. 22. 23:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!