Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam uh-án! 34hetes...

Ma voltam uh-án! 34hetes vagyok mostanra kaptam időpontot a 32 heti uh-ra! Képzeljétek 2kg60 dkg+-10%ezt az orvos mondta, de akkor is nagy baba a méretei alapján 38hetes! Baj ez? Lehet előbb szülök? Koponya fekvésű!

Figyelt kérdés
már a 30.héten is 32+6hetesnek felelt meg!de minden rendben van,azt mondta az orvos(áramlás,magzat viz menny.stb.)
2010. jan. 12. 15:27
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
A lányom a 37. héten 3,5 kiló volt. Ez is teljesen normális. Ő is úgy gondolta. Meg úgy, hogy akkor ez elég is lesz a kinti élethez és ki is bújt :)
2010. jan. 12. 15:33
 2/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ,de nem értem akkor jöhet bármikor?vagy?:)
2010. jan. 12. 15:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik barátnőmnek a kisfia volt 34 hetesen 2900 gramm, és 4500-al született,uh valószínü neked is nagyobb babád lesz, de ez nem azt jelenti hogy jöhet bármikor :) ő pl 41+2 napra szült!
2010. jan. 12. 15:37
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A méretei alapján nem lehet megmondani, hogy mikor fog megszületni, vannak kisebb-nagyobb babák. Attól, hogy nagy, még simán túlhordhatod. Egyébként szerintem nem olyan nagy 34 hetesen ennyi normális.

Méhszájat nem néztek? Az inkább utalhat arra, hogy előbb jön-e a baba.

2010. jan. 12. 15:50
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Itt több dolog is lehet:

vagy kezdettől elszámolták a terhesség idejét, vagy csak a súlybecslés tévedett, vagy tényleg picit súlyosabb a babád az átlagnál.

A hó hír, hogy valószínűleg egyik sem probléma, mert a babád tudni fogja, mikor jött el az ideje, és akkor majd lesz "valamennyi kiló". :o)

Ha minden rendben van vele, és Veled is, akkor nincs miért aggódni.

(Nekem a második babámról egyszerűen nem tudni mikori. Én állítottam valamit, két héttel idősebbnek tűnt végig, az utolsó UH-n a doki azt mondta, h 3,8 kilós, de hogy ő sem érti, hogy férhetne bele a hasamba egy ekkora gyerek (a hasam sem volt túl nagy, én is pici vagyok). Aztán ehhez a vizsgálathoz képest két héttel megszületett, 3660 g-al. A zárójelentésemen 38 hét állt, a babáén 39, a csecsemős doki szerint egy fejlett 40 hetes baba született :o))

Szerintem egyszerűen ne foglalkozz az adatokkal, várd a babát és örülj neki!

2010. jan. 12. 15:51
 6/13 anonim ***** válasza:
84%

Lányom 30+1-en 1672 gramm, majd 37+1-en volt 3301 gramm, 4 kilóval születte a kiírt napon.

A fiam 37+6-on 3600 gramm volt, ő 40+6-on született 4,4 kilóval.

( A 2600 gramm szerintem nem 38 hetes méret,hanem kevesebb)

2010. jan. 12. 16:33
 7/13 anonim ***** válasza:
71%

Valóban kicsit nagyobb az átlagnál, de az átlagot úgy számítják, hogy 40. hétre legyen kb. 3300 g. Azért ennél nagyobb is lehet egy baba, sőt...ezért egyáltalán ne aggódj!

Azért nem mindegy, hogy mikor születik, még legalább 3 hetet bent kellene maradnia a kicsikének, még fejlődik a tüdeje, a központi idegrendszere, most alakul ki a szopóreflex...legalább is ezeket olvastam. Persze nagy valószínűséggel egészséges lenne, ha most születne, de még ne siessen ennyire.

Én 35+4 hetes vagyok. Meglehetősen nyűgös már a nagy hasamtól, meg türelmetlen is már, jó volna a kezembe tartani a lányunkat, de még 2-3 hetet szeretném, ha maradna.

Minden jót!

2010. jan. 12. 17:09
 8/13 anonim ***** válasza:
77%
Én tegnap voltam UH-on, 35 hetet éppen betöltöttük és 2624 gr és állítólag ez így pont jó. Tehát a 2600 gr nem 38 hetes méret. Bajnak egyáltalán nem baj, ha nagyobb az átlagnál, szépen fejlődik, mindene hasonló iramban, ez a lényeg.
2010. jan. 15. 11:03
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a tobbiekhez: ne izgulj!

A 2,6 kg nekem sem tunik 38 hetes meretnek.

Az utolso hetekben heti kb 20 dkg-ot hiznak a babak, ha nagyon jo a placenta, akkor 25 dkg-ot, de a 20 dkg-val szamolnak altalaban).

Ha kiirt idoben szulsz, akkor is 4 kg alatti babad lesz. De mennyi az esely arra, hogy hat het mulva szulsz? Epp annyi, mint arra, hogy 38 hetesen. Ezt egyaltalan nem lehet kiszamitani!

Egyebkent az en fiamnak is atlagosan ket hettel voltak nagyobbak a meretei a 28. hettol kezdve. Vegul 39 hetesen 3700 grammal szuletett. Nem azt mondom, hogy pici volt, de nem is lett oriasi baba. Konnyen szuletett, gatmetszes nelkul, gyorsan.

2010. jan. 15. 11:15
 10/13 anonim ***** válasza:

Tök normális, nekem a 37. héten 3,5 kg+/-10%-ot írtak

Uh-n, aznap éjszaka bementünk szülni, és 4200 g volt a lányom....És nem számolták el a heteket!!!!!

Az Uh-on általában a fejkörfogatot veszik alapul, abból számolják ki a lehetséges súlyt.

2010. jan. 15. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!