Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Unokázás-"Ne képzeljétek,...

Unokázás-"Ne képzeljétek, hogy kihasználtok! "?

Figyelt kérdés

Van két gyermekem az egyikük ovis,a másik pedig nemsokára bölcsibe megy majd.

Édesanyámékkal együtt lakunk még kb egy évig,amíg el nem készül teljesen a házunk.

Készülök a munkakezdésre,aggódom előre,hogy a munkahelyen is helyt tudjak állni és a gyerekek is el legyenek láttva rendesen.

Nagy szükség van a keresetemre az épülő házunk miatt,nem tehetem meg,hogy nem megyek vissza dolgozni.

Idáig itthon voltam és nem nagyon volt szükség arra,hogy anyukám a gyerekeket elvállalja,azt már a kezdetektől leszögezte,hogy magunknak vállaltuk őket és rájuk ne számítsunk,mert nekik sem volt lehetőségük mászkálni fiatalon (most az anyagiak miatt nyugodtan mehetnének,jól állnak,de sehová nem mennek szinte,panaszkodik anyukám mindig,hogy jó lenne kikapcsolódni,kimozdulni,de mégsem mennek),ha valamelyik gyerekkel esetleg sürgősen orvoshoz kellett mennem miközben a férjem dolgozott ,akkor azért elvállalta a másikat,de azt már felháborító elképzelésnek tartotta,hogy a férjemmel kettesben bármi programunk legyen és ő eközben 1-2 órára elvállalja a gyereket (évek óta nem voltunk sehol kettesben) ,mert neki sem volt lehetősége és mit képzelünk.

Karácsonyi nagybevásárlás -két gyerekkel,az én körzetiorvosmhoz az én betegségem miatt -két gyerekkel stb .

A testvérem gyerekei hetekig nálunk vannak sokszor,itt is alszanak,de anyukám azt mondja ,hogy az más,hogy őket hetekig is elvállalja (úgy ,hogy én foglakozom velük ,én látom el őket,programokra viszem őket,nagyon aranyos gyerekek),mert ők nem laknak itt.

Szinte pánikhangulatban mondtam ma anyukámnak,hogy félek,hogy majd flottul menjen a gyerekek oviba-bölcsibe hozala,vitele ,munkahelyen megfelelés...erre ma is megkaptam,hogy ne idegesítsem őt ezzel...sehogyan sem tudtam azt hallani amit akartam ,hogy azért néha számíthatok rájuk,ha egyikünk sem tud a munkahelyről szabadulni,hogy elmennek a gyerekekért vagy valamiben...ehelyett azt mondta ismét,hogy ne képzeljük,hogy mi majd flangálunk munka után,ők meg szivatva lesznek ,hogy nekik kell vigyáznia gyerekre állandóan.Mindig ajnározza a gyerekeimet,hogy ő mennyire szerti őket...mégsem hajlandó segíteni nekem egyálktalán.

Nagyon fájt ez a hozzáállás...azon gondolkozom,hogy valamiképp éreztetnem kellene ezt anyukámmal,hogy csúnya dolog ilyent modnani.

2012. jan. 19. 14:50
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Anyukám folyton mondogatja,hogy jaj majd megápolom e őket,ha még idősebbek lesznek.

Ő meg ezen gondolkozik.

2012. jan. 19. 15:08
 12/29 anonim ***** válasza:

Anyu is szokta kérdezni ezt.

Sokat szoktatok veszekedni?

2012. jan. 19. 15:11
 13/29 A kérdező kommentje:

"Nem tudom hogy a testvéreddel milyen a kapcsolatod,de én megbeszélném vele előre(ne legyen harag ha majd a gyerekek panaszkodnak)hogy Te most NEM fogsz a gyerkőceire vigyázni,ezt teljes mértékben a nagyira bíznám:-)).Csak hogy érezze a törödést a nagyi is"

Nagyon jó a viszonyunk a testvéremmel.

Már beszéltünk a férjemmel arról,hogy ha jönnek a testvérem gyerekei ,akkor majd mi nem foglalkozunk velük,hogy érezzék a nagyszülők,hogy ők csak látszólagosan vállalják el őket.

DE annyira aranyosak a gyerekek,hogy nem volt szívünk ahoz,hogy másképp foglalkozzunk velünk,mint ahogy azt megszokták tőlünk.(visszük őket kirándulni,moziba,Balatonra stb )

Tegnap is voltam a hugoméknál és a nagyobb fia annyira édesen ki akart szolgálni bennünket,töltötte a lelkem az üdítőt nekünk,kiborult :-) .

2012. jan. 19. 15:14
 14/29 A kérdező kommentje:

"Sokat szoktatok veszekedni?"

Dehogy szoktunk veszekedni,én egy nagyon simulékony,alkalmazkodó természet vagyok,mindenki tudja,hogy nálam sok mindent lehet ,mert úgysem szólok érte.

2012. jan. 19. 15:15
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom :(

Én nem éreztetném, hanem kerek-perec megmondanám neki, hogy mit érzek. És ha már itt tartunk, akkor meg is kérdezném tőle, hogy ha ők szegénységben nőttek volna fel, akkor a te gyerekeidnek is szegénységben kell felnőniük? És ha ezt tényleg így gondolja, akkor jobb lesz, ha gyűjt a szoc. otthonra, mert akkor nyilván neked is így kell majd tenned vele szemben, majd ha megöregszik. Szeretnéd te ápolni, meg minden, de tiszteltben tartod az ő ideológiáját és logikáját, úgyhogy sajnos ez van.

Biztos, hogy minden flottul fog menni, ne aggódj :)

Én azért annyit tennék még, hogy megpróbálom magam bebiztosítani: kéz-kezet mos alapon, hátha van olyan valaki, aki ilyenkor "berántható". Barátnő, kolléga idősebb gyereke, szomszéd...?

2012. jan. 19. 15:17
 16/29 anonim ***** válasza:

Dehogy szoktunk veszekedni,én egy nagyon simulékony,alkalmazkodó természet vagyok,mindenki tudja,hogy nálam sok mindent lehet ,mert úgysem szólok érte.

Ez viszont baj, mert konfliktuskerűlő vagy és sajnos az ilyesmi jellemű emberek, mint anyukád is, jól kihasználják az ilyen embereket.

2012. jan. 19. 15:20
 17/29 A kérdező kommentje:

Rettentően fájdalmas ez nekem,hogy így a szemembe mondja indulattal teli,hogy ne képzeljem,hogy ő majd segít,amikor jól tudja ,hogy senki más segítségem nincs.

A férjem szülei nem élnek már.

Luxus dolgozni járni,luxus viszonylag jól keresni...talán arra céloz,hogy fizesek meg valaki,nem gondolom,hogy jól keresek,ő meg majd ingyen vigyáz a gyerekekre amikor nem tudok értük menni a munkából.

Csúnya dolog,de tele vagyok indulattal és nehezteléssel.

2012. jan. 19. 15:24
 18/29 anonim ***** válasza:
Akkor kérdezd meg tőle, hogy mennyi pénz kell neki havonta.
2012. jan. 19. 15:27
 19/29 anonim ***** válasza:
100%

Anyósom: Míg ott vagyunk mi is addig nagyon aranyosak, utána viheted ahova akarod a kölykeid.

Anyám: Ott lehet hagyni, de kérdeztem a nagyobbat, hogy mama mit csinál mikor ott vannak.

Válasz: - Mama kifesti a körmünket, meg megy a mese.

2012. jan. 19. 18:43
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Hű, nagyon sajnállak!

Az én anyukám a szülés után itt volt 2 hetet, és havonta legalább egyszer eljön egy hosszú hétvégére, hogy mi össze tudjuk kapni magunkat.

Most munkanélküli volt 6 hónapig, szinte végig ingázott a tesómék és köztünk. Hol tesóm 3 gyereke mellett segített be, hol nálunk az én kis babómnál. Neki ez tiszta öröm. pedig nálunk kicsi a lakás, a kanapén aludt szegény 2 héten keresztül, de egy szót sem szólt, hogy milyen rossz neki.

Én biztos megkérdezném anyukádtól, hogy milyen tarifával dolgozik, mint gyermekfelügyelő.

Ebben a helyzetben én tutira nem lennék simulékony. Mert bár nem neki szülted a gyerekeket, azért néha-néha igazán besegíthetne.

Nem beszélve arról, hogy milyen hozzáállás már egy anyától a gyermeke felé, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene is", ha nekem sz@r volt az életem, legyen az övé is az!?

2012. jan. 19. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!