Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a férje nem nagyon...

Akinek a férje nem nagyon segített be a gyerek körüli dolgokban, az bemert vállalni kistesót, igy is?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 07:36
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Igen!

Pedig a lányom egy ördög, 6 hónapos koráig kizárólag ordítani volt hajlandó, azóta sem nevezhető nyugodt, kiegyensúlyozott gyereknek! Eleinte, mondtam, hogy na neeeeem! Aztán meg mégis csak. Szerencsére a fiam nyugis gyerek! :))

Apa ha akarna sem tudna segíteni, éjt nappallá téve melózik, reggel 6-kor elmegy, van, hogy csak éjjel látom, ha felkelek valamelyik gyerekhez! Nem egyszerű, de kis szervezéssel megoldható a dolog. Mindent én csinálok, háztatás, bevásárlás, a nagyot viszem, hozom oviba mindennap, én viszem őket orvoshoz, védőnőhöz, én nyírom a füvet az udvaron, én vagyok a kertész és még sorolhatnám. :) Nincs megállás! :)

Én teljesen jól érzem így magam. Nem tudok egyhelyben ülni. Ha apa be is segít nagy ritkán, én akkor is csinálok valamit, míg ő a gyerekkel van.

Most már egy harmadikat is bevállalnék, de nem most, esetleg 2-3 év múlva!

2012. jan. 16. 11:39
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
sziasztok! Csatlakozom a csapathoz, mi is bevállaltuk. 2 gyerekünk van, 2 éves és 4 hetes. Férjem vállalkozó, látástól mikulásig dolgozik. Mosok, főzök, takarítok, céges adminisztratív dolgaiba besegítek, itthonról dolgozok, fát vágok, tüzet rakok (házban lakunk), rendben tartom az irodát, ami itt van az emeleten és 2 munkatársa van, szóval 3-an vannak, rettenetesen trehány banda, pedig mindhárman családos apukák. Bár ez most elmaradt, a császáros szülésem után kb. 1-2 hete tudtam újra teljes erővel "munkába állni". A férjem szereti a gyerekeket, de nem ér rá játszani velük, csak keveset, de akkor nagy kedvvel. Néha segített füröszteni, míg nagy volt a hasam, de sajnos a gyerekek már alszanak, mire hazaér. Most éppen a házat rakjuk rendbe. Munka után/mellett volt, hogy éjjel 4-ig szerelte a villanyhálózatot, nyílászárókat fogunk cserélni, falat építeni, rendezni, átalakítani. Mivel van segítsége, ő fogja csinálni. Az szerintem épp elég megterhelő neki.
2012. jan. 20. 07:27
 13/25 anonim ***** válasza:
ja, uccsó vagyok. Vásárolni együtt járunk, max piacra megyek egyedül, a számlákat én fizetem be. Néha nagyi segít és vigyáz valamelyik gyerekre, mert két kicsivel még nem merek elindulni.
2012. jan. 20. 07:29
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok!Én most vagyok 13hetes kismama és a kislányom nagyon nem mintagyerek,sőt,lány létére kitesz több fiút is:)Nekem a párom nem sokat segít mégha itthon van akkor sem pedig nem dolgozik rengeteget szimpla 8órát.De én nagyon is elvárom tőle,sőt a kislány is "megköveteli"tőle,hogy játszon vele.Szerintem egy APÁNAK nem CSAK a munka a dolga!Ha bevállalták a gyereket,igenis foglalkozni kell vele.Nekem ez a véleményem.
2012. jan. 20. 07:31
 15/25 anonim ***** válasza:

7:31-es: "szerintem egy APÁNAK nem CSAK a munka a dolga!Ha bevállalták a gyereket,igenis foglalkozni kell vele"

Ez szép és jó, csak ha vagy dolgozik (annyit, amennyit megkövetelnek töle) és el tudja tartani a gyerekeket, agy "foglalkozik" a gyerekekkel és kirugják, akkor ott nem sok megoldás van. A legtöbben nem tehetik meg, hogy annyit dolgoznak, amennyihez kedvük van.

2012. jan. 20. 07:51
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

En sem varom el a ferjemtol, hogy amikor este 8-kor hazaer, egybol rohanjon furdetni v jatszani. Had uljon le tevezni vagy szamitogepezni egy kicsit. Sot a baraaival is jarjon ossze neha-neha.

De most komolyan!!!!! En mar harmadik eve vagyok itthon. A napi teendom egy fazek kaja, felmosas, egy heten egyszer pedig vasalas.

Nem erzem olyan soknak, hogy a ferjemet szeditsem hogy igy nem segit meg ugy nem csinal semmit.

2012. jan. 20. 08:03
 17/25 anonim ***** válasza:
67%

A legtöbben nem tehetik meg, hogy annyit dolgoznak, amennyihez kedvük van.

Ez igaz! De azért elég sok apa van, aki igenis segít a gyerek körül és normális munkahelye van, tehát nem annyit dolgozik, amennyihez kedve van. Sőt, kevés ilyen munka van ma.

Én is úgy gondolom,hogy ha már ketten vállalnak gyereket, akkor igenis foglalkozzon apa is vele.

Itt jön be az,hogy hiába vannak meg az anyagiak, pusztán az még nem elég a gyerekvállaláshoz.

Az a baj,hogy nagyon sok apukát látok, aki a munka mögé bújva nem foglalkoznak a gyerekükkel, pusztán mert nincs türelmük, kedvük stb.

Az én férjem is sokszor hazahozza munkát. Mégis,ahogy hazaér, az az első, hogy átveszi a picit, hogy anya menjél ülj bele egy kád vízbe, vagy csinálj egy kicsit,amit akarsz.

Éjjel is ő fel kel etetni, ha úgy alakul (bár ezt nem szoktam hagyni). Pedig dolgozik, nem is keveset.

2012. jan. 20. 08:05
 18/25 anonim ***** válasza:
Sajnos akármennyire is ketten vállalltak a gyereket a világ pár év alatt sokat változott. ahhoz, hogy a gyereke megkapjon mindent, minden ellátásban rendesen részesüljön sok helyen látástól vakulásig dolgozni kell apának. Mondjuk azért mert neki van lehetősége rá. Nem mindenki munkája tart 8-4-ig vagy hasonló. Sok helyen tényleg elmegy korán és késő este jön haza. És ez nem munka mögé bújás, hanem egyszerűen a túlélés. És ilyenkor egyáltalán nem is szeretném ha segítene, olyan munkája van, ahol koncentrálni kell. Isten őrizz egy baleset vagy valami. Én itthon vagyok, akkor teszem le a hátsóm ha akarom, ha elfáradok. Pihenek pár percet vagy játszok a gyerekekkel és folyt köv. Napközben a férjem ezt nem teheti meg. Persze amikor itthon van nagyon szívesen segít bármiben. Ha mondom ha nem. Imád a gyerekekkel játszani, nem érzem, hogy nyűg lenne számára.Szerintem ezért is veszem könnyebben a hétköznapokat meg amikor nincs itthon azt az időt. Mert tudom, hogy szívesen segítkezne, ha lenne idő. Másrészt itthon vagyunk reggeltől estig, nehogymár ezért pampogjunk, hogy nem segít senki. Ennél jobb életünk nem lesz. most senki nem parancsol, mindent mi osztunk be. Utálom amikor ezen nyafog valaki. Pedig nekem sincs segítségem a két kicsire, mamák messze. De itthon vagyok, ami hatalmas előny!!!!!!
2012. jan. 20. 08:15
 19/25 anonim ***** válasza:

Én is is a háztartási segítségre gondolok,hanem a gyerek körüli dolgokra. A háztartást,ha időm engedi, én vezetem.

Hát nem tudom! Az én férjemnek sem az a tipikus 8-4-ig állása van,sőt elég komoly munkája van, de őt el sem tudnám küldeni a gyerek mellől, akármilyen fáradt is.

Ő mindig mondogatja is barátoknak, kollegáknak,hogy nem csak eltartója akar lenni,hanem apja a gyereknek.

Na mindegy,úgy látszik nálunk ez működik.

2012. jan. 20. 08:19
 20/25 anonim ***** válasza:
Mondd már meg nekem, ha este 9-kor ér haza a férjed,hogy tud a gyerekek mellett lenni??Mert nálunk olyankor már alszanak.
2012. jan. 20. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!