Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha "csak" köhög a gyerek,...

Ha "csak" köhög a gyerek, viszitek oviba?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 07:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Másik kérdésem, mit adtok száraz köhögésre?
2012. jan. 16. 07:01
 2/12 anonim ***** válasza:
45%
Stodal szirup, vagy a Theophylin-es kúp.Olcsó és nagyon jó.E.
2012. jan. 16. 07:04
 3/12 anonim ***** válasza:
29%

Ha tényleg csak köhög, akkor igen. Persze, ha nagyon durván köhög már, akkor elviszem orvoshoz.

Nálunk az oviban kifejezetten kérték az óvónők, hogy csak betegség esetén ne vigyük, pl. ha lázas, nem érzi jól magát, vagy hasmenése van, szimpla orrfolyás és köhögés esetén mehet nyugodtan.

Száraz köhögésre az Izlandi zuzmó szirup nagyon jó vagy esetleg a Stodal szirup. Ja és a párásítás!

2012. jan. 16. 07:07
 4/12 anonim ***** válasza:
29%
Először el kell vinni orvoshoz, hogy mitől köhög. Sok mindentől lehet egy kis száraz köhögés is. Akár tüdőgyulladás is lehet. Persze többnyire egy kis torokgyulladás okozza és ingerköhögés erre jó a stodal esetleg más köhögés csillapítók. Okozhatja letapadt váladék, ezt viszont oldani kell valamilyen köptetővel. Theophylline kúpot csak asztmatikus köhögés esetén adnék. Ha vírus okozta enyhe kis torokgyulladás okozza a köhögést, nagyon sok orvos közösségbe engedi a gyereket, főleg ha a szülők dolgoznak(a mai körülmények között teljesen érthető). Én itthon vagyok, megtehetem, hogy itthon marad a gyerek, ha csak köhög, vagy az orra folyik. Mert ami az én gyerekemnek egy kis nátha a másiknak komoly szövődményeket okozhat.
2012. jan. 16. 07:37
 5/12 anonim ***** válasza:
30%

komolyan nem értem az óvónőket.attól még hogy kicsit köhög és taknyos,fertős,és az összes gyereket is lefertőzi.az én fiam bölcsis,január másodikán amikor vittem,teljesen egészséges volt,a szünet alatt gyógyult meg.de a második héten el is kapott valamit,mert volt aki már első nap úgy vitte a gyereket,hogy köhögött,folyt az orra.csak az orrváladékkal mindenkit megfertőznek,mert letörlik a kezükkel,hozzányúlnak a játékokhoz,és kész is.én megértem,hogy dolgozni kell,de a másik szülőnek is kell,ha lefertőzi az ő gyerekét,meg tízezreket elkölteni a gyógyszertárban.

most az én fiam is köhög,taknyos,de nem vészes.ma még meg tudtam oldani,hogy itthon legyen,de holnap mennie kell.más baja nincs,nem lázas,eszik,jókedvű,"csak" köhög naponta kábé tízszer

2012. jan. 16. 07:48
 6/12 anonim ***** válasza:
48%
Ha mindig otthonmaradnánk a gyerekkel ha kicsit folyik az orra vagy köhög akkor az enyém sose járna bölcsiba. A munkahelyemről meg repülnék. Szóval hidd el nem szórakozásból viszik taknyossan is a gyereket. Persze ha lázas, vagy tényleg csúnyán köhög akkor eszembe sincs elvinni. De nálunk a gondozónők is kiemelik, hohgy nem kell orvoshoz rohanni ha kicsit köhög.
2012. jan. 16. 09:03
 7/12 anonim ***** válasza:
39%
én elhiszem,hogy nem szórakozásból viszik,de ha az első nem vinné,akinek beteg lesz a gyereke,nem fertőzne le másik 12 gyereket.mert után a másik 12 szülőnek is agyalnia kell,hogy mit csináljon a beteg gyerekkel.ez egy ördögi kör,de mikor látom,hogy tényleg majd megfullad,úgy viszik be a gyereket,akkor kinyílik a bicska a zsebemben,hogy az ilyen szülő miatt három nap múlva az én gyerekem is szenvedni fog,nem tudok menni dolgozni,egy hétig takaríthatom a hányást,mert az én fiam hány,ha köhög,és tíz ezer ft-ot hagyhatok a gyógyszertárban.most nem arról beszélek,hogy naponta köhint hármat,meg kétszer ki kell fújni az orrát,hanem tényleg úgy köhög,hogy majd megfullad,öklendezik.nem egy ilyet látok reggelente.és pl az én fiam egyáltalán nem szokott lázas lenni,még akkor sem,ha nagyon-nagyon beteg
2012. jan. 16. 09:47
 8/12 anonim ***** válasza:
41%

Az a gáz ezzel az egésszel, hogy a legtöbb betegség már a tünetek megjelenése előtt is fertőz. Tehát, még ha az első köhintéssel otthon is tartom a gyereket, attól még könnyen lehet, hogy előtte már tovább is adta a vírust...

Én is úgy gondolom egyébként, hogy egyrészről a többi gyerekkel (meg persze szülővel) is kiszúrás orrfolyással, köhögéssel közösségbe vinni a gyerekemet, másrészről lehet, hogy neki is biztosan kellemetlen állandóan orrot fújni és köhögni, de sajnos a mai betegség özönök és a munkahelyi mizéria miatt nem tehetem meg, hogy az őszi-téli időszak 6 hónapjából kb. 5-öt otthon legyen a gyerek...

Szóval, mint mondtam, nálunk az oviban azt kérték, hogy a tipikus enyhe orrfolyás és köhögés miatt ne tartsuk otthon a gyereket, mert úgy kimarad egy csomó foglalkozásból. Persze, a bölcsiben és a kiscsoportban még nem ez volt, ott csak annyit mondtak, hogy előbb-utóbb úgyis át kell esnie ezeken a betegségeken, hogy minddel szemben kialakuljon a szervezetében a védettség.

Bocsi, hogy hosszú lett :)

2012. jan. 16. 10:29
 9/12 anonim ***** válasza:
19%

Természetesen viszem oviba.

Ha csak kicsit köhög, kicsit folyik az orra, még korántsem biztos, hogy fertőz, sőt. Ennyivel nem fog kiírni a gyerekorvos. Ha pedig közösségbe mehet (ergo nem beteg), akkor az óvónőnek kötelessége bevenni reggel a gyereket. Lehetősége sincs felülbírálni az orvost.

2-3 nap alatt lezajlik nálunk az ilyen: c-vitamin, emelt adag immunerősítő (mi immunotrofinát használunk), calcium, tantum verde, salvus vizes párologtatás.

2012. jan. 16. 10:30
 10/12 anonim ***** válasza:
22%
Az egyik válaszolónak írom, hidd el én is kínlódok a gyerekemmel, ha beteg, de hát az anyukák nagy része akkor sem tudja megoldani, hogy otthon maradjon a gyerekével, ha "csak" köhög és az orra folyik. Arról meg nem beszélve, hogy valóban ha napközben jön az első prüszkölés azonnal fertőz, nem tudod elzárni a világ elől! Mit csináljanak az óvónők? Amelyik gyerek prüszköl egyet, azonnal különítsék el, zárják karanténba? Jó ez kicsit durva volt, de ezzel csak érzékeltetni akartam, hogy nem igazán lehet ezzel mit csinálni. Én is viszem, ha prüszköl kettőt vagy ha már jobban van és a betegség végén köhög (a köhögés elhúzódik még akár hetekig!), sajnos a munkahelyem nem tolerálja, hogy hetekig otthon maradjak vele, sőt lehet, ha betegség után újra vinném, 1 nap alatt újra megbetegedne. Sajnos ez egy ilyen körforgás, ki kell bekkelni, majd erősödik az immunrendszerük és jobban bírják. Általános tapasztalat, hogy az első év tavaszára már jobb szokott lenni a helyzet.
2012. jan. 16. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!