Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek a férje nem nagyon...

Akinek a férje nem nagyon segített be a gyerek körüli dolgokban, az bemert vállalni kistesót, igy is?

Figyelt kérdés
2012. jan. 16. 07:36
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
69%
Igen.
2012. jan. 16. 07:37
 2/25 anonim ***** válasza:
76%
Már a harmadikat várjuk így. :)
2012. jan. 16. 07:38
 3/25 anonim ***** válasza:
66%

Mivel a férjem jóformán egész nap dolgozni van (reggel 6-tól este 9-ig), ezért még ha akarna, sem tudna segiteni. Négy gyerekünk van, (8-4-2-2 évesek) a legkissebbek ikrek.

Soha eszembe sem jutott, hogy neki be kellene segiteni, ez az én dolgom, meg természetesen a háztartás/mosás/fözés/takaritás/bevásárlás/kert - és nincs háztartási alkalmazottunk sem, meg rokonok/nagyszülök sem.

2012. jan. 16. 07:43
 4/25 anonim ***** válasza:
legkissebbek helyesen: legkisebbek
2012. jan. 16. 07:44
 5/25 anonim ***** válasza:
72%

Már a 3-dikon ügyködünk. Az ő dolga a munka, az enyém a gyereknevelés és a háztartás. Mivel ő adja a megélhetést, hova várjam még el tőle, hogy segítsen nekem. Bár ideje sincs, hisz rengeteget dolgozik.

De ha itthon van időben, mindent rábízhatok, etet, fürdet, játszik. de mivel ez 2 havonta egyszer van.

Nem érzem, hogy az ő dolga lenne. Van néhány kényelmes barátnőm, akik sajnáltatják magukat a gyereknevlés miatt, és állandóan szidják a férjüket, mert nem segítenek.

Hát én meg úgy vagyok vele, ezért vagyok itthon. Hordom őket oviba, délután amire be vannak iratva, megfőzök, feltakarítok. 2 gyerek van, ebből 1 ovis. De dolgozunk a

3-dikon.

Mindenki nyilván máshogy látja ezeket a dolgokat.

Hozzátszem, hogy kertes házban lakunk, füvet kell nyírnom, ha van hó havat lapátolni, szerencsére az idén ez elmaradt :))))

2012. jan. 16. 07:58
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Az kimaradt, hogy ha dolgozni fogok akkor viszont munka után tőle is meg fogom követelni, hogy beosszuk a munkát. De amíg itthon vagyok, addig nem. Felkelek 5-kor és minden oké. Ő is 5-kor ébred.
2012. jan. 16. 08:00
 7/25 anonim ***** válasza:

A 7:58-nak üzenem,hogy le a kalappal előtted,hogy így bírod s ennyi energia van benned.Hogy csinálod?

Nekem 4 gyerekem van,de a férjemtől kéne még segítség,mert már így se bírom bele vagyok fúlva teljesen.

Bár ő csak porszívozni segít mindennap s mosogatni szokott.

2012. jan. 16. 08:18
 8/25 anonim ***** válasza:

Köszi! De nekem "csak" két gyerekem van, neked meg 4. Összehasonlíthatatlan. Bár az én fiaim nem egy kis mintagyerekek, igazi kis ördögök..de mennyiségileg mégis kevesebbek.

Energia. Tény szerencsém van, mindig is sok volt belőle, remélem a Jóisten még sokáig enged nekem ennyit belőle.

Viszont azért szerintem sokat jelent az akarat. Van aki elvárja, hogy tv-zhessen, meg ilyenek. Én ezekről lemondtam, így tudok a dolgomra összpontosítani. Másrészt biztos vagyok benne, ha ezeket nem csinálném, a férjem is így állna hozzá a dolgokhoz. Pl nem adná haza a pénzt, vagy nem dolgozna vagy ha megkérem valamire nem csinálná meg. Így azért ha nagy ritkán megkérem szó nélkül megtesz bármit. Láttam már erre példát és az apukát szidta az anyuka, pedig szegény azért napközben sokat gürizik. Csak anyuka szereti a kényelmet.

Valamit valamiért. Nekem ez a nézetem. Én szeretem a békességet , a gyerekeket, a családom. És minden megteszek, hogy problémamentes legyen a családunk :)

Remélem sokáig így is lesz!!!!!

Szerintem azért sokan vagyunk így.

2012. jan. 16. 08:32
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

az első vagyok kiegészítésként :) nekünk is 3 van, 3 kicsi ráadásul, nincs segítség meg semmi, az én férjem is rengeteget dolgozik hogy megéljünk, reggel korán kel,este későn jön, hétvégén pedig egyáltalán nincs is itthon.

Én is volt hogy irigykedve hallgattam-láttam más barátnőimet akiknél apuka főz-mosogat-gyerekhez kel éjszaka-órákon át ringat stb. Aztán én is rájöttem amit egy előttem író írt, hogy én most itthon vagyok, nekem ez a munkám. Ha dolgozni járnék, jogosan elvárom majd hogy megosztozzunk pl. a házimunkán, bár ha nem vagyunk itthon a házimunka se lesz ám annyi.

De ha ő nekem segítene sokszor ahelyett hogy dolgozni járna, akkor egy gyerekünk lehetne maximum, azt meg nem szeretném:)

2012. jan. 16. 08:33
 10/25 anonim ***** válasza:

Őszintén? Nem tudom!

Még csak 6 hetes a babánk és a férjem rengeteget segít. Nyilván megoldanám nélküle is, de jóval nehezebb lenne!

Bár nálunk ő akar segíteni. Tehát nem úgy van vele,hogy ő most dolgozik, akkor neki az a dolga, nekem meg a gyerek. Ő szeret a gyerekével foglalkozni, tisztába tenni, stb. Tehát nem kell neki mondanom.

2012. jan. 16. 08:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!