Orr fújás kérdés. Már nem tudom, mit tegyek?
Ja és tisztelt kérdező!
Az utlsó hozzászólásod utolsó mondata is engem támaszt alá, csak olvasgasd és megérted....
Kedves Szokratesz!
Annak ellenere, h sok mindenben igazad van, a porszivozas dologban nincs. Semmi rossz nincs benne, nem art a babanak, gyereknek, ez nem gyogyszerezest jelent. Tengervizes orrbefujas es porszivozas teljesen artalmatlan, semmi kemiai dolog egyikben sincs. Azert ezt gondold at!! Na meg azt is, h ha hetekig bnt marad a takony, ami eleinte virusfertozesnek indult, ott mar megtelepednek a bacik, es ebbol lesz a baj. De ezt mindenki tudja, szerintem te is. Regen nem volt orrporszivo, most van, es orulunk neki. Sok ember aki nem talalkozott vele, nem latta, hogyan mukodik, elszornyulkodik, h uristen, ilyen dolognak kitenni a gyereket. Te lattad egyaltalan hogy mukodik? Semmi borzalmas nincs benne. En gyerekem mindjart 5 eves, es o sem el gyogyszereken, antibiotikumot is 2szer kapott 5 ev alatt ( amikor tenyleg muszaj volt), most mar kifujja az orrat, de 3,5 eves koraig nagy segitseg volt, egyszeruen nem tudta kifujni.
Előttem szolóhoz!
Az, hogy a porszívózásban nincs semmi rossz nem osztom. Mert:
Tudja-e valaki szabályozni, hogy mennyire szívjon aporszívó? az orrban lévő nyálkahártya felsértése fizikailag teljesen reális és ez kaput nyit a fertőzéseknek.
A "dzsuva" nem rakódik hetekig mert folyamatosan ürül mivel a nyálkahártya gyulladása miatt termelődik. Elég lenne csak a lakás klimáját beállítani (száraz meleg levegő előnytelen) és akkor egy gyenge orrfulyással is távozna a váladék. Kivinni a friss levegőre ami szintén segít.
De mint említettem engem nem zavar, ha a többség szerint ez az eljárás egy náthás fertőzésre akkor csak porszívozzanak, a gyerek meg üvöltsön. Szerintem a gyerekorvosunknak volt helyes e tekintetben is a gondolkodásmódja. Mikor egyszer a csuklás ellen a gyereknek citromlevet adtunk egy kis kanállal (amit okosak ajánlattok) és ezt elmondtuk neki, azt válaszolta, hogy talán előbb kedves apuka maga is hajtott volna le egy levesmerőnyi citromlevet, majd más lett volna a hozzáállása. S igaza van neki.
tehát kedves (p)orszívosok, hajrá előbb magatoknak dugjátok be a csövet aztán gombot megnyomni és élvezni :)
Hm...Akkor hagyjam az orrában a taknyot?! Esetleg alvásnál hadd fulladjon bele, ha véletlen félrenyelné? Régen semmi nem volt az tény, vagyis sok minden nem, ami ma igen. Tudom mire gondolsz kedves Szokratesz, hogy a dédink sokkal hamarabb túljut a betegségeken. Igen, jelenleg erős antibiotikumot szed, mert MUSZÁJ, különben rosszabb lenne az állapota....
Szóval muszáj segíteni kiszívni a lerakódott rengeteg váladékot kisfiam orrából, mert Ő NEM TUDJA kifújni, és az bizony benne marad akkor, ami veszélyes is lehet!!
Egyébként állítható porszívónk van, és a legalacsonyabbal szoktam porszívózni az orrát, így kiszippantja az is!
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!