Hogy csináljam? Bölcsi + kistesó kérdés.
Kislányom heti három napot jár magánbölcsibe. Nehezen szokott be, most is sírva megyünk, de aztán ott jól eljátszik.Február közepén születik meg a kistesó. Onnantól is vigyem a nagyot? Attól tartok ha itthon marad pár hétig, kezdhetjük előlről a beszoktatást is.De félek a betegségektől is, meg hogy viseli majd a nagy, hogy itthon vagyok a picivel...
Tapasztalat esetleg?
Szia.
Nálunk ugyan ez volt a helyzet,heti 3 napot járt bölcsibe,most már oviba.(ugyan oda jár oviba is,magán,oviba is csak 3 napot jár), reggelente még mindig lebiggyed a szája,de ez csak nekem szól,mihelyst kilépek,már fut játszani.Nálunk ugyan úgy járt a tesó megérkezése után is,mint előtte,csak azon a napon nem ment,mikor hazajöttünk.Sőt mikor bent voltam a kórházba és apa itthon volt,akkor is ment.Neked is sokkal könnyebb lesz,és ő is hozzászokik,hogy a tesó érkezése nem változtat lényegesen semmit,ha egyszer engedsz neki,és ez miatt otthon marad,nagyon nehéz újra kezdeni,mindig befog próbálkozni!a barátnőm így járt,azóta is szenved vele.nálunk fél éves koráig nem kapott el semmit,akkor is csak egy kis nátha volt,egyébként is mentek boltba,stb,ott is összeszedi,ha olyan.Nálunk ez a 3 nap tökre bevált,így itthon is van velünk,tud játszani a kistesóval,meg nekem is könnyebb,mikor oviba van,akkor utolérem magam.Viszont olyankor a reggelek nem egyszerűek,mire összeszedem mindkettőt és eljutunk az oviig,pláne,hogy most hideg van és be kell őket öltöztetni,tovább tart,mint elmenni az oviig!:)Mekkora a lányod és mikorra jön a tesó?
Kedves Második !
Két és fél éves a kislányom, kb 1 hónap múlva születik a kistesó.
Én is vinném továbbra is, szívem szerint, mert igaz hogy sírdogál reggelente, de utána jól elvan bennt, itthon is szinte egyfolytában "bölcsiset" játszik. Amikor itthon van, akkor meg folyamatosan unatkozik:(
Unatkozik??
Akkor valamit nem jól csinálsz.. Mondókázzatok, mesélj neki, építőzzetek, segítsen a konyhában, annyi féle unaloműző van. Az én fiam sosem unatkozott míg itthon volt /bölcsi előtt/.
Ha most is sírva megy, akkor még nem szokott be! Heti 3 napért kár a lelkivilágát tönkretenni. De nem értem, ha te otthon vagy, akkor miért nem lehet veled továbbra is otthon? Ha megszületik a kistesó és otthon lehet vele, kevesebb az esélye a testvérféltékenységnek, mert ő azt fogja levenni ebből, hogy azért kell a bölcsibe mennie, mert útban van a kistesó miatt. A gyerekek nagyon érzékeny lelkűek! Másrészt pedig én tartanék a betegségektől, amit a bölcsiből /mindegy hogy magán v. állami, a betegség nem tesz különbséget/ hazahozhat a pár napos/hetes kisbabára. Gondold ezt át.
Előttem írónak pedig: a gyerektársaság megvan a játszótéren is, nem kell ahhoz bölcsibe dugni a gyereket "bizonyos kor után" ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!