Hozzátáplálásos kérdés! Hogyan csináljam?
holnap kezdem el hozzátáplálni a kislányom.az a baj hogy úgy elhadarta a védőnőm hogy csak valamennyit jegyeztem meg belőle. felhívni nem akarom mert nem kedvelem.talán tudtok nekem ti is segíteni tapasztalt anyukák.
annyira emlékszem abból amit elmondott hogy holnap 20ml almalé második nap délelőtt is 20 ml meg délután is 20ml almalé harmadik nap 20 ml almapép.
most ilyenkor ugyan annyi tápszert csináljak neki(180ml)?és először adjam az almalét vagy utána?
és arra is emlékszek hogy az alma után jött a barack aztán a krumpli egy pici lisztel.aztán ennyi ami meg maradt.
leírnátok nekem tapasztalatokat hogy lenne a megfelelő?
tudom mindenki másképp csinálja de írjatok csak áttanulmányozom mindet.
köszönöm
annyi ilyen kérdés volt már, azokat olvasd el, meg itt találsz infókat:
www.babakaja.com
eleinte napi 1x kínáljuk gyümölccsel, kb. 1 hónap múlva 2x. tápszer előtt tudtommal (nálunk szopi van, épp én utána adom neki a pürét, mert így vált be.)
Nekem 6 hós korig nem akartak csak tápszert enni. Én nem kóstoltattam vele, ha izlett neki akkor evett, amennyit akart és utána jött a tápszer. 2 hó után úgy döntött, hogy csa vacsira hajlandó elfogadni a tápszert.
Almával kezdtem, de nem izlett neki, csak ha megfőztem. A barack nyerő volt. Később kevertem bele darált kekszet. Fokozatosan jöttek ebédre a fözelékek.
Szió, mi 1 hónapja kezdtük így:
-első nap 1 kanál almalé
-2 nap 2 kanál almalé, és így tovább 5 kanálig, majd 6dik nap az almalébe tettem egy kis almát is.
Köv. héten folytattam, hogy egyre sűrűbbre hagytam a pépet, majd hét végére már reszelt almát kapott.
3 héten:
1 nap 1 kanál baraclé, ill. sűrítmény, mert a baracknak nem sok leve volt, így átpasszíroztam.
2 nap 2 kanál, és így tovább, ugyanúgy mint az almával, csak már 1 hét alatt bevezettem.
Ekkorra már megevett egy fél bébiételnyi adagot. :-)
4 héten:
Már merészebb voltam, nem tököltem az 1kanál, 2 kanállal, hanem adtam neki sárgarépát(dm-es, nagyon fini, édes, és bio), és krumplit, nagyon ízlett neki.
Azóta pedig ezeket kombinálom.
A héten elkezdtük a csirkehusit is, elsőre 1 kockacukornyit beleturmixoltam, és minden másnap adtam neki.
A lisztet, (ill. én keksz formájában gondoltam)jövő héten kezdem ugyanígy minden másnap adom majd neki.
Remélem segítettem, nekem ezt a mi védőnőnk mondta, az alapján csináltam, de ha nincs gáz, akkor már merészebb az ember, majd látod a babádon, hogy mennyire megy a dolog...
Sok sikert!
ja, azt elfelejtettem, hogy én először csak de. adtam neki, du. csak akkor mikor a krumplit, répát is elkezdtük.
Meg azt mondják, hogy uannyi tejet adjál neki, de nekem pl. nem ivott meg már annyit, mint előtte, hiába...
Én előbb adom neki a tejcsit, utána a kaját, de szerintem úgy csinálod, ahogy jólesik, nem kell ezt olyan szigorúan venni...
uccsó voltam.:-)
köszönöm mindenkinek a választ.
utolso te nagyon sokat segitettél.pont igy vártam a válaszokat.
már csak annyit kérdeznék hogy mennyi időa a te babád?a csirkehus miatt kérdem.hogy azt mikortol lehet bevezetni .
11.48 vagyok
Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni:-))
Az Én babám 6,5 hós lesz a jövő héten.
Azért kezdtük el kicsit előbb a hozzátápit, mert van tejem, de már nem elég, így mondta a doki is, hogy ne táppal pótolja, hanem kezdjük el a kaját. Így belevágtunk. :-)
A csirke, pulyka 7 hótól mehet teljes adagban, ezért kezdtem el most, hogy kezdje szokni, de ízlik neki, pedig megkóstoltam, és eléggé érezni a krumpli+répás pépben az íze. A többi húsfajtát még nem lehet, de ezek mehetnek tutira. Ja, és ne mellét, azt mondta...de hogy miért??? nem tudom, majd megkérdem, biztos merthogy nagyon fojtós? hanem inkább combból, szárnyból, de persze bőre nélkül, simán vízben , só nélkül!!!
ja, igen sütőtök is mehet, nagyon ízlik neki az is, a répás héten már azt is kipróbáltuk.
:-DDD Még eszembe jutott vmi:
7 hótól mehetnek a növényi olajok(napraforgó, oliva) is, Én ezt elkezdem a jövő héten, 1 adagba egyenlőre 1-2 csepp, majd 7 hótól 1 adagba 1 mokkáskanállal.
Azokon a napokon kell az olajat próbálni, mikor husit nem adsz neki.
Tehát Én így fogom:
hétfő-husis ép
kedd-olajos pép
szerda-kekszes vmi, és így tovább.
Minden új dolgot délelőtt kell elkezdeni tízóraira, hogy ha vmi reakció(allergia) van, akkor az nap közben derüljön ki, ne éjjel, aztán ha nincs semmi, akkor mehet délután is.
Én de. mindig gyümit(alma, barack, ilyesmi) adok, du. főzeléket(krumplis, sütőtökös vmi).
ja, és a petrezselyem, kapor, zellerlevél is mehetnek, de csak úgy, hogy teaszűrőbe rakod, és az íze menjen bele a kajába, magát a növényt még nem szabad.
huh, egyenlőre ennyi. Én is most nagyon benne vagyok ebbe nyakig :-) nem egyszerű, de én mondtam, hogy mondja lassabban, és felírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!