Hozzátáplálásos kérdés: ha elsőre 5 napig csak egyfélét, aztán valami mást 5 napig, és így tovább, akkor az elsőre mikor kerül újra sor? Soha, mert annyiféle zöldség/gyümölcs van, vagy hogyan kell?
Hát én soha nem vettem ilyen szigorúan.
Persze figyeltem, hogy ne egyen össze-vissza mindent, de én mindig azt adtam amit ehetett kora szerint+ aminek szezonja volt.
amit már ismer, az mehet utána is, abba keverjük az újat. különben mindig 1 kanál ételt kapna amikor újat kóstol, pedig már hozzászokott a kb.1,5 dl mennyiséghez.
az hogy milyen gyakran veszed újra elő, az függ a zöldségtől, gyümölcstől is.
pl. krumplit, almát, őszit bármikor lehet. sóskát, spenótot, káposztát... csak ritkábban, max.hetente.
És hogyan csinálsz főzeléket? Megfőzöd, és összetöröd és a levével higítod?
Akkor az úgy jó, h délelőtt az újból pár kanál, délután a régiből nagyobb adag? Vagy délben enne csak és akkor pár kanál új+nagyobb adag régi, napközben meg tápi? Azt is olvastam, h először csak két kávéskanálnyit kóstoltassak, másnap 10 kanál, aztán már mehet a nagy adag, de honnan tudjam h mennyi legyen?
sajnálom, hogy nincs segítséged :( megpróbálom leírni, hátha így könnyebb lesz.
először kóstoltass és válts ki egy étkezést, aztán lehet áttérni más étkezésre.
célszerű a 10óraival kezdeni mert ha pl. a pocakja fájna, nem az éjszakátok legyen pocsék, addigra legyetek túl rajta.
tehát első két nap úgy kell csinálni mint eddig, azzal a különbséggel, hogy a 10 órai tápi előtt-közben vagy után adsz 2, majd 4-5 kiskanál szilárd étel. elsőnek az alma levét szokták ajánlani de sima almával is kezdhetsz amit csak lereszelsz vagy megpárolsz és utána leturmixolod.
harmadik nap már akár 8-10 kanállal is adhatsz neki, ez már azért neki mennyiség, így ha az a cél, hogy ki is vátsd a tízórait, tehát elhagyd a tápit annál az étkezésnél, előbb add a szilárdat és csak aztán a tápit, ekkor már kevesebb mennyiséget.
negyedik napon akár annyi almát is adhatsz amennyit kíván :) de keverj bele 2 kiskanállal a következő új ízből, mondjuk főtt krumpliból, aztán a következő napon mehet 4 kiskanál, majd 8-10 :)
aztán a harmadik ételnél ami mondjuk répa eldöntheted, hogy az almás krumplihoz kevered vagy a krumplis répát vagy almás répát adsz neki. de akár azt is csinálhatod, hogy adsz neki 2 kanál répát aztán krumplit amennyit kér :) én csak az ízletesebb zöldségekkel és gyümölcsökkel csináltam neki így, az ízetleneket vagy rossz ízűeket mindig egy kedvenc ételbe tettem.
ha már annyit eszik, hogy nem kér utána tápit, ki van váltva az étkezés, áttérhetsz egy másikra. én az ebédet váltottam ki mert az fő étkezés de lehet az uzsi is. lényeg, hogy a 2.jára kiváltandó étkezéskor ne kóstoltass, az maradjon a 10órai a pocakfájás miatt és az allergiánál is jobb mert ha kipöttyösödik éjjel nem veszed észre míg az esti fürdésnél biztos :)
főzeléket majd úgy csináld eleinte, hogy kevés vízben megfőzöd a zölsdéget, pici sót tehetsz majd bele, de csak egy csipetet. meg vannak fűszerek amiket már korán lehet adni, pl. petrezselyem, kapor, ezekkel ízesítheted, ha kész, egy pici lisztet szórhatsz bele és főzőlével leturmixolod vagy rántást csinálsz. picikét azt is, egy kiskanál olivaolajjal és 1 kiskanál liszttel.
másnap még eheti ezt, a 3. napon már csinálj frisset. én aventos tárolóba szedtem és lezártam, úgy tettem a hűtőbe, így akár fagyaszthatod is.
6 hónapos korától meg tehetsz bele csirkemellet, lehártyázod, vízben megfőzöd, ez egészet leturmixolod. jégkockatartóba folpackot teszel, egy-egy kiskanálnyit teszel bele, visszahajtod a fóliát és berakod a mélyhűtőbe. mikor kezd megdermedni kiveheted a jégkockatartóból és mehet bele a következő adag. a főzelékekhez minden nap egy ilyen kis tasakot vegyél ki, ez sokáig elég :)
remélem tudtam segíteni, bocs, hogy hosszú lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!