Orr fújás kérdés. Már nem tudom, mit tegyek?
orrporszívóval???
hát nem akarlak bántani de ilyen szerkezeteket bevetni egy egyszerű nátha ellen..... Nem lenn eegyszerűbb csak megvárni amíg elmúlik magától az a nátha. Ha pedig rendszeresen orrcseppekkel akarod kezelni akkor az idülté (hosszan tartóvá) teszi a váladékozást. Hagyjátok már hogy a szervezet megoldja az iylen csip csup dolgokat. Ha el van dugulva az orra majd vesz levegőt a száján keresztül, ennyi.
szia! nem értek egyet az elsővel, igenis kell a porszívózás ha még nem tudja kifújni, mert ráhúzódik a fülére. én úgy szoktam, hogy befújom sterimarral aztán kiszívom neki, és utánna orrcsepp. próbálgatja már kifújni az orrát a lányom, de azért még nem megbízható(21 hós). nem tudom mennyi idős a kisfiad, de amikor nem beteg,adj a kezébe zsepit és mutogasd neki, olyan kis tanulékonyak ám. addig meg szívjad neki, akkor is ha le kell fogni. legalább pár alkalommal minden nap. ha folyamatosan nyomod neki az orrcseppet, akkor be kell hogy induljon neki ami lerakódott. ha mégsem akkor a fül-orr-gégészeten kiszívják neki, még mindig jobb, mint a fülszúrás.
jobbulást!!!
Ha a porszívóval kijön, akkor ki kell szívni. De az, hogy szörcsög még nem feltétlenül jelenti, hogy taknyos.
Az én lányom 1 éves most és kb 2 hete volt egy olyan hetünk, amikor egyfolytában szörcsögött, de porszívóval sem tudtam kiszívni neki (na, őt is le kell fogni és üvölt és legalább annyi váladék termelődik a procedúrával, mint amit sikerül kiszívni...) De most nem jött ki neki semmi. és nem is folyt az orra.
Gyerekorvos azt mondta, hogy lehet, hogy csak a nyálkahártya van megduzzadva, adjak neki Cebion cseppet 2*10 cseppet a 10 csepp helyett és Kálciumot pár napig, és meglátjuk. Ha nem javul, akkor fül-orr-gégészet.
Kb. 3 nap alatt teljesen elmúlt neki.
Szerintem beszélj a gyerekorvossal. A kisfiadnak egyébként folyik az orra?
Első válaszolónak: No Comment!
Szóval, nagyon le van rakódva a takony magyarul az orrába, így alig jön ki neki, amikor fújja a zsebkendőbe. Porszívó pedig egyből kikapja. Ma nem folyt az orra, de tegnap egész nap törölgetni kellett, fújni kellett neki. :( Sűrű váladék, ami nehezen jön ki, ezért kellene rásegíteni. Volt már régebben is így, akkor nem volt gond, mert egy-kettőre kiszippantottuk neki. Most meg lehetetlen. :S Csúnyán köhög is szegénykém. Vitaminokat évek óta kapja, kisebb-nagyobb megszakítással. Tavaly aug. óta minden nap kap. Cebion cseppeket is, és Multikidet is. Úgy látszik hiába. (?) Amikor alszik, az orrában van a sok váladék, amit nem sikerült kiszippantani, kifújni, és ettől félek, nehogy baja legyen. De remélem holnap már sokkal jobban lesz!
Köszi a válaszokat! Kisfiam 3 éves. Most így hirtelen nem tudom a nevét az orrszívónak, de a porszívó csövébe kell rátenni, és bekapcsolom a porszívót, így az kiszippantja a sok váladékot az orrából, ami nagyon le van tapadva Neki. Ez nem egy egyszerű nátha, sajnos 3-án este ügyeleten kötöttünk ki, kiderült akut garatgyulladása van. :( 39 fokos láz, de csak aznap volt lázas, azóta nem.
Próbáltuk úgyis csinálni az orrporszívózást, hogy Ő fogja meg, Ő csinálja magának, de hiszti volt. Le kellett fogni Apának, alig bírt Vele persze, de tényleg muszáj bevetni ezt, mert különben gond lesz. 2 napja porszívózzuk az orrát naponta 2x. Először belefújok orrspray-vel, hogy lazítsa fel, és utána szívjuk ki. Sok kijön belőle szerencsére, jól kitisztul. Már jobban van amúgy, köhögni köhög még azért, de az orra nem folyik, mint 3-4 napja.
Remélem most már vége lesz ennek a nyavalyás betegségnek. Most én vagyok benne, elkaptam, persze ilyenkor végig vonul az egész Családon. :( A 89 éves dédink esik át a leghamarabb rajta! Hihetetlen...
Tisztelt hozzászolók!
Engemnem nagyon érdekel ha mindenki ellentmond annak amit írtam,mert van háromma már felnőtt fiam, akik sosem voltak porszívózva, sosem kaptak orrcseppet, sőt azt is elmondhato, hogy mindösszesen ha 4-5 alkalommal kaptak antibiotikumot. Hála volt egy nagyon jó gyerekorvosunk aki alapból elutasította a kemikáliákat. Amíg csak lehetett elkerültük minden ilyen szer adását. Nem kaptak semmilyen pótvitamint, meg egyéb kiegészítőket.
S jelentem felnőttek és egy náthát lerendez a szervezetük 2-3 napalatt minden segítség nélkül. Tehát hagyjuk ezt a süketelést, hogy nem tud orrot fújni akkor fülgyulladás meg egyéb rákfene alakul ki.
Az a baj a mai orvoslással (tisztelet a kivételnek), hogy a gyógyszergyártok befolyásolása alatt vannak az orvosok, és érdekük, hogy minnél több gyógyszert írjanak fel, ahelyett, hogy hagynák a szervezetet kibontakozni. De mivel ezt már csecsemőkortól elnyomják ezért egész életükre gyógyszerekre lesznek szorulva.
Tehát miattam porszívózatok de inkább a szőnyegeket, azzal nem ártatoka gyermekeiteknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!