Már megőrülök anyósom félrebeszélésétől és nevelni akarásától. Mit kéne tennem?
Együtt élünk :( Nem is fogunk elköltözni sosem ez biztos a hiteleink miatt...
A problémák:
- rangeteg szót máshogy mond (ez nem tájszólás! senki sem beszél így itt csak ő!!!) ecő icó(eszel iszol) pizsoda(pizsama) ólmos eső??? és még rengeteg bődületes baromság
- minden mondatában káromkodik (már a kicsi is mondja utána, hogy f*sza, rohadt életbe- és ezek még a nem durvák)
- nem hagyja, hogy neveljem a saját gyerekemet!!! Ha bármit csinál a kislány hiába vagyok ott ő szól rá olyan hangerővel, hogy azt amit én mondok egyáltalán nem hallani... Mit tegyek kiabáljak én is, hogy a gyerek hallja hogy én is szólok? Ha én valamire azt mondom, hogy nem engedem, ő csakazért is megengedi a szemem láttára.
Kezdek megőrülni!! Mintha csak a szomszéd lennék aki átjött... szavam sem lehet? Már próbáltam kérni, hoyg ne káromkodjon annyit, és hogy ha én nemet mondok tegye ő is azt, de hiába... Halk típusú vagyok, nem veszekedős, és tiszteletlennek érezném magam, ha "kioktatnám", de a kéréssel semmit nem értem el :( A páromat hiába kérem, hogy próbáljon hatni az anyjára, őt ezek a dolgok nem zavarják, így nem szól semmit :( Én meg már megőrülök, nem tudom mit tegyek!!
Szia! Ez a tipikus, "megszoksz vagy megszöksz" helyzet. Mivel gondolom az anyósé a ház, azt nem szabhatjátok meg neki, hogy hogyan beszéljen.
Tényleg nincs olyan hely ahova el tudnátok költözni? A gyerekkel pedig sokat beszélj, vagy beszélj neki helyesen, és mond meg neki, hogy ne úgy kell mondani, mint a mamája, a csúnya szavakat pedig mond meg, hogy az nem használjuk. Szerintem még az is megoldás lehet, hogy kerekperec megmondod a drága mamának, hogy amíg így beszél a gyerek előtt, addig nem engeded a közelébe. Csak az a legnagyobb gond, hogy ti vagytok alárendelve az anyósnak:( Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kellett gyereket vállalnotok:(
Köszönöm a válaszokat! Jó volt egy kis erősítés Tőletek!
Nem, nem fogunk elköltözni, a ház fele a páromé (ezért vannak a hiteleink :() bár én úgy mennék innen, de lehetetlen sajnos. Igyekszem javítani a beszédbeli hibákat, sokszor anyós előtt is mondom már, hogy sárgarépa nem pedig "füttyüllő" a neve pl. ő csak azért elmondja még 3x ugyanúgy rögtön ...
Igen, sokszor inkább jobbnak látom elmenni otthonról sétálni, csak hogy ne is halljam a butaságait. Sajnos kisvárosban lakunk, nincs sok lehetőség, nincs játszótér sem, anyukám több 100 km-re lakik :( Így marad az utcán sétálás...
Amit kérek az falra hányt borsó :( Megszoksz vagy megszöksz? Megszokom, mert megszökni nem lehet, és közben őrlődöm sajnos
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!