Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szakítsunk időt a gyerekre?

Hogy szakítsunk időt a gyerekre?

Figyelt kérdés

A párom és én sokat utazunk külföldre, javarészt munka miatt. Ilyenkor általában a nagyszülők vagy rokonok vigyáznak a gyerekünkre, mert a munkahelyünk nem engedi hogy vigyük őt magunkkal. Plusz nem is tudnánk hová tenni.

Hetente általában 1-2 napot tudunk normálisan hármasban együtt tölteni. A férjemmel többet vagyunk természetesen együtt mivel kollégák vagyunk.

2012. jan. 7. 17:55
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha felmondani nem szeretnél, próbáld meg úgy beosztatni magad, hogy a gyerekeddel tölthesd az időd nagy részét. Mert ez így meddő kérdés szerintem. Ez olyan, hogy el akarok menni Új-Zélandra, de nem ülök fel a repülőre. Na. Hát akkor hol a megoldás?
2012. jan. 8. 09:48
 22/24 anonim ***** válasza:
Ha felmondani nem szeretnél, akkor nincs ötletem. Az is lehet, hogy a te gyermekedet nem zavarja, hogy mindig máshol/mással él, ez nagyon személyiségfüggő. Ha nem vesz fel új, rossz szokásokat, nem esik vissza egy korábban már elhagyott szintre (pl. bepisilés, cumizás, stb.), nem kezd dadogni, nem válik agresszívvé, akkor őt talán nem is zavarja annyira ez a helyzet. Viszont ha az előbbiek bármelyike megjelenik, azt tanácsolom, hogy az ő érdekében mégiscsak keress más munkát, ha van rá lehetőséged. Az persze megint más kérdés, hogy te magad mit érzel ezzel kapcsolatban, és mit fogsz érezni, amikor 10 év múlva rájössz, hogy kimaradtál a gyermeked életéből. Kiskamaszként már nagyon nehezen fog elfogadni, és hidd el, ezt a mulasztást többször is visszahallod majd tőle.
2012. jan. 8. 10:31
 23/24 anonim ***** válasza:

"Felmondani nem szeretnék, mindketten szeretjük amit csinálunk."

???

Oké, hogy szereted a munkádat, de jobban, mint a gyermekedet? Nekem lehetne akármilyen álom-állásom, a gyermekem érdekében otthagynám, és egy percig sem bánnám!

Úgyhogy gyorsan dönts: másik beosztás vagy másik munkahely. A gyerekeddel együtt töltött időt nem tudod se 1, se 2. se 30 év múlva bepótolni, mert ez PÓTOLHATATLAN!

Ha pedig nem akarod otthagyni a melót, akkor törődj bele, hogy valószínűleg a gyermek nagyobb korában nem lesz túl nagy kötődés, elképzelhető, hogy a rokonokat jobban fogja szeretni, mint téged/titeket. Nem olvashatsz neki mesét este, nem vigasztalhatod meg, amikor elesik, és beüti a lábát, nem láthatod, azt, amikor jön haza az oviból, és mutatja, hogy milyen szépet rajzol és még sorolhatnám...

2012. jan. 8. 12:05
 24/24 TKI Ibolya ***** válasza:
"Felmondani nem szeretnék mind ketten szeretjük amit csinálunk."Szerintem ez meddő vita!El kell döntened ki vagy mi fontosabb te és a munkád vagy a gyereked.Karriert akkor érdemes egy anyukának építeni ha mellette nem sínyli meg a család.Lássuk be ez nálatok nem így van.Nekem az jön le az egészből hogy te és apuci jól érzitek magatokat csórikám (ahogy hívtad az elején a gyerekedet) meg alkalmazkodjon.
2012. jan. 8. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!