Meddig lehet ráhagyni a gyerekre hogy nem eszik? SOS Nem
eszik a lányom!
Figyelt kérdés
Sokszor hallom hogy tudja a gyerek mennyi étel kell neki. A kislányom tegnap reggel óta szinte semmit nem eszik. Joghurt,és pár szelet felvágott,meg narancsot.
Tegnap még nem aggódtam,de ma sem eszik. Akár mit kínálok neki mindent,elutasít és csak hisztizik. A gyümölcsöket,joghurtot,és az egyéb "nasikat" eltettem mert csak azt enné,és egész nap rendes főtt ételt nem eszik! Viszont a hisztitől már kivagyok. Mit csináljak vele???
2011. nov. 20. 16:42
1/8 anonim válasza:
Nézd nem akarok kötekedni, de ha csak azt hajlandó meg enni akkor egye azt. Tudom hogy ez nem a legjobb, de unokahúgommal is ugyanez volt 1 évig, csak joghurtokat volt hajlandó meg enni meg néha néha levest is evett, de mást nem. Bátyám többször vitte orvoshoz ez ügybe mert tanácstalan volt ez, de az orvos azt mondta hogy most ezt igényli a gyerek meg minden, és ha tényleg nem eszik mást akkor muszáj azt ennie amit ő akar. Igaz ez nem hosszú távú megoldás de arra jó hogy ne éhezzen. Ha végképp nem eszik meg semmit akkor adj egy kicsi olyat amit meg eszik. Aztán hidd el előbb utóbb megfogja unni és kérni fogja a főtt kaját. Van ilyen sajnos ezt túl kell élni, de javaslom hogy mindenképp vidd el orvoshoz ez ügybe, mert ehet hogy valami betegség okozza ezt.
2011. nov. 20. 16:50
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi. Még régebben olvastam egy hasonló kérdést,ott meg "leoltották" az anyukát hogy azért nem eszik a gyerek mert egész nap ilyen nasikkal tömi!
Nem tudom,most akkor csak joghurttal,gyümivel meg kukival/kukoricapehellyel etessem?!
2011. nov. 20. 16:53
3/8 anonim válasza:
Én is azt mondom, hogy ebben az esetben azt kell adni neki, amit kér, mert különben tényleg semmi nem lesz a gyomrában. Az én lányom éveken át rossz evő volt. De sosem volt beteg, sem gyenge. És ki is nőtte.
2011. nov. 20. 17:03
4/8 anonim válasza:
Szia!Mennyi idős a kislányod?Nekem volt ilyen gondom egyszer a lányommal,kiderült hogy valami fertőzést kapott és fájt neki.Ő is csak bizonyos ételekből evett és hisztizett,aztán kiderült mi baja van.Több mint egy hétig tartott.Világits bele elemlámpával a torkincájába,nincs-e baj.Ha tegnap reggel óta csinálja sokminden lehet,én nem hagynám rá,éhen nem fog halni.Nasit én nem adnék neki egyáltalán,joghurtot,felvágottat igen.Ne3kem az is bevált ilyen egy két napos nem evős időszakban,hogy én ettem jóízűen,vagy apa,ki volt már kicsit éhezve,mert nem ette meg az ebédet,vacsira megette apa ölében.Előtte jóü evő volt?Vannak ilyen időszakok,de 1-2napnál nem több.
2011. nov. 20. 17:08
5/8 A kérdező kommentje:
20hónapos,és nagyon jó étvágyú volt mindég is. Már vagy 1-2hónapja tart,ez a "nem eszek rendesen,válogatok korszak"! Főtt ételt legalább napi egyszer evett,leginkább levest,de most azt sem!
2011. nov. 20. 17:28
6/8 A kérdező kommentje:
Most is direkt neki,májat vettünk,mert nagyon szereti. Már egy fél napja könyörgünk neki a párommal hogy egyen,de semmi!
2011. nov. 20. 17:30
7/8 anonim válasza:
Nekem a fiam ezt akkor csinálta, amikor jött a foga. Ez sajnos hetekig is eltartott. De amikor már nem bántotta a foga, visszaállt a régi rend.
2011. nov. 20. 18:09
8/8 anonim válasza:
Bizony, lehet, h jön a foga.
Amúgy meg ha korábban nem lett volna jó étvágyú, akkor is elég annyi a bölcsiseknek, amennyit kívánnak; gondolj bele: akár évekig képesek élni KIZÁRÓLAG anyatejen, azaz egyfajta ételen. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!