Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg "nem szeret" a fiam?...

Tényleg "nem szeret" a fiam? Vagy miért viselkedhet így a két évesem? Elronthattam valamit?

Figyelt kérdés

Egyébként is nyár óta apás, de azért így még sosem viselkedett velem. Nekem is mondta, hogy "hiányottál" meg "szejetjek" de persze apjának többször. (én voltam vele itthon) Mióta bölcsis 2 hónapja változott a viselkedése, még jobban apás lett. Ezt betudtam annak, hogy én vittem a bölcsibe és én hagytam ott, talán "haragudott". Persze bölcsi után 100%-osan az övé voltam, játszottunk és jó volt a hangulat, mikor apja hazajön, megkergül a gyerek, és csak apa, apa, apa. Kb 1 hónapja pedig már olyan szintre jutottunk, hogy éjjel nem tudok átmenni hozzá, mikor sírva kel, mert úgyis apa kell, anya menjen ki. Elkezdődött durván a nem korszaka is, de velem is elutasító főleg ha apa van. Apa nem tud egyedül wc-re sem menni. Tegnap volt a tetőpont, amikor mentem érte bölcsibe, és már az öltözőben hallottam, hogy sír, hogy apa jön!! (a héten kétszer is ment érte az apja, mert én beteg voltam, és akkor ő volt az első akiért mentek, egyébként én mentem érte eddig is, és nem elsőnek hoztam el) Az öltözőben végig nyafogott, hogy apa mindjárt jön, hazafele a vele 15 perces utat 45 perc alatt tettük meg, mert ment a hiszti, hogy apa jön, itthon meg egyenesen megmondta, hogy "anya nem szejetjek" Ő is sírt, én is sírtam, mert ez már kiborított. Hozzá kell tennem, hogy 8 hetes terhes vagyok a kistesóval, így amúgy is érzékenyebb.

Próbálom a dackorszakát kezelni, de az apja sajnos olyan "na most az egyszer" típus, aki 50-szer elmondja, hogy "kicsikém, ezt azért nem csináljuk, mert....." mikor kétszer is elég lenne neki magyarázni szerintem.

Szóval nem tudom, hogy ez miatt e, vagy valóban érezheti, hogy kistesó jön? Ráadásul nem felhőtlen a babavárás sem, mert 3 hete beteg vagyok, és korábban volt már korai vetélésem is.... Szerintetek? Nálatok volt ilyen? Bocsi, hogy hosszú lett, de ki is kellett írnom magamból.

2012. jan. 6. 11:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam is apás, mert őt ritkábban látja! Ha itthon van megszűnök létezni és csak Apa jó, nagyon féltékeny is rá!

Ha azt mondja nem szeret, mondd azt, hogy kár pedig én nagyon szeretlek, és a párod is álljon melléd, mondja azt a gyereknek, hogy anyát nagyon kell szeretni! Nagyon fontos hogy álljatok ki a pároddal egymás mellett a nevelés kérdéseiben, legyetek következetesek, ne azt lássa a gyerek, hogy egyiknél ezt nem szabad de a másiknál igen ez nagyon fontos! Pl ha hisztizik a gyerek és én elküldöm a bünti sarokba, de ő odaszalad az apjához "segítségért" akkor apuka azt mondja, anyád a bünti sarokba küldött úgyhogy oda kell menned!

2012. jan. 6. 11:45
 2/3 anonim ***** válasza:
61%

Folyt köv::

Nekem akkor volt a legdurvább mikor szülni mentem, 4 napot a férjem volt a gyerekkel, azóta triplán ő a világ, de ez csak átmeneti időszak...

2012. jan. 6. 11:46
 3/3 anonim ***** válasza:
hát az enyém 5 éves és rendszeresen megkapom még mindig hogy téged nem szeretlek csak apát! Egyrészt mert többet van velem apa dolgozik, én meg itthon vagyok a kistesóval ő már ovis. Mivel én vagyok a szigorú én csinálom vele rossz dolgokat pl reggeli ébresztés, fogmosás, gyógyszer beadás, és egyéb ezekért szokta mondani, mert persze a férjem ezerszer engedékenyebb. Volt is ezen vita megmondtam neki hogy ha én megtiltok pl valamit akkor azt ő se engedje, és ha nem is ért egyet velem, ne a gyerek előtt vitassuk meg mert nem hülye. Most ha ezt mondja akkor én azzal kontrázok, hogy jó akkor majd apa olvas neked mesét meg apa csinál neked vacsorát ha csak őt szereted tőlem ne kérj semmit. Ez a kettő mindig az enyém kistesó után is meg akartam tartani. Apa erre meg azt mondja neki, hogy azt csak anya tudja ő nem ért hozzá. Na erre jön a de szeretlek anya téged is. Őszintén szólva én volt hogy bőgtem emiatt de már tudom, hogy ez csak pillanatnyi harag és így mutatja ki a dühét. apa a játszótárs, anya meg a rendszabályozó testület, egyértelmű hogy apa lesz a jobb fej főleg egy fiúnak:)
2012. jan. 6. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!