Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Összesen (mindenkire) mennyit...

Összesen (mindenkire) mennyit költöttetek idén karácsonyra?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 07:06
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

elsö vagyok.

mi elég sokat költöttünk/kötünk karácsonyra, de ez az amikor találkozom a családdal, amikor egymásnak tudunk adni. Mi évközben nagyon messze lakunk mindkét családtól, így egyikévben itt egyikévben ott. Ez az az ünnep mikor egyiknek csomagot küldünk a másiknál meg ott vagyunk.

Mivel évközben még egy csokit sem tudunk egymásnak venni, így nekünk nincs évközbeni ajándékozás senkinek sem.

gondoljatok bele hogy pl egy évben a tesódnak vagy anyukádnak mennyi mindent veszel. pl szülinap, névnap, anyáknapja, nönap, csak úgy megláttam stb... viszek egy szép virágot neki, sütök neki sütit, viszek a pörköltböl stb... mi nem költhetünk rájuk egy fillért sem.

anyukám is mindig nagyobb összegü ajándékot ad mert ö is úgy van vele hogy míg tesómékat eteti egész évben, a gyerekek hébe hóba kapnak ezt azt csak úgy addig mi semmit.

kislányom csak úgy nem kap semmit. ha kap valamit az születésnap. egyedül ruhákat veszem meg amire szüksége van vagy tetszik, de játékot nem kap. nincs is sok játéka.

2011. dec. 19. 12:21
 22/36 anonim ***** válasza:
Na igen. Bár idén nem nagyon tudtam venni a gyermekeimnek, de erős évben, sem veszek 3-5000 Ft-nál nagyobb értékben. A rokonoknak, meg idén is mint már egyszer írtam só gyurmázunk. Már nem ajándékozunk évek óta a rokonok közt, mert nem akarunk sem versenyezni, sem kellemetlenséget okozni. Sem kellemetlenül érezni magunkat. A gyerekek egy kedves ismerőstől kapnak apróságokat, ill. egy nagyon kedves GYk-ástól szinték kaptak nagyon jó kis játékokat. Ezen kívül a gyerekek építenek egymásnak legóból és azzal lepik meg egymást. Így nem költünk. Az idei az eddigi legszűkösebb karácsonyunk, de valahogy mégis úgy érzem a mostani a legszebb. El is neveztük az ideit a csodák karácsonyának.
2011. dec. 19. 12:24
 23/36 anonim ***** válasza:

Az én családomra, 8 emberre kb. 25-30 ezer forint, a férjem családjára 4 emberre kb. 30 ezer forint, a 3 éves kisfiamra kb. 7 ezer forint, a 4,5 hónapos kislányomra 2-3 ezer forint. A fenyőfát már megvettük, 8500 Ft volt, Nordmann fenyő.

Szóval kb. 80 ezer forintot költöttünk összesen.

2011. dec. 19. 12:29
 24/36 anonim ***** válasza:
Kb. 30 ezer Ft értékben vettük meg az ajándékokat. 3 gyerek, szüleink, testvéreink.
2011. dec. 19. 12:31
 25/36 anonim ***** válasza:

Fa 4000.- plafonig érő luc.

Szaloncukor -nem számoltam.

Kaja -beleolvad/t a rendszeres heti bevásárlásokba.

2011. dec. 19. 12:32
 26/36 anonim ***** válasza:

fiamnak thomas mamusz 500 ft,bilikönyv 1500,hintaló-ez ingyen volt,golyópálya játék 2000 Ft.

férjemnek 1 üveg ital 1200,vállmelegítő 2100

nagyszülők és dédik lidl-s naptár 1600,fotók 2200

sógornőm kislánya könyv 1500,golyópálya 2000

sógoromék ital 1000.

szerintem kajával,utazással,mindennel kijön 20000 ft-ból.szerintem is felesleges milliókat költeni,nem erről kellene szólnia.

2011. dec. 19. 12:59
 27/36 anonim ***** válasza:
A kislanyomnak 2 fp jatekot vettem az egyik mokacenter a masik zenelo mehecske valamint kap meg nevreszolo hercegnos torolkozot.Kb 15ezer forint.A ferjem kap egy okostelefont kb 87ezer forint.De nem magyar fizetesbol!!!!Szulok sajnos nagyon messze igy nekik nem vettunk semmit.(ha megyunk ugyis viszunk valamit).Baratnomnek arckremet vettem meg szemfesteket kb 5ezer forint.
2011. dec. 19. 13:17
 28/36 anonim ***** válasza:

11/27-es vagyok

utolsónak üzenném:attól még hogy veszünk egymásnak ajándékot,nem csak erről szól.csak egész évben alig veszünk magunknak valamit,meg egymásnak,mert nincs rávaló,és ilyenkor van rá alkalom.

a gyerek nálunk csak szülinapra,névnapra,Karácsonyra kap ajándékot.Év közben csak valami apróságot szokott kapni.A pénzt amit kap,mindig eltesszük és ha szükség van valamire neki,abból megvesszük.azért nem költjük el,hogy most szülinap van,és kapta a pénz,akkor költsük is el,csak ha van valamire szüksége.

2011. dec. 19. 14:02
 29/36 anonim ***** válasza:

kisfiam: 8000 (legó)

kislányom: 5000 (játékcenter)

szülők, nagyszülők, tesóim: 6x (180+400) (fénykép+fényképkeret)

keresztgyerekek: 2000, 2000, 4500, 5000

Összesen: 30.000

Csomagolópapír maradt tavalyról.

2011. dec. 19. 14:14
 30/36 anonim ***** válasza:

miután elolvastam a hsz-eket megállapítottam, hogy szörnyen csóró család vagyunk :)

jó értelemben, azért baromi irigykedem arra aki megteheti, hogy költ...

én 15.000.- vettem a faimnak játékokat, férjemre családra még +2000.- költötte (nálunk nincs ajándékozás csak a gyerekek kapnak)

a kaja (húsleves, rántotthús) 5000.-ből megvan, de eladtam a régi játékokat amikért 20.000.- kaptam így azt mondtuk idén veszünk egy igazi fenyőfát (eddig mű volt...)

mondjuk akkor legyen 10.000.- összesen :)

2011. dec. 19. 15:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!