Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4,5 éves gyereketek mennyire...

4,5 éves gyereketek mennyire ismeri a betűket?

Figyelt kérdés
Én ki vagyok akadva az enyémen,mert az összeset ismeri. Soha nem tanítottam, ha kérdezte-anya ez milyen betű?- válaszoltam milyen. Most ott tart,hogy bármilyen szót betűzve elmond,és a laptopomban a keresőbe beírja amelyik szót akarja. És majdnem hibátlanul leírja. Hiába mondom neki,hogy ne tegye,majd az iskolában bőven ráér. Nem gépezik sokat,csak néha meséket néz itt vagy épp gyerek dalokat hallgat, ilyesmi. Kicsit aggaszt a dolog. Van másnak is ilyen gyermeke? Hogy kicsit többet tud a korához képest? Rosszindulatú megjegyzéseket nem kérek,mert nem dicsekszem,csak kérdezek.
2011. dec. 10. 13:42
 1/4 anonim ***** válasza:
nekem még csak 3 éves a fiam,de szerintem ne aggódj e miatt.nagyon okos és ügyes a fiad.olyanok mint a szivacs,sokat mejegyeznek főleg ami érdekli őket.a fiad érdekli a betük szerintem nincs ezzel semmi gond.gyorsan tanul,és ezt majd ki kell tudnod okosan használni.
2011. dec. 10. 14:04
 2/4 anonim ***** válasza:
az en fiam 5 eves lesz januarban es o is mindig erdeklodik melyik milyen betu es a nevet mar le is tudja irni,igaz szerintem csak rogzultek neki a betuk es a sorrend.Nem ismeri mindenik betut de sokat igen szerintem abbol baj nem lehet,erdekli es megjegyzi:)oruljunk neki:)
2011. dec. 10. 14:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem baj ha tudja, és más is van ezzel így. Iskolában legfejlebb adnak neki extra feladatot, ha nagyon előre van a többitől, beszélni kell majd a tanárral.

Az enyémek is tudták, és még sok minden mást. Ami érdekelte őket, mondtuk. Kisfiunk másfél évesen tudta az összes amcsi államot, tetsztt neki a térkép, és csomó országot. Még beszélni is alig beszélt én mondtam ő mutogatott. Nyugodtan válaszolj, foglalkozz vele ami érdekli, ragad rájuk minden.

Ez nem ok aggodalomra ne félj !

2011. dec. 10. 14:54
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én fiam 4 éves múlt. Most már érdeklik a betűk de én is úgy látom hogy ez ilyen mechanikus dolog nála, felismeri az ő nevének betűjét és egymás mellé tudja tenni de mást még nem és ez nem is áll össze neki hogy a hang amit hallok az a betű amit leírok:)

Inkább ilyen tárgyi tudás mint az autójelek:)

Az én fiam nem exxtra okos, átlagos gyerek:)

Sok velünk egykorú gyereket ismerek akik le tudják írni a nevüket és szinte minden betűt ismernek, a laptopon is. Hát hiába ez már egy más kor :)

2011. dec. 10. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!