Ha nem iszik tejet, tejitalt, tápszert a gyereketek, mit ad neki helyette? Mi egy napi menü?
Kislányom 14 hónapos és 2 hónapja semmiféle tápszert, tejet, tejitalt nem fogad el. (Kipróbáltunk már többfélét, ízesítve, natúrba, bárhogy, de nem kell neki.)
Eszik sajtot, túrót, joghurtot, húst, de nem tudom, hogy vajon megfelelő-e a mennyiség, amit megeszik ezekből.
Akinek a babája/gyermeke nem iszik tejes dolgokat, mit adtok neki helyette, és mennyit kap az egyéb tejtermékekből?
*mit adtok neki helyette?
Bocsika, elírtam!
szia! Az én fiam sem fogad el semmi ilyesmit. Minden kajába próbálok belecsempészni valamilyen tejterméket. Vacsorára tejpépet kap még mindig és egy darabig nem is szándékozok másra váltani.
Mennyiség: este 200-220 ml tejpép, tízóraira joghurt, puding, krémtúró (van amikor 2-t is megeszik), gyümölcshöz 2 ek. túró, az ebédbe mindig teszek sajtot, tejfölt.
Reggel ébredés után 100%-os gyümölcslevet szokott kapni.
Ja, és 15 hónapos a fiam.
A lányom 9 hónapos, és 1 hónapja egyáltalán nem kap tápszert.
Reggel megeszik 1 pohár (150 gramm) natúr joghurtot gyümivel, vagy kb. ugyanennyi túrót gyümivel.
Ebédre főzeléket kap, de ha olyan, akkor reszelek bele egy kis sajtot; pl. spenótban nagyon finom, vagy brokkolival.
Uzsonnára üveges tejbegrízt kap, vagy ha későn eszik, akkor joghurtos gyümit (üveges).
Este pedig tejpépet kap, 200 ml vízből és 5 kanál porból.
Így azért elég jó mennyiségű tej alapú dolgot eszik szerencsére.
Köszönöm a válaszokat!
Én is mindenbe próbálom beletenni a tejes dolgokat, csak nem tudtam, hogy vajon elég-e neki. De látom nálatok is hasonlóképp működik. Még egyszer köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!