Akinek nincs segítsége hogyan oldja meg?
Fiam 2,5 évs.Faluban lakunk nekem cukrász a végzetségem.Párom 6-tól fél 3-ig jár dolgozni.Anyósom,apósom itt laknak,de anyósóm még nem nyugdíjas,apósomnak meg nincs sok türelme a gyerekhez.
eddig se nagyon találok munkát,nincs hova vissza mennem dolgozni.A kérdésem tehát hogy itt a faluba csak fél 3-tól lehet vinni óvodába a gyereket.Milyen munkát találok ami 8-tól van??Mert ugye be is kéne érnem a városba.
Ki hogyan oldja meg az óvodába vitelt akinek apszolúte nincsen segítsége???Kétségbe vagyok esve mert naygon hamar itt lesz hogy oviba menjen a fiam.Most is mennék dolgozni mert bölcsibe beadnám,de nincsen semmi csak 3 műszak amit meg még annál jobban se tudnék megoldani:(
Meg ha nyugdíjas is lenne anyósom akivel nagyon is elvan a gyerek akkor is 5-re át kéne vinnünk hozzájuk,mert párom is negyed 6 fele indul dolgozni én meg mehetnék a hajnali busszal.
Segítsetek ti hogy oldjátok meg???Egyszerűen most döbbentem rá hogy mennyire nagy segítség azoknak akiknek van sok segítségük:(

Mikortól van ovi????
Nyolctól általában irodai,postai,banki munkák vannak.
Anyósod sem tudja reggel elvinni munka előtt?

Nem akarlak elkeseríteni, de nem igazán lehet megoldani.
A férjem pont ezért elhordja egy ásik városba reggelente a fiunkat, oviba, mert ő nyolcra jár dolgozni, fél 5-ig, így van a gyerek oviban.
Mivel én két műszakban vagyok, ezért itthon semmiképp sem tudtuk volna oviba iratni.
Az megoldás lehet, h após elvigye, a férjed pedig elhozza.

Ez nem csak faluban, kisvárosban lehet gond.
Én budapesti vagyok, a szomszéd kerületben dolgozom. Mégis, a BKV-val jó 45 perc beérni a munkahelyemre. Nálunk elvárás, hogy munkakezdéskor, 7:30-kor már az íróasztalnál üljünk, ellenkező esetben fegyelmi. Emiatt én nem is tudom elvinni reggelente oviba gyereket, mert mikor én elmegyek otthonról, fél 7-kor, még nincs nyitva az ovi.
4-kor végzek melóhelyen, ami gyakorlatban azt jelenti, hogy 4:10 körül lépek ki a kpun. 5 előtt kicsivel érek el az oviba, amikor már alig van ott más gyerek.
Én őszintén csodálom és irigylem azokat a szülőket, akik ráérnek 8-fél 9 felé oviba vinni gyereket, és délután 3-fél 4 felé már érte is mennek. Nem otthon vannak, dolgoznak, de hogy nem 8 órát, az is biztos.
Cukrász vagyok(pék-cukrász)
tehát nem hiszem hogy bankba vagy irodába fel vennének max gyárba sorra:(
Haza hozatal nem gond mert akkor a párom el tudja hozzni.Anyósom is 6-ra jár a városba 3/5 5-ös busszal megy reggel:(
Apósomat hagyjuk olyan mintha nem is lenne mert semmi türelme nincs hozzá 20 percre nem lehet őket együtt hagyni hogy fiam ne sírjon vmi miatt.....tehát őt nem!
Hát igen lehet jobban járok én is ha körbe nézik a városi ovikba de félek hogy oda meg nem veszik fel túljelentkezések miatt.Amúyg csak szeptembertől lesz ovis mert júniusba tölti a 3-at de már előre parázok mindentől.
Van olyan városi ovi ahol minimum fél 6 ra lehet vinni a gyereket??Győrbe kellene bár majd rákeresek neten.....
Hát ez a szomorú hogy szüljenek gyereket a nők,de egy hova??".Meg teremtsenek munkahelyet is:((

Szia!
Melyik településről vagy Győr mellől?
Mi is csak ketten vagyunk a férjemmel a 2 gyerkőcre, nagyszülők messze laknak. Jövőre már mindkettő ovis lesz. Mi a helyi oviba járatjuk őket. Nálunk a megoldás 2 autó, én viszem majd őket reggel fél 7-re, párom megy értük délután 4 körül. És reménykedünk abban hogy nem sokszor kell majd túlóráznunk, mert akkor borul minden.
És igazad van, tényleg egyszerűbb ha van a közelben 1-2 rokon.
Gönyű:)
Hát kocsink egy van sajnos:(

Megértelek.
Èn sem tudom hogyan fogom megoldani.Mindkét nagyszülö messze(1000km és 65km),rokonok is.
A férjem korán jár.Nekünk 2 gyermek van.A lányom már ovis viszont a fiam 1 évmúlva kezdi az ovit....Nem is tudom hogyan lesz.
Ha cukrász vagy miért nem csinálsz interneten hirdetést bevállalni sütni.Tortákat,süteményeket normális áron.Ismerek egy hölgyet.Ö is így indult.Otthon sütött (feketén)Nagyon ment neki,mert szép tortákat sütött,minden formában.Esküvöre,szülinapra......
Ha müködne csinálhatnád hivatalosan is....

Öcsémék kisvárosban élnek. A sógornőm is dolgozik, mióta az ikrek 2 évesek lettek. Sógornőm más városban dolgozik. Öcsém 7-re (néha fél nyolcra) jár az irodába. Előtte bevitte a lányokat a bölcsibe/oviba. Még csak a dadusok közül volt bent egy-egy, de több gyerek szülei is csak így tudták megoldani. Ott ez működik. Amióta iskolások a tanítónéni adott nekik egy osztálykulcsot, az iskolakapu már nyitva van. Elsősök... Eddig ez is jól működik.
...Amit az utolsó ajánlott, jó ötlet. Lakodalmak, keresztelők, névnapok, ilyen-olyan alkalmak...szerintem egy idő után jól keresnél.

És mi lenne, ha elvégeznél egy dajka tanfolyamot, míg otthon vagy, és beszélni az illetékessel, hogy te lennél a délelőttös gyerekvigyázó az oviban. Nem óvónéni, csak dajka. Hogy az ilyen esetekre is legyen valaki.
Otthon pedig amíg még nem dőlt el, hogyan is lesz, csinálhatnál esetleg tortákat eladni megrendelésre. Hirdesd magad szájról szájra.
Aztán majdcsak megy anyósod nyugdíjba, és akkortól keresgélhetsz munkát a városban.
hát dolgozgatok itthon:)))de hiddjétek el ebből nem lehet meggazdagodni.Épp hogy csurran valami ha leszámolod az anyagot..:(Én meg inkább csinálok jobb fajtát minthogy silány anyagokat veszek.De van itt egy másik nő is aki vállal és jóval alám dolgozik.:(Én már ennél lejebb nem tudok menni mert akkor tényleg nem keresek semmit csak a fiamtól veszem el az időt.Mert a jó munkához idő kell.
Dajka,óvónő annyi van itt hy még egy ovit lehetne nyitni sajna:(Barátnőm is dajka mégse kell az oviba:(Beadtam egy helyre a jelentkezési lapomat (gyárba:( )talán hívnak mert most hívogatják be az embereket.
Munkaidő 8-tól fél 5!Minden nap 6 ra érek majd haza és utána főzni,takarítani....de legalább lenne valami nem is panaszkodásként írtam.
Szorítsatok kérlek hogy összejöjjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!