Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adta be valaki teljes napra 1...

Adta be valaki teljes napra 1 év körüli gyermekét bölcsibe, úgy hogy nincs semmi segítsége?

Figyelt kérdés

Külföldön élek. 1 éves lesz a babám. Senkink sincs a közelben. Párom jól keres félre tenni és nyaralni is tudunk mindig. De mindig is dolgoztam. Kerestem munkát, és találtam egy fejvadász céget akik pont engem keresnek. Most fognak kiközvetíteni a cégnek, a legjobb, hogy azért is találnak nagyon jónak mert a cégnek kell a magyar nyelvtudás német és angol nyelvtudás is ami nekem megvan. A közvetítö cég közölte, hogy a cégnek csak teljes idöben kell valaki, de mivel minden tudással egybevéve csak én vagyok ezért közlik a céggel, hogy én inkább 4 órában dolgoznék. Mondtam a közvetítö cégnek, hogy kérdés mekkora összeget ajánl a cég egésznapért. Ès most kicsit megijedtem, hogy mi van ha oda igér a cég egy elfogadható összeget teljes napra?

A kislányomat csak napközibe tudom beadni, itt nincs bölcsi, habár a napköziben meg csak max 5 gyerek van.

Na de beadjam egész napra? èn nagyon munka párti vagyok és félnapban mindenkinek jót tenne, de 8 órában? pl ha 8-ra megyek dolgozni akkor 7-kor le kell adnom a gyereket, majd este 6 elött nem leszek otthon mert a cég még a közelben sincsen, és olyan ipari negyedbe ahova nem szivesen költöznénk. A párom is ugyan így dolgozik.

2011. aug. 10. 17:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
nekem nincs tapasztalatom, de egy kolleginámnak muszáj volt, mert egyedül maradt a babával és csak így tudtak megélni. semmi gond nem volt belőle, hamar megszokta a kicsi :D ha abban a helyzetben lennék én is ezt választanám. nem lenne ott rossz helyen :D
2011. aug. 10. 17:52
 2/12 anonim ***** válasza:
28%
Ha munkapárti vagy miért szültél?? Tudhattad, hogy egy gyereknek az a legjobb ha 3éves koráig otthon van az anyukájával. Nekem 15hónapos a lányom, de eszem ágába se jutna bölcsibe adni.
2011. aug. 10. 17:54
 3/12 anonim ***** válasza:

"Ha munkapárti vagy miért szültél?? Tudhattad, hogy egy gyereknek az a legjobb ha 3éves koráig otthon van az anyukájával. Nekem 15hónapos a lányom, de eszem ágába se jutna bölcsibe adni."

Különbözőek vagyunk.

Valóban szerencsés az aki a gyermeke 3 éves koráig tudja neki biztosítani,hogy állandóan anyával lehessen.

DE!Attól még nem rossz anya valaki,mert úgy teljes az élete,hogy teljes munkaidőben állást vállal.

2011. aug. 10. 19:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Hát ha azt írod,hogy a férjed viszonylag jól keres még nyaralni is tudtok akkor végül is annyira nem vagytok rászorulva a pénzre!Én nem mennék vissza dolgozni 1 éves korában ha nem muszály max akkor csak 4 órában!Hidd el!Ezek az évek visszahozhatatlanok!1 évesen???akkor kezd el járni,egyre többet beszélni,egyre jobban okosodni,önállóan enni maj jön a szobatisztaság,biciklizni tanítani stb ezekről mind lemaradnál???

Az én véleményem az,hogy 1 év körül nem tenném be bölcsibe a gyerkőcöt!Engem is hívtak vissza dolgozni most szept.1.-én kellett volna kezdenem,hozzáteszem nekem is nagyon jó munkahelyem van de mondtam a főnökeimnek,hogy még egy kis időt had töltsek még a fiammal!Most 15 hós,és abban maradtunk,hogy 2 éves koráig itthon maradok!Egyszerűen a szívem szakadt volna meg ha be kellett volna adnom,úgy érzem soha nem bírtam volna megbocsájtani magamnak!

2011. aug. 10. 20:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Kérdésedben benne van a válasz is, dolgozni szeretnél és van olyan összeg, amennyiért vállalnád a melót. Ez sajnos azzal jár, hogy sokkal kevesebb idôt fogsz tudni együtt tölteni a babáddal. Hogy ez megèri-e neked, amikor nem kényszerûségbôl kell ùjra munkába állnod, neked kell eldöntened. Én nem mennék vissza még, 1 éves a babám.
2011. aug. 10. 20:20
 6/12 anonim ***** válasza:
10 hónapos volt a lányom mikor bölcsibe adtam,igazából nekem nagyobb törés volt mint neki! Nagyon szeretett járni...De az hogy az első lépését nem én láttam először hanem a dadák,nah az nagyon rossz volt! De nálunk szükség volt! Most a kisfiam 9 hós,most jobbak a körülmények és eszem ágába nincs bölcsödébe adni! Majd 4 évesen megy oviba,mivel év vesztes! Bár azt hozzá teszem hogy attól hogy bölcsödés volt olyan szinten ügyes,15 hósan mondokázott már 18 hósan szoba-és ágytiszta volt..Hogy eza gyerektársaságnak köszönhető-e azt nem tudom,de bizony a barátnőm lánya még 2,5 évesen sem tud csak pár szót.....
2011. aug. 10. 21:16
 7/12 anonim ***** válasza:
hát ha nem lennék rászorulva én nem dolgoznák,föleg 1 éves gyermek mellett.döntsd el mi fontosabb a gyereked vagy a munka.nem akarlak megbántani,de tényleg ha van pénzetek mért olyan fontos hogy dolgozz egésznap?mért nem az a fontos hogy a gyermekeddel legyél,csavarogjatok sokat,hiszen van miböl,még unatkozni sem kell.ha igy állnák anyagilag annyi helyre ellehetne menni,programokat szerveznék,ahol jol éreznénk magunkat,mert nekem az a fontos hogy a gyermekem boldog legyen.mégis ezt te mikor akarod neki megadni?
2011. aug. 10. 21:31
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is azt mondom, hogy ha nem vagytok rászorulva a pénzre, akkor minek akarsz dolgozni? Elhiszem hogy hiányzik a meló, de most a gyereked kéne hogy az első legyen! és bizony neki pedig az lenne a legjobb ha minél tovább vele maradnál!! Olvass utána egy kicsit annak hogy a szakembereknek mi a véleménye az ennyire korai bölcsiről. Nem jó azt elárulom :( Szóval én 1 éves baba mellől - ha nem vagyok rászorulva - még fél napra sem mennék melózni.
2011. aug. 10. 22:33
 9/12 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok, itt van pár vélemény:

"ha csak lehetséges a gyerekeket 3-4 éves korig a családban kell tartani. Ebben az időben az anya biztonságot jelentő közelségére van szüksége.Ebben az életkorban az érzelmi biztonság az alap, amiről indulva a gyerek megismeri a világot. A legnagyobb biztonságot pedig az anya jelenti. "

"A WHO ajánlásai közt szerepel, hogy a gyermeki fejlődés legfontosabb időszaka az egy-másféléves kor, amelyet a kisgyermeknek lehetőség szerint a családjával kell töltenie. "

"Amennyiben lehetséges, próbálják az anyai gondoskodást megadni a gyermek számára, legalább kétéves koráig. Ha szükséges a bölcsőde, lassan, fokozatosan szoktassák be a gyermeket.

Amennyiben legalább kétéves korig nem megoldható a gyermek otthoni nevelése, próbálják minél tovább halasztani a bölcsőde kezdését, a beszoktatás itt is fokozatos és lassú legyen."

2011. aug. 10. 22:38
 10/12 anonim ***** válasza:

az én fiam 18 hónaposan kezdte a bölcsit.

otthon tudtam volna vele maradni, de ránkfért egy kis plusz pénz, vállalkozásba kezdtem. kicsit sok volt nekem másfél év vele kettesben, sokszor voltam már vele türelmetlen, és neki is kevés volt az az inger, amit én nyújtani tudtam. vidéken lakunk, itt nincs sok kisgyerek vagy játszótér...

reggel 9-re viszem és alvás után megyek érte, így a kecske is jóllakott, a káposzta is megmaradt.

ha úgy érzed jónak, add be és ne legyen lelkifurdalásod miatta.

2011. aug. 11. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!