Azok az anyukak akiknek nagyon kis korkulombseg van a ket babo kozott, mondjuk16 honap, es semmi segitsege nincs, hogy birtatok egyedul?
az én barátnőm kislányai közt 18 hónap van, a szülei csak keveset tudtak segíteni, mert mesze laknak, a férje meg dolgozott. hát ,nem volt egyszerű. úgy fogalmazott, hogy olyan fáradt volt, hogy még a fejét sem bírta fölemeleni. :)
akkor kezdett könyebb lenni, amikor a második is. kb másfél éves lett. ui. mindkettő baba nem jól alvó volt az elején. mire az elsővel jobb lett volna, jött a második, és kezdhette elölről. viszont, nagyon hamar összenőttek a lányok, és ez nagy segítség a későbbiekben, hogy tündérien játszanak együtt, és imádják egymást. sztem nagyon nehéz az eleje, főleg, ha alvás stb. gondok vannak a gyerekekkel. de biztosan nagyon édesek lesznek mad együtt később. :)
nálunk 2,5 év lesz a különbség, az már kevésbé húzós, bár nem számítok így se fákylásmenetre. :)
A terhességgel nem volt semmi bajom. Emelgettem is a nagyobbat, persze csak ha nagyon muszáj volt. A szülés nekem is sokkal könnyebb volt, mint az első. 20 hónap van a kettő közt, állítólag ilyenkor jobb a szülés, mert még ki vagy tágulva eléggé.
Nekem a férjem 7-kor ment el, és 10-re ért haza. Az első 8 hónapban eléggé kivoltam. A kicsi sem szopni, sem aludni nem volt hajlandó, ami az első gyerek után elég szokatlan volt. 8. hónapos korában a kicsi megjavult, és azóta nyugi van. Ha leteszem alszik, napi 2*2 órát, meg éjjel 10-et. Most hozza be, amit eddig kihagyott?
Szerintem minden nagyban függ attól, hogy milyen természetű babát fogsz ki. Ha a második is olyan könnyen kezelhető lett volna, mint az első, szerintem nekem semmi bajom nem lett volna. Persze vannak itt nagyképű anyukák, akik állítják, hogy nekik milyen könnyű volt, mert ők nagyszerű napirendre szoktatták a gyereket. Na, ez nem tőled függ, ne legyenek illúzióid! Ha a gyerek nem alszik, amikor kell neki, az egész napodnak lőttek. Az enyém nem aludt, ha a fejem tetejére álltam, akkor sem.
A naggyal szerencsére később sem volt bajom, nem féltékeny egyáltalán.
Én ennek ellenére nem bántam meg, mert szerintem jobb, hogy ilyen kicsi a korkülönbség köztük. Már most is eljátszanak együtt.
Szóval az eleje tuti nehéz lesz, de kitartás! Ha az első fél-egy évet kibírod, utána sokkal jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!