Gyermekem az ellenségem?
Szomorú, hogy az jut eszedbe, hogy a nagyobb a Te ellenséged.
Valahol azt hiszem a válaszomban már írtam, hogy kb hogy éli meg a nagyobb, ha "hazaviszel egy új gyereket"
Ennél többet ő három évesen nem ért, így ellenáll, féltékeny, és nem tudja felfogni, hogy miért változott meg minden. Ki az a betolakodó az életében, akivel most az ő akarata ellenére osztoznia kell.
Ez neki olyan, mintha a férjed hazaállítana egy új nővel, hogy szereti, szeresd meg Te is, mert neki ugyanolyan fontos mint Te. Szerintem bután néznél rá, és talán még nagyobb hisztiket vernél le, mint a kisfiad.
Nincs recept féltékenység ellen, főleg a kisfiad korába. Légy türelmes, de ne zárd ki, mert a lehető legrosszabb eredményt fogod elérni ezáltal.
Ja, és soha többet ne fogalmazz úgy, mintha az ellenséged lenne. Ha így teszel, akaratlanul is haragudni fogsz rá a semmiért. Nem hibás a fiad semmibe. Nem ellenség, csak egy elkeseredett, csalódott, szeretetre éhes kisfiú.
Nem olvastam végig a második választ, de szerintem a kérdező anyuka azért így tette fel a kérdést, mert ez rövid és "velős", biztos sokan megnyitják. Nem negatívan értem, én is szoktam így.
Válaszolva a kérdésre, nálunk pontosan ez megy. Én épp emiatt tértem át egy hete a nappali etetéskehez a tápszerre. Reggel és este van még szopi, reggel a fiam még alszik, amikor szoptatok, este meg az apja szórakoztatja. Mivel a cumisüvegből elég szorgalmasan kell ám nyelni a szopihoz képest, az nagyon elfoglalja a kicsit, a nagy nem tudja elvonni róla a figyelmét. Az én lányom is 6 hónapos múlt, a fiam még nincs két éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!