Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tervezitek a karácsonyt,...

Hogy tervezitek a karácsonyt, mikor díszítitek fel a fát stb?

Figyelt kérdés

Nekem 3 éves lesz a kisfiam februárba. Feldíszítem a lakást, karácsony előtt kb. 1-2 héttel, szenteste napja előtt 1 nappal sütünk együtt mézeskalácsot. Biztos jó móka lesz neki, szaggatni, díszíteni.

A fenyőfát 23.án este feldíszítem, így már reggel lesz meglepi. Mivel 2 ajándékot kap, az egyiket már reggelre odarakom a fa alá. A másikat majd a délutáni alvás után hozza meg a jézuska. Délelőtt pedig felrakjuk a fára a mézeskalácsokat.

Után meg irány a konyha, apával meg majd játszanak. Azért majd néha rájuk nézek, de kora du. tuti, hogy a konyha rabja leszek:-)

2011. nov. 26. 14:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem az 5 éves fiam ma közölte hogy díszítsünk mert a szomszédok már elkezdték, úgyhogy ma nekiálltunk. együtt csináltunk adventi koszorút. mivel 2 hós öcsikéje van az ajándékokat idén a neten szerzem be, a nagynak már listája van nem maradhat ki semmi, szerencsére a rokonok között elosztva meg is kap mindent. A pici még csak apróságot kap. Kari előtt ha már a párom is szabin lesz elmegyünk nagybevásárolni. Már tavaly is együtt díszítettük a fát mert már nem alszik a fiam délután, azt mondtuk neki a jézuska nagy gyerekeknek üresen hozza a fát hogy feldíszíthessék. Azt sem akartam hogy előző este díszítünk mert akkor reggel már kellett volna az ajándék is, de én nem pizsiben álmosan akarok fotókat:) Így délelőtt én főzök apa és a gyerkőc díszit majd ebéd és megyünk fürödni, és felöltözni. Míg ő pancsol megjön a jézuska. Kb 5 óra körül elmegyünk még a nagyszülőkhöz is, mindkettő közel lakik, sőt este még a nagycsalád is összejön mert sok Éva van a családban akik névnapot is ünnepelnek. Idén a pici miatt ez kimarad és hát ki tudja mi lesz az ünnepi ebédből, mert kérdés hogy tudok e mellette főzni:)
2011. nov. 26. 22:46
 12/14 anonim ***** válasza:
Kedves utólsó előtti, bár nem irigyellek a buszos tülekedésért, de nézd a jó oldalát: nem kell főznöd, nem te takarítasz a vendégek után és akkor mentek haza, amikor elég a vendégeskedésből, ellenben a vendéget nem tudod kirakni olyan könnyen. :-)
2011. nov. 27. 06:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem 19 hónapos lesz karácsonykor a lányom,tavaly nem igazán érdekelte még,úgyhogy most lesz az első igazi karácsonya:-)Nagyon várom már.Mi úgy tervezzük a férjemmel,hogy 23.án este ha elaludt,akkor diszitjük fel a fát,és tesszük alá az ajándékait.Először 24.én a déli alvás alatt akartuk,de megyünk anyósomékhoz,és akkor nem lenne neki"ideje" örülni az ajándékoknak,fának,ezért hoztuk előre.Szóval reggel felkel,és ott a jézuska:-)Délelőtt játszás,délután anyósék nagy családi vacsi,másnap anyuék ebéd.Úgyhogy én végül is csak 26.án fogok főzni,akkor jönnek a testvéreink hozzánk est ebédre.A lakást tegnap feldiszitettük,volt is hiszti amiért az ablakra tettem a nagy mikulás diszt,illetve el is tört pár db "dabdát"(gömb diszt hivja labdának),a beiglit én sütöm majd 24.én reggel,vagy előző nap.Mézes kalácsot nem tudom sütünk e,eddig eszembe se jutott,de Ti ötletet adtatok hozzá:-)))Jaj már nagyon várom a karácsonyt!!!
2011. nov. 27. 06:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Tegnap 15:04 vagyok.

Kedves utánam levő!

Nem bántottál meg, nálunk nincs közös karácsonyozás. Rosszabb hétköznap? Nekünk így jó, nálunk ez van. Kicsit bonyolult a helyzet. Anyósékkal lakunk, itt lakik még egy sógorom is, így összesen hatan vagyunk. Sógor a barátnőjénél lesz. A másik sógor a szomszéd utcában, a barátnőjével, kisfiával és a barátnője családjával. Anyós-após lesz itthon, de ők nem ünnepelnek. Főzök, persze. De mivel egy szobába vagyunk, annyi a miénk, így nagyon nem lehet ünnepelni. Nem lehet körbeülni az asztalt. Anyám külföldön dolgozik, nem lesz itthon. Tesómékkal nem tartjuk a kapcsolatot, vagyis neki van 2 fia, akit a volt felesége nevelt, épp most mentek külön, kit hívjak meg? A sógornőmet a fiúkkal, vagy a tesómat, akivel sosem volt jó a kapcsolatom?

Faállítás tavaly is akkor volt, mikor elaludt a gyerek, így reggelre lesz nagy meglepi.

Tegnap feldíszítettük a szobát a gyerekkel, papírból csináltam hópihéket, azokat feltettük a falra, nagyon tetszik a fiúnknak. Csináltunk adventi koszorút is, ma meggyújtjuk rajta az első gyertyát. Nekünk ilyen az ünnep, talán elmegyünk az éjféli misére, bár majd meglátjuk, hogy milyen idő lesz, mert autónk nincs és fél óra séta...

2011. nov. 27. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!