Hogy tervezitek a karácsonyt, mikor díszítitek fel a fát stb?
Nekem 3 éves lesz a kisfiam februárba. Feldíszítem a lakást, karácsony előtt kb. 1-2 héttel, szenteste napja előtt 1 nappal sütünk együtt mézeskalácsot. Biztos jó móka lesz neki, szaggatni, díszíteni.
A fenyőfát 23.án este feldíszítem, így már reggel lesz meglepi. Mivel 2 ajándékot kap, az egyiket már reggelre odarakom a fa alá. A másikat majd a délutáni alvás után hozza meg a jézuska. Délelőtt pedig felrakjuk a fára a mézeskalácsokat.
Után meg irány a konyha, apával meg majd játszanak. Azért majd néha rájuk nézek, de kora du. tuti, hogy a konyha rabja leszek:-)
Tegnap 15:04 vagyok.
Kedves utánam levő!
Nem bántottál meg, nálunk nincs közös karácsonyozás. Rosszabb hétköznap? Nekünk így jó, nálunk ez van. Kicsit bonyolult a helyzet. Anyósékkal lakunk, itt lakik még egy sógorom is, így összesen hatan vagyunk. Sógor a barátnőjénél lesz. A másik sógor a szomszéd utcában, a barátnőjével, kisfiával és a barátnője családjával. Anyós-após lesz itthon, de ők nem ünnepelnek. Főzök, persze. De mivel egy szobába vagyunk, annyi a miénk, így nagyon nem lehet ünnepelni. Nem lehet körbeülni az asztalt. Anyám külföldön dolgozik, nem lesz itthon. Tesómékkal nem tartjuk a kapcsolatot, vagyis neki van 2 fia, akit a volt felesége nevelt, épp most mentek külön, kit hívjak meg? A sógornőmet a fiúkkal, vagy a tesómat, akivel sosem volt jó a kapcsolatom?
Faállítás tavaly is akkor volt, mikor elaludt a gyerek, így reggelre lesz nagy meglepi.
Tegnap feldíszítettük a szobát a gyerekkel, papírból csináltam hópihéket, azokat feltettük a falra, nagyon tetszik a fiúnknak. Csináltunk adventi koszorút is, ma meggyújtjuk rajta az első gyertyát. Nekünk ilyen az ünnep, talán elmegyünk az éjféli misére, bár majd meglátjuk, hogy milyen idő lesz, mert autónk nincs és fél óra séta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!