20 hós kisfiamnak hogy rendezzem a karácsonyt és az előkészületeket?
Szia!
Nem tudok neked segíteni,de erre kíváncsi vagyok.Az én kisfiam karácsonykor 19 hónapos lesz.Ajándék ötleted van már?E.
Szerintem már elég nagy ahhoz, hogy értse kicsit másmilyen napok vannak karácsony körül. Hiszen ilyenkor különleges készülődések, sütések-főzések vannak. Persze az az igazi izgalom és várakozás még nincs, de szép lassan az is kialakul.
Együtt feldíszítitek a lakást, kipucoljátok a csizmát, csináltok mézeskalács sütiket amit ő is díszíthet. Aztán majd meglátja a csizmában az ajándékot és örül, még lehet, hogy nem érdekli ki az a Mikulás vagy, ha majd lát egyet az utcán akkor elbújik, de ettől még örülni fog a csizmában található ajándéknak. A karácsonyfa is különleges lesz számára.
Az én lányom első igazi karácsonya, amikor már rendesen be volt zsongva az 3 évesen volt. De már 2 évesen is oda volt az egészért, csak éppen nem mondogatta, hogy mikor lesz már karácsony stb...
Szia!Tavaly másfél évesen úgy gondolom hogy megértette már,mert sokat beszéltem neki,sok DVD-t néztünk ami mikulásos volt.KItettük a csizmát az ablakba és másnap eggel örömmel nézte hogy tele van:)Nálunk úgy esett hogy 5-én volt afaluházba mikulás így megismerkedtünk vele is személyesen.Nem félt tőle:)De szerintem idén 2,5 évesen már jobban felfogja.Nálunk mondjuk nem közösen van fa díszítés hanem titokba.Ő addig mamánál,szomszédba,bárhol van.Aztán megvacsorázunk és utána megnézük a karácsonyfát ajándékokkal:)(a szobába volt eddig a fa).
Nálunk Thomas mánia uralkodik ezért Kivetítős Thomas könyvet kap ami a diát a falra vetíti,könyveket,gyerek laptopot,Thomas firugát fog kapni.Nagyszülőktől apróbb játkokat meg pénzt mivel új szobabtort szeretnénk majd neki venni:)
Vannak nagyon jó mikulásos/karácsonyos leporellók is. Ezeket is nézegethetitek, tanulhatjátok a karácsonyi gyerekdalokat.
A lányom pl. még nemigen beszélt, de már a Hull a pelyhes fehér hót "elénekelte". Úgy halandzsázott, hogy a dallama totál felismerhető volt + egy-két szótöredék is a helyén volt:)
Készíthettek együtt karácsonyi díszeket, akár papírból kivágott hópelyheket, üvegmatricát. Kifestők is vannak bőven, akár tudsz kinyomtatni is. Ezeket ugyan még tudja szépen színezni, de elfirkálhat rajtuk.
Nekem karácsonykor lesz 2 éves a kisfiam. Tavaly már készültünk: volt Adventi naptár, amibe nem csokit, cukrot tettünk Neki, hanem néhány cikk almát csomagoltam be, mandarint, narancsot, esetleg túrórudit. Adventben együtt készítettük a mézeskalácsot, együtt szaggattuk, az nagyon tetszett neki. Mikor levegőztünk, akkor már a télies idő kezdetéstől téli/mikulásos/karácsonyi mondókákat mondtunk, énekeltünk. Szenteste egy pásztorjátékon voltunk és mikor hazaértünk akkor látta meg a fát, az iszonyú édes volt!!! Amilyen áhítattal nézte a kivilágított fát! És másnap reggelre jött meg a Jézuska, ott voltak az ajándékok a fa alatt.
Már egész adventben csendesebbek voltunk, csendesen szólt napközben a karácsonyi zene, karácsonyi történeteket meséltem (kis rövideket). Advent vasárnapjain az adventi koszorú mg volt gyújtva és mellette vacsoráztunk.
Remélem tudtam ötleteket adni. :)
Idén még az a terv, hogy elmegyünk egy kis gyerek előadásra adventben, ami télapós, karácsonyos, meg meglátogatjuk a Télapót a férjem munkahelyén. Tervben van még Mikulásos báb előadás is (nagyon szereti a bábozást), remélem belefér :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!