2éves kisfiam egyáltalán nem akar beszélni aggódjak? Vigyem valahová, vizsgálatra?
Figyelt kérdés
2011. nov. 19. 12:26
1/15 anonim válasza:
Az én kisfiam februárban lesz kettő, de még ő sem akar beszélni............én biztos hogy nem viszem orvoshoz, mert az a gyerek aki hall az beszélni is tud!!! Egyszerűen nem akar még........de biztos vagyok benne hogy be fogja pótolni.......:D
2/15 anonim válasza:
Mit jelent hogy egyáltalán nem? Egy értelmes szót sem mond? Ha tényleg semmit, akkor érdemes lenne a gyerekorvos tanácsát kikérni első körben, de ha valamiket már mondogat, akkor csak kicsit lassú és nincs gond. Az én fiam 22 hónapos koráig 5 szót mondott csak, aztán hirtelen megindult és napi több szóval bővült a szókincse és mindent utánunk mondott.
3/15 anonim válasza:
Első vagyok: Nekem a kisfiam mond pár szót de valóban csak 4-5 szót! Mitől lehet hogy ennyire nem akarhat beszélni??? Ez engem is érdekelne...
4/15 A kérdező kommentje:
hát kb .4-5 szó sajnos (mama papa anya tata kaka) és a szavak vagy elejét vagy a végét mondja ki.de amúgy sokat verselek neki mesét olvasok,de nem tudom nem akar egyszerűen de amúgy természetesen mindent megért.amúgy már 10hónaposan ment és már szoba tiszta is.
2011. nov. 19. 16:15
5/15 anonim válasza:
26 hónapos a fiam, ő is szobatiszta nappalra 20, éjjelre 23 hónapos kora óta, viszont beszélni nem nagyon akar. Pár szót mond ő is (olyan 10-15öt), ill. a szavak elejét vagy valami hasonlót (pl. túrórudi- tu).
6/15 anonim válasza:
Ja, és utolsó vagyok, én nem aggódom. Védőnő is azt mondta, hogy a fiúk ált. később érnek meg a beszédre, és egyébként se csodálkozzak, mert az nagy dolog, hogy még 2 éves se volt, és teljesen elhagytuk a pelust. Ő arra koncentrál, nem a beszédre.
7/15 A kérdező kommentje:
hát én is ezzel nyugtatom magam amúgy olyan okos ő is a szavak elejét mondja legtöbbször pl-bicikli -ci :)meg ilyenek olyan édes ja és azt is mondja cica.
2011. nov. 19. 19:14
8/15 A kérdező kommentje:
én kisfiam is 26 hónapos :)
2011. nov. 19. 19:14
9/15 anonim válasza:
Akkor én is beállok a 26 hónapos, nem igazán beszélők kisfiúk anyukáinak sorába.
Szóval az én kicsim sem igazán akar még, ő kb 25-30 szót mond, valamelyiket csak mi értük. Vannak olyan hangok, amiket még egyeltalán nem hallottunk tőle.
Én pont a héten beszéltem a gyerekorvosunkkal, aki azt mondta, h megkésett a kisfiam beszédfejlődése, de még nem kell sehova sem mennünk. Igaz, ő 8 hónaposan indult el, és akkor a védőnő felhívta a figyelmemet, h ne is várjam, h ő hamar elkezd beszélni.
Jó lenne ha tartanánk a kapcsolatot és megosztanánk egymással a tapasztalatainkaT!
10/15 A kérdező kommentje:
oké én benne vagyok ,mondjuk ti előrébb vagytok a 20-25 szóval.:) ezt én is hallottam hogy hamar elkezd járni,később fog beszélni,hát lehet igaz.csak olyan féltékeny vagyok mert van egy szomszéd kislány ő 6 nappal idősebb a fiamnál ő már mondatokban beszél:
2011. nov. 20. 08:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!