Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, hogy aludjanak?...

Mit tegyek, hogy aludjanak? Már nem nagyon bírom idegekkel.

Figyelt kérdés

2 és 4 évesek. Így zajlik az esténk. 7 óra vacsi, fél 8 fürdés+tejcsi utána meseolvasás. Eddig semmi gond. De amint bekerülnek a szobába megkezdődik az őrület. Ha az egyik aludna hamrabb a másik nem hagyja aztán fordítva. Most az a helyzet, hogy apa rohangál be mert én már kiakadtam. 8 óta megy a buli. Az egyik megszunnyad a másik valamiért kitrappol felébreszti. Képtelenek rendesen aludni.Őszintén megmondom az elmúlt 1 hétben már sírva aludtak el, mert mindkettőnek rácsaptam éjjel fél 12 körül a fenekére mert nem bírtam már. De ez agy nagyon borzasztó.Hozzáteszem már 6-kor fennt kukorékolnak.

Külön nem bírjuk altatni őket, mert akkor majd egy órával hamarabb kellene elkezdeni és akkor még eleve nem álmos.

Valakinek valami jó ötlete??

2011. nov. 18. 22:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Át kell rendezni a szobát,hogy ne nagyon zavarják egymást.
2011. nov. 18. 22:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Én ezt nem értem, miért kellene egy órával előbb elkezdeni, ha külön aludnának? Olvassatok nekik mesét együtt, aztán egyiküket (praktikusan a kicsit) vigyétek át egy másik szobába.
2011. nov. 18. 22:46
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha 30-60 perccel később kezdenétek a fürdést és a többit, nem segítene? Talán akkor már fáradtabbak lennének.

A meseolvasás könyvből megy, fényben (gondolom, mert "olvasást" írtál). 1 ilyen olvasós után villanyt leoltva mondhatnál nekik a sötétben egyet fejből, hátha azon elpillednek.

2011. nov. 18. 22:48
 4/6 A kérdező kommentje:
A külön alvást nem külön szobára értettem, hanem hogy az egyiket hamarabb leteszem aludni és mire a másik bejön, addigra elalszik.Ha lenne külön szoba szerintem nem is lenne kérdés.
2011. nov. 18. 22:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Nálunk is ekkorák és egy szobában alszanak. Elaltatom a kicsit, utána a nagy mellé odaülök és 5-10 perc és elalszik. Azt a 10 percet inkább kibírom. A kicsi még képtelen egyedül elaludni csak az ölemben. :(
2011. nov. 19. 06:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Na, ezt ne engedd! Durva! külön időben fektetés a megoldás, és később. Egyáltalán nem álmosak. Kilenckor,ha leteszed őket, eldőlnek és ennyi az altatás. Nyolckor felesleges próbálkozni. Ha álmosak lennének, nem csinálnák ezt.
2011. nov. 19. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!