Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Együtt aludjanak vagy külön?

Együtt aludjanak vagy külön?

Figyelt kérdés
Januárban születik az akkor 27 hónapos kisfiamnak a testvére.Nem tudjuk,hogy a tesók együtt aludjanak,vagy a pici aludjon-e velünk egy szobában.
2011. júl. 6. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Akkor már inkább aludjanak együtt. Én legalábbis nem vagyok híve a gyerek és a szülők egy helyiségben történő alvásának. A kicsik megszokják egymást hamar, később nem lesz probléma az átszoktatással.
2011. júl. 6. 14:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Uj szulottet ne rakj egy 27 honapossal egy szobaba, csak magukban.
2011. júl. 6. 14:22
 3/10 anonim ***** válasza:
csak úgy rakd őket együtt,ha te is ott alszol velük
2011. júl. 6. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Nálunk addig aludtak külön, amíg a kicsi már csak egyszer kelt este. Ez 3 hónaposan volt. Ekkor összeraktuk őket. Semmi gond nem volt.
2011. júl. 6. 14:26
 5/10 anonim ***** válasza:

az én gyerekeim között is 27 hónap van. Első perctől egy szobában laknak, nem zavarják egymást, nem ébresztik fel egymást esetleges éjszakai sírással.

A picike lányom 17 hós, a "nagy" fiam meg majdnem 4 éves.

2011. júl. 6. 14:26
 6/10 A kérdező kommentje:

14.22-es,miért???

Nyugodt szívvel tenném őket egy szobába,csak nappal,ha a pici alszik,a "nagy" meg játszana?

2011. júl. 6. 14:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Hárman laknak egy szobában. A legnagyobb 3 éves. Én mindig csak akkor raktam már át a közös szobába a gyerekeket, ha már a megszokott időben ébredtek enni. Így a középső 2 hónaposan, a kicsi 6 hetesen került a közös szobába. Sosem volt semmi gond ezzel.
2011. júl. 6. 14:33
 8/10 anonim ***** válasza:

En nem "biznek" meg a nagyobbikba. Jatszas keppen, megrangathatja, stb. Nem hagynam oket egyedul, felugyelet nelkul.

Kerdesed egyebkent az volt, hogy a pici veletek egy szobaba, vagy a naggyal aludjon. Most mar csak nappalrol van szo?

Mindegy, en meg nem raknam oket ossze, ha nem figyelsz rajuk.

2011. júl. 6. 14:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Az elején még én sem raknám őket össze. Biztos meglehet csinálni és semmi baja nem lesz egyiknek se, de az első időkben a kicsi többször fent lesz éjszaka és kb. 3 óránként szopiztatni kell. Még egy felnőttnek is kellemetlen, hogy éjszaka fel kell kelni, nem egy 27 hónapos gyereknek. Bár lehet, hogy nagyon jó alvó, de ha elkezd majd sírni a kicsi, akkor szerintem ő előbb fel fog ébredni, mint te a másik szobában. Meg hát neked is kényelmesebb lenne az első időkben ha nem kellene átmenni egy másik helyiségbe szoptatni, hanem csak felkelsz és ott van melletted a kiságyban. Amúgy én is ideges lennék, hogy mi történik a gyerekszobában, míg én a másikban pihenek. Bár vannak jó bébiörzők és légzésfigyelők is, de miért ne tehetnéd a kisebbet magadhoz közel? Hiszen 9 hónapig együtt voltatok és hallotta minden lélegzetvételed és szívhangod. Ha már a kisebb ráállt az éjszakai alvásra, tehát megtanulta, hogy éjszaka van és aludni kell és max. 1-szer ébred, akkor már megpróbálnám áttenni.
2011. júl. 6. 15:17
 10/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszolónak köszönöm a kielégítő választ!A nappali alvást azért kérdeztem (kedves utolsó előtti),mert nem akarnám a kiságyat ide-oda húzkodni és hogy a pici húsz helyen aludjon...!
2011. júl. 7. 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!